Wycieraczki reflektorów y60
Moderator: Kosiarz
Wycieraczki reflektorów y60
witam,
Z czego można dopasować ramię wycieraczki reflektorów do Patrola Y60? Stare już się wytarły.
Z czego można dopasować ramię wycieraczki reflektorów do Patrola Y60? Stare już się wytarły.
Y60 2.8 SWB lift 2"OME,285/75r16 SIMEX copy. Winch .Podcięty. Snorkel,Stal przód i tył, MBC
Re: Wycieraczki reflektorów y60
kornik21 pisze:witam,
zapytaj w aso nissana .. ogolno dostepne i jakies mega drogie nie sa ..

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
a może masz numer oryginału??ramzes pisze:kornik21 pisze:witam,
zapytaj w aso nissana .. ogolno dostepne i jakies mega drogie nie sa ..![]()
Y60 2.8 SWB lift 2"OME,285/75r16 SIMEX copy. Winch .Podcięty. Snorkel,Stal przód i tył, MBC
w serwisie w trójmieście chcieli jakoś 240zł za jedną stronę jeszcze do ściągnięcia około 14dni szukałem jakieś dwa miesiące temu kupiłem samą gumę normalnie w motoryzacyjnym komplet 2szt o długości normalnej wycieraczki jakoś 12zł ale spokojnie da się przyciąć przełożyłem i ścierają bardzo dobrze
chyba właśnie też tak zrobię
Ludzie podpowie mi ktoś gdzie szukać bezpiecznika do wycieraczek reflektorów ?
Wiem że moduł sterujący znajduje się w jednej z wycieraczek, prawej /pasażera/ o ile się nie mylę, ale nie umie namierzyć bezpiecznika.
Silniki sprawne, wyłącznik nie spalony a one dalej prądu nie dostają.
Pomóżcie, szukałem na forum ale nie znalazłem.
Wiem że moduł sterujący znajduje się w jednej z wycieraczek, prawej /pasażera/ o ile się nie mylę, ale nie umie namierzyć bezpiecznika.
- Fiba
-
- Kontaktowanie:
Już dawno pościągałem te wycieraczki razem z silniczkami . Niepotrzebny gadżet . 

Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
a ja tez swoje chce reanimowac wiec dołączam się
jakbys wszystkie gadzety zbedne chcial wywalac to by Ci zostala rama z silnikiem i taboretem
jakbys wszystkie gadzety zbedne chcial wywalac to by Ci zostala rama z silnikiem i taboretem

PATROLnięty 
~----oo----/ LAWETA (przyczepa) - 2x4,5m, 1800/2500kg -moge sie podzielic

Jak będziesz pod Wawelem to dzwoń - leżą mi takie, całkiem na chodzie.kornik21 pisze:witam,
Cena: 1 browar/szt

Ups

Tak czy siak ja swoje zdemontowałem i jak mam wywalić to może się komu przyda

PS. Wysyłać mi się nie chce

No i na qu.widołki został mi X...
A w teren znowu jest GR'at
nocne akcje ratunkowe - 602 220 461

Każdy używa auta tak jak mu pasuje, i ma zamontowane to co mu potrzebne lub i nie, tobie wycieraczki nie potrzebne, a mnie jak najbardziej, jestem leniwy i nie chce mi się co chwila wychodzić z auta żeby spłukać światła, a jak wyjeżdżam na asfalt to chce mieć czyste ślepia i coś widzieć.Fiba pisze:Już dawno pościągałem te wycieraczki razem z silniczkami . Niepotrzebny gadżet .
Dzięki za rade, ale jest kompletnie nie przydatna i nie potrzeba, wolałbym żebyś podpowiedział gdzie ten bezpiecznik, a nie tylko ja będę ci wdzięczny jak widzę

to ja optuje, bardzo chetnie - odłóż prosze, po przyslym tygodniu pewnie bede w Krakustefcio pisze::
PATROLnięty 

Nie ma sprawy - leżą, mogą poczekaćsbst pisze:to ja optuje, bardzo chetnie - odłóż prosze, po przyslym tygodniu pewnie bede w Krakustefcio pisze::

No i na qu.widołki został mi X...

Popieram, użyteczność wycieraczek była całkiem spora, jak dziś pamiętam - za każdym razie po wyjeździe z błota o zmierzchu i odpaleniu nastawała jasność i można było bez fatygowania 4 liter ładnie pomykać. Y61 jakieś spryskiwacze, których skuteczność już pewnie nie napawa optymizmem, sprawdzimy z czasem.
Nissan Patrol GR Y60 2.8TD is gone.
Nissan Patrol Y61 arrived!
Nissan Patrol Y61 arrived!
Tu masz schemat z manuala:tumek pisze:Ludzie podpowie mi ktoś gdzie szukać bezpiecznika do wycieraczek reflektorów ?

Fundacja Trzeba Marzyć
Spełniamy marzenia ciężko chorych dzieci.
www.trzebamarzyc.org
www.trzebamarzyc.org
Dzięki za schemat , elektrykiem nie jestem, ale może na logikę cosik wydumam.
Chciałeś wiedzieć, gdzie jest bezpiecznik, a to akurat widać jak na dłoni.
Fundacja Trzeba Marzyć
www.trzebamarzyc.org
www.trzebamarzyc.org
Cześć
Czy ma ktoś zbędne ramiona wycieraczek reflektorów do Y60, moje niestety się połamały
Czy ma ktoś zbędne ramiona wycieraczek reflektorów do Y60, moje niestety się połamały
pozdrawiam
Denior
GR Y60 1,9 TDI
Denior
GR Y60 1,9 TDI