Prośba o doradzenie przy zakupie
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
Prośba o doradzenie przy zakupie
Mam prośbę do użytkowników patroli.Chcę kupić patrola i nie wiem na co zwrócić uwagę ,interesuje mnie jazda w terenie.A dokładnie czy automat lub manual ,gr60 lub gr61 ,i jak się zachowuję motor 3.0di jeżeli chodzi o moc i awaryjność bo o takim myślę.
TYLKO EXTREMALNE DOZNANIA
-
-
Re: Prośba o doradzenie przy zakupie
rada : Y60 ,Y61
daj se siana .
daj se siana .
Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
Patryk glupoty gada...
Nie sluchaj.
To oczywiscie 5123 watek o tej tematyce, ale..
Ja bym bral GU4 z v8 6.5T
Ale jak napiszesz cos wiecej na temat gdzie chcesz jezdzic i ile masz na to kasy to bedzie mozna cos konkretnego poradzic.

Nie sluchaj.

To oczywiscie 5123 watek o tej tematyce, ale..
Ja bym bral GU4 z v8 6.5T
Ale jak napiszesz cos wiecej na temat gdzie chcesz jezdzic i ile masz na to kasy to bedzie mozna cos konkretnego poradzic.

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
-
- jestem tu nowy...
http://moto.allegro.pl/nissan-patrol-3- ... 9.htmlAuto ma być typowo w ciężki teren ,ale nie chodzi mi w tym momencie co modyfikować tylko co do podstawy ,a i nie będę z tego robił zmoty.
Ostatnio zmieniony śr lis 16, 2011 11:46 am przez Arek1, łącznie zmieniany 1 raz.
Aha, to mi odpowiedziales.
Zalezy co kto rozumie pod terminem zmota. Na rajdy chcesz jezdzic?
Ile masz kasy?

Zalezy co kto rozumie pod terminem zmota. Na rajdy chcesz jezdzic?
Ile masz kasy?
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Wojtek_W pisze:Aha, to mi odpowiedziales.
![]()
Ile masz kasy?

TRIKE na garbie
Y60
K160- rozbite
Y60
K160- rozbite
-
- jestem tu nowy...
Dokładnie na rajdy ale dla przyjemności i bez ciśnienia.Nie chce kupować starego parch i póżniej go naprawiać ,a modyfikację zrobię sobie sam w jakimś warsztacie na nowych częściach.
Dalej nie odpowiedziales...
Budzet masz bez dna?
Zaczyna mi sie podobac.
Ps. Jechales juz w jakims rajdzie?
Budzet masz bez dna?
Zaczyna mi sie podobac.

Ps. Jechales juz w jakims rajdzie?
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
Całość ma się zamknąć w 40tce na początek.Jechałem kilka razy ale hummerem a teraz ma być coś do tyrki.
Tylko,ze dlugim w trudny teren (w moim rozumieniu ) to sie nie masz co pchac.
Piszesz w podpisie o extremach i typowo ciezkim terenie (
), ale z drugiej strony do rajdow i bez cisnienia?
Y61 bym odpuscil, bo narazie czesci do y60 tansze i lepiej dostepne. Auto tez odrobine prostsze.
Kup sobie krotkiego y60 2.8 +pakiet startowy + lift + wyciarka dobra + simexy + snork + sugerowana klatka + kubly i Ci kasy starczy i jeszcze zostanie.
Dlugie y61 w 3.0 i automacie w dlugi teren sie nie nadaje.
Ew. Samuraia rozwaz. Za ~20k-30k zrobisz sobie juz bardzo porzadny sprzet.
Starszych patroli w lagier nie warto. Egzemplarz w dobrym stanie i dobrych pieniadzach nieosiagalny. Czesci drogie, resor i do tego trzeba miec szacunek dla klasyki.
Patrym siem przyczepi, wiec ew. K160 , ale na pewno roboty z tym bedzie duzo.
Samochod z ogloszenia z tym silnikiem i tymi oponami nie ma szans jezdzic. Ktos sie z kutasem na glowy pozamienial.
Piszesz w podpisie o extremach i typowo ciezkim terenie (

Y61 bym odpuscil, bo narazie czesci do y60 tansze i lepiej dostepne. Auto tez odrobine prostsze.
Kup sobie krotkiego y60 2.8 +pakiet startowy + lift + wyciarka dobra + simexy + snork + sugerowana klatka + kubly i Ci kasy starczy i jeszcze zostanie.
Dlugie y61 w 3.0 i automacie w dlugi teren sie nie nadaje.
Ew. Samuraia rozwaz. Za ~20k-30k zrobisz sobie juz bardzo porzadny sprzet.
Starszych patroli w lagier nie warto. Egzemplarz w dobrym stanie i dobrych pieniadzach nieosiagalny. Czesci drogie, resor i do tego trzeba miec szacunek dla klasyki.

Patrym siem przyczepi, wiec ew. K160 , ale na pewno roboty z tym bedzie duzo.
Samochod z ogloszenia z tym silnikiem i tymi oponami nie ma szans jezdzic. Ktos sie z kutasem na glowy pozamienial.

Zgadzam się długi odpada już na starcie do extremu.
W tym modelu z ogłoszenia silnik troche słabawy, aby z takimi kołami i gablotą dobrze robił.
Określ sie czy wyczynówka czy nie, bo z tego co czytam to nie do końca jesteś zdecydowany.
W tym modelu z ogłoszenia silnik troche słabawy, aby z takimi kołami i gablotą dobrze robił.
Określ sie czy wyczynówka czy nie, bo z tego co czytam to nie do końca jesteś zdecydowany.
TRIKE na garbie
Y60
K160- rozbite
Y60
K160- rozbite
-
- jestem tu nowy...
Sory .to miał być ten http://moto.allegro.pl/nissan-patrol-3- ... 76929.html
Daj mu spokoj i szukaj czegos pomotanego. Wydasz mniej kasy i efekt bedzie lepszy.
A to 3.0 (ktore dupnie w terene z hukiem) i automat + czynnik "X" *
*- wszelkie ukryte wady, ktore na pewno w uzywanym aucie sa, ale wlasciciel o nich nie wiedzial lub niechcial wiedziec.
A to 3.0 (ktore dupnie w terene z hukiem) i automat + czynnik "X" *
*- wszelkie ukryte wady, ktore na pewno w uzywanym aucie sa, ale wlasciciel o nich nie wiedzial lub niechcial wiedziec.
-
- jestem tu nowy...
Co do wyczynu to uważam że tylko typowa zmota się nadaje.Co do małego autka to mam już quada ,i w grę wchodzą tylko 2 auta :patrol albo grand .Zmotanego nie chcę bo nikt nie przerabia auta żeby je od razu sprzedać więc już jest zmęczone.Wiem że w grandzie automat jak i silnik sprawuje się nie żle ale patrol jest na ramie ma blokadę tylko martwi mnie słaby silnik (o 2,8 nawet nie myślę) i nie wiem jak spisuje się właśnie automat.Jeżeli chodzi o motanie to zrobie tylko parę rzeczy :wymiana zderzaków i wyciągarka ,lift jaki będzie potrzebny na oponki 35 lub 38,5 ,snorkel i ewentualnie blokada do przodu .
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
a co Ty masz do klasyka , w 2,8 głowicę lecą jak tylko temperature powącha , 3.0 wybucha bez ostrzeżenia , a i może stare i klasyczne ale przynajmniej w terenie patrzysz gdzie jechać a nie wskaźnik Temperatury
a dobry resor nie jest wcale taki zły i silniki niezajebliwe ,3,3 i 3,3 turbo no i 2,8 benzyna

a dobry resor nie jest wcale taki zły i silniki niezajebliwe ,3,3 i 3,3 turbo no i 2,8 benzyna

Super parchatek Super y60 

-
- jestem tu nowy...
Czyli wynika z tego że w gr musiał bym wymieniać cały silnik żebym mógł jechać bez stresu?
cherokee to najlepszy pomysl
,a za 4 dychy to takiego wartiata zmotasz ze zaden patrol nie da mu rady
kupujesz baze za 15 kola,na dzendobry wkadasz mocniejsze bebechy w mosty ,2 blokady,koleczka 33",jakas markowa winde,zawias kompletny np 4,5"i masz super dupowoz na czarne i w teren

kupujesz baze za 15 kola,na dzendobry wkadasz mocniejsze bebechy w mosty ,2 blokady,koleczka 33",jakas markowa winde,zawias kompletny np 4,5"i masz super dupowoz na czarne i w teren

- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
tomek 79 pisze:cherokee to najlepszy pomysl,a za 4 dychy to takiego wartiata zmotasz ze zaden patrol nie da mu rady
lub kupujesz gr a raczej wszystko bez silnika i skrzyni biegów , kupujesz zestaw 4,2 turbo za 8 tysi , i masz wóz za 16 tysi , + zawias 4000 , winda za 3000 , a koła 35'' np, swampera z 10000 i masz wóz który wjedzie wszędzie i przeważnie wyjedzie sam za cene 35 tys

przestan
przyszpejowany trol to kotwica w terenie,mialem trzy to cos o tym wiem,szerokiego tez mielem-to JEDZIE
aaa i ten swamper-tak to super pomysl

przyszpejowany trol to kotwica w terenie,mialem trzy to cos o tym wiem,szerokiego tez mielem-to JEDZIE

aaa i ten swamper-tak to super pomysl

- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
każdy robi auto do sowich potrzeb i wymagań , ja osobiście jak bym miał kase to do tarenu bym budował coś ale nie rurak , np . k 160 most Volvo , 35''x 14,5 jakaś oponka , silnik 4,2 bezyna patrol w automacie (mam nadzieje że w przyszłym roku będzie wsadzony jak kasulec będzie) , zawiecha orginał resor +3'' , mechanik przód , elektryk tył , pół klatka koszt ok 30 tysi
to do zabawy i na ulicę , a do ścigania coś jak Duchniki mają albo scorpina - ten wóz jest kozak
ale to tylko pobożne marzenia
takich rozmów ''doradźcie'' było już mnóstwo , musisz sobie sam odpowiedzieć po co Ci to auto , jeżeli tylko do zabawy to zastanowił bym się nad autem za 10 tysi i zrobić go po swojemu (gr, samuraj), a jeżeli i do lasu i do kościoła to jest problem bo jest spor aut za te pieniądze toyoty , LL, RL , jeepy , miski i mercedesy
to do zabawy i na ulicę , a do ścigania coś jak Duchniki mają albo scorpina - ten wóz jest kozak

ale to tylko pobożne marzenia
takich rozmów ''doradźcie'' było już mnóstwo , musisz sobie sam odpowiedzieć po co Ci to auto , jeżeli tylko do zabawy to zastanowił bym się nad autem za 10 tysi i zrobić go po swojemu (gr, samuraj), a jeżeli i do lasu i do kościoła to jest problem bo jest spor aut za te pieniądze toyoty , LL, RL , jeepy , miski i mercedesy

nie idzdzie ta droga 

- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
tomek to nie na drogę ma być na bezdroża
, no przecież nie jesteś w stanie powiedzieć gościowi kup kup a potem odkupie od ciebie z połowe ceny . choć jest to chytry plan 

Poproszę ze cztery.pawel abramczyk pisze:kupujesz zestaw 4,2 turbo za 8 tysi
tel: 600298546
kup y61 Z SILNIKIEM 3.0 DI I BĘDZIESZ PAN NIEZADOWOLONY.Arek1 pisze:Co do wyczynu to uważam że tylko typowa zmota się nadaje.Co do małego autka to mam już quada ,i w grę wchodzą tylko 2 auta :patrol albo grand .Zmotanego nie chcę bo nikt nie przerabia auta żeby je od razu sprzedać więc już jest zmęczone.Wiem że w grandzie automat jak i silnik sprawuje się nie żle ale patrol jest na ramie ma blokadę tylko martwi mnie słaby silnik (o 2,8 nawet nie myślę) i nie wiem jak spisuje się właśnie automat.Jeżeli chodzi o motanie to zrobie tylko parę rzeczy :wymiana zderzaków i wyciągarka ,lift jaki będzie potrzebny na oponki 35 lub 38,5 ,snorkel i ewentualnie blokada do przodu .
Y60 2.8 SWB lift 2"OME,285/75r16 SIMEX copy. Winch .Podcięty. Snorkel,Stal przód i tył, MBC