Patrol GR y60 long - opony na zimę do miasta i w trasę
Moderator: Kosiarz
Patrol GR y60 long - opony na zimę do miasta i w trasę
Witam wszystkich - no właśnie - co założyć??
Do tej pory jeździłem na 33 calowych BFG KM (stara wersja - nie KM2), ale spadł śnieg i mam problem:) O ile po zapięciu przodu auto jakoś jedzie, to hamowania nie mam wogóle:) - mam po prostu ponad dwutonowe sanki...
Muszę zmienić tylko nie wiem na jaki rozmiar - generalnie bede szukał w używanych (kasa). Auto w zimie nie będzie jeżdzić w teren, za pług śnieżny też robić nie będzie... Generalnie potrzebuję zimówki do miasta i na przeloty pomiędzy miastami (po głównych drogach)...
Zawieszenie mam +2" OME. Felgi mam stalowe, 15ki, J7.. Jaki najmniejszy/najtańszy rozmiar jest sens zakładać? Czy na przykład 235 75 r15 będą ok czy będą za małe??
Do tej pory jeździłem na 33 calowych BFG KM (stara wersja - nie KM2), ale spadł śnieg i mam problem:) O ile po zapięciu przodu auto jakoś jedzie, to hamowania nie mam wogóle:) - mam po prostu ponad dwutonowe sanki...
Muszę zmienić tylko nie wiem na jaki rozmiar - generalnie bede szukał w używanych (kasa). Auto w zimie nie będzie jeżdzić w teren, za pług śnieżny też robić nie będzie... Generalnie potrzebuję zimówki do miasta i na przeloty pomiędzy miastami (po głównych drogach)...
Zawieszenie mam +2" OME. Felgi mam stalowe, 15ki, J7.. Jaki najmniejszy/najtańszy rozmiar jest sens zakładać? Czy na przykład 235 75 r15 będą ok czy będą za małe??
Patrol GR Y 60 LONG
BFG MT KM 33", OME 2", UP i T-max
Re: Patrol GR y60 long - opony na zimę do miasta i w trasę
Poprostu zwykłe zimówki 31" i tyle 

Nissan Patrol
No wlasnie.... 31 cali czyli jakie
- to pytanie pana z serwisu oponiarskiego:) Musze znac rozmiar metryczny zeby zamowic 

Patrol GR Y 60 LONG
265/70 lub 75 i będzie dobrze
y61 tb42 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
Doklanie.bonzo74 pisze:gumiarz tępy Ty leniwy
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=16&t=19959
Jedz do kogos kto ma pojecie czym sie zajmuje, a nie tylko co wymienia opony w Pandach.
Przy 15'' oponach wymiary w 90% przypadkow beda calowe.
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

ja mam XPC ecokeltic (nalewka) 265/70R16 i co prawda wygladaja smiesznie i szalu nie ma (typowe zimowki sa napewno lepsze), ale sa o niebo lepsze niz bfg mt na sniegu. No i cenowo super wychodza.
W y61 mam na zimę BFG a/t. Na mokrym, na śniegu dają w miarę rade. Na pewno nie robi takich cudów na śniegu co dobra zimówka ale jest dużo tańsza.
gdzie masz takie tanie bfg?mocwiatru pisze:W y61 mam na zimę BFG a/t. Na mokrym, na śniegu dają w miarę rade. Na pewno nie robi takich cudów na śniegu co dobra zimówka ale jest dużo tańsza.
cena podobna ,a zimówka jak nowa to robi , ja stara to nawet mięsa dużo to i tak lipa
obecnie mam 5 sezon i słabo ciągna pomimo ,że niezużyte ,a w pierwszym roku niemogłem się ich nachwalić
y61 tb42 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
Potwierdzam
nówki super, teraz po 3 latach mocno nie zjechane, ale znacznie gorzej trzymają 

Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!

jaki ktoś nie miał nowych to tak naprawde nie wie co to znaczy zimówka w pełnym znaczeniu tego słowa
y61 tb42 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
gu4 3.0 króciak jest
Ja mam Matadory A/T i jak były nowe też szły zajebiście ... niestety w wakacje zrobiłem 30 tyś po asfalcie i zniknęło trochę bieżnika , i już nie jest fajnie. Niestety kasy na porządne zimówki nie mam ... trzeba jeździć ostrożnie i tyle