W wątku "Nie wiesz gdzie, pytaj tu" ktoś zamieścił linka i była dyskusja dotycząca tych lamp: http://sklep.wesem.pl/3/6679/Hermetyczn ... i178#14270 jako potencjalnych zamienników dla lamp przednich w Y60.
Ja mam tanie zamienniki z wywierconymi dziurkami na dole, żeby się nie robiło akwarium, ale po ostatnim topieniu zostało mi w środku błoto i postanowiłem coś z tym zrobić, a konkretnie spróbować zaadaptować te Wesemy. Zamieszczam parę zdjęć, może ktoś skorzysta - szlak już przetarty

Może nie bardzo to widać, ale na poniższym zdjęciu lampa zanurzona jest w całości ok. 10 cm pod powierzchnią wody. Lampa ustawiona była w takiej pozycji, w jakiej jest montowana w aucie. Przebywała pod wodą ok 1 godz i 20 minut.

Po wyjęciu i rozebraniu okazało się, że w środku nie ma ani kropli wody. Lampy są więc 100% szczelne.
Lampy Wesema w środku maja dodatkowo odbłyśnik. Na oko wyglądają o 3 klasy lepiej od taniego zamiennika.Widok ogólny:

A tak wygląda tylna cześć lampy ze stykami po rozłączeniu. Widać krople wody, ale są one na części niehermetycznej, przed uszczelką:

A tu dla porównania: po lewej tani zamiennik, po prawej Wesem: