dekielek z automatycznego sprzegielka
Moderator: Kosiarz
dekielek z automatycznego sprzegielka
czesc, mm glupie pytanie, jak zdjac dekielek z automatycznego sprzegielka w 160-tce? potrzebuje sie dosac do środka sprzegielka i ani nie chce sie wykrecic ani zbić 

GazikoLandPatrol z pakietem V8, project 

Re: dekielek z automatycznego sprzegielka
Jaki dekielek?

no jak sie patrzy z profila to wyglada to tak jak by dekielek byl zprasowany tak z pol cm na sprzega (dekielek<--- na nim jest naklejka automatic
, da sie to wogóle rozebrac od tamtej strony?

Nie da się.
Jedyny sposób, to zdjąć sprzęgiełka i wyjąc środek.
Jedyny sposób, to zdjąć sprzęgiełka i wyjąc środek.
kurde szkoda, bo chcialem zdjac dekielek, zaspawac na sztywno na moscie zeby bylo dobrze wycentrowane, jak inaczej zaspawac?, od środka? bo robie generalke calego mostu, a ze mam reduktor od defa to musze spiać je na sztywno

Nie spawaj, tylko załącz na stałe - jeśli jeszcze działają, to zapnij napęd w kabinie, przejedź kilkanaście metrów do przodu, odkręć sprzęgiełka i wyjmij sprężynę wraz z pierścionkiem, potem załóż i ciesz się napędem.
Wbrew pozorom automaty ze 160-ki, to najmocniejsze sprzęgiełka stosowane w Patrolach.

Wbrew pozorom automaty ze 160-ki, to najmocniejsze sprzęgiełka stosowane w Patrolach.

dobra [cenzura] olsnilo mnie, przeciez wystarczy heftnac ta tulejke z frezem na zapietym aby sie nie przesowala i cala robota
, dzieki za naprowadzenie

Jak będą dobrze zapięte(do końca), to nie rozepną choć nie wiem co byś robił.

przeciez jego sie odkreca.
a sprzegielka zablokuj na aucie, zdemontuj, usun wselkie luzne elementy i zaloz spowrotem, ta-da zablokowane.