Pierwszy patrol

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

sztigar
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Pierwszy patrol

Post autor: sztigar » sob lut 25, 2012 10:22 am

Witam
Iż jestem tu nowy węc witam i kłaniam się nisko w pas !!
Mam zamiar sprzedać moje rav 4 i kupic własnie patrola z roku 2003 - 2005 z silnikiem 3 litrowym dieslem
i teraz mam takowe pytania jak te silniki sie sprawuja auto ma działac raz moze dwa razy do roku jakis dalszy wypad
a tak to codzienna elsplaatacja . teraz tak 3 litrowy silnik czytałem wiele opinni dobry zły wsadzic v8 itp itd ale czy ta zmiana silnika jest konieczna jestem osobą która raczej picuje swoja slicznotke jesli chodzi o mechanike . pytanie nr 2 czy ten silnik podoła jesli sie wdupi kurnik na dach i metalowe zderzaki

Awatar użytkownika
ernil

Re: Pierwszy patrol

Post autor: ernil » sob lut 25, 2012 11:42 am

Zacznij może od lektury tego forum, bo na wszystkie pytania odpowiedzi były już udzielone zylion razy.
Poza tym umieściłeś dwa ogłoszenia w swoim poście, więc doczytaj też w regulaminie, dlaczego nie należy tego robić.
XTZ 750
Outback EJ25 MT

Awatar użytkownika
matison
Kontaktowanie:

Post autor: matison » sob lut 25, 2012 3:26 pm

sztigar pisze:Witam
pytanie nr 2 czy ten silnik podoła jesli sie wdupi kurnik na dach i metalowe zderzaki
Witam 8)

nie.
tylko plastikowe :)21

masz "stajla" :)2
powodzenia :lol:
Pozdrawiam
mateusz
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/390 ... e94cb.html
vitara
superpatrolsuper

Awatar użytkownika
Korbamoto

Post autor: Korbamoto » sob lut 25, 2012 10:32 pm

Jednemu 3 litry to świat i ludzie, innemu i 5 litrów to mało. :D Sam sobie odpowiedz ile i czego oczekujesz od Patrola. A czy da radę z rurowymi zderzakami i kurnikiem? Wsadż do środka trzy grube baby, przejedź się i zobacz czy daje radę. :)21
Kurnik i stalowe zderzaki nie będą ważyć więcej, nawet te najbardziej pancerne :)17
K260 '91
P.A.T.R.O.L. Pojazd Akrobacyjno Turystyczno Rolniczy Oraz Latający

kornik21

Post autor: kornik21 » ndz lut 26, 2012 10:38 am

silnik czyzero jest nieudany. Jego się nie remontuje, ten silnik po prostu się wymienia :)
Y60 2.8 SWB lift 2"OME,285/75r16 SIMEX copy. Winch .Podcięty. Snorkel,Stal przód i tył, MBC

Awatar użytkownika
zagaj1

Post autor: zagaj1 » ndz lut 26, 2012 10:58 am

To prawda że się nie remontuję :) , jak się zadba to jeździ i daję nawet radę, fakt że pracuje nieco jak Transit :)21 ja mam już 4 rok, zrobiłem koło 100 tyś.km, teraz ma 210 tyś.km przebiegu, narazie wszystko OK i jeszcze parę kilometrów nim zrobię. Miałem ostatnio kłopot z przepływomierzem, ale to się w sumie w każdym może trafić, no chyba że go nie ma :)21
P.S ja tam jeżdżę 3,0 wszystkim na złość, bo mi działa i nie narzekam, a wszelkie złośliwości o wybuchu i takie tam mam w dupie :)21 (dlatego pewnie jeszcze jeździ :lol: ) a jak padnie to się wtedy będę zastanawiał nad czymś innym :wink:
Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...! :)21

Awatar użytkownika
Fiba

Kontaktowanie:

Post autor: Fiba » ndz lut 26, 2012 11:14 am

Zdrowe podejście do tematu "czyzero " :)21
Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.

Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8

Awatar użytkownika
zagaj1

Post autor: zagaj1 » ndz lut 26, 2012 11:15 am

Aha i pamiętaj o kosztach utrzymania Patrola :wink: koszty w przypadku ravki to to samo co jakaś osobówka, a Patrol wyjdzie 3 razy drożej jak nie lepiej :wink: ( i nie jestem tu złośliwy, tylko bardzo niewiele osób zdaję sobie z tego z sprawę przed zakupem) a o zderzakach i bagażniku dachowym to już nie będę się wypowiadał, bo o tym to można wiele pisać :wink: ale jak coś to pytaj :wink:

Awatar użytkownika
zagaj1

Post autor: zagaj1 » ndz lut 26, 2012 11:18 am

Fiba pisze:Zdrowe podejście do tematu "czyzero " :)21
Nauczyłem się z tym żyć :)21 jak to mawiają "Każdy nosi swój krzyż" :)21 :)21 :)21

Awatar użytkownika
kuba500

Kontaktowanie:

Post autor: kuba500 » ndz lut 26, 2012 12:13 pm

najśmieszniejsze jest to że dużo ludzi z poza forum lata trzyzero w nieświadomości trzaskając spore przebiegi ciągając lawety itd i nic im nie wybucha :)21
KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 :D

Awatar użytkownika
zagaj1

Post autor: zagaj1 » ndz lut 26, 2012 12:18 pm

I otóż to ... :)21

Awatar użytkownika
jezzz

Post autor: jezzz » ndz lut 26, 2012 12:27 pm

Wybucha tylko sie nie przyznają :-)
NO PAIN NO GAME!

sztigar
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sztigar » ndz lut 26, 2012 2:33 pm

zagaj1 pisze:Aha i pamiętaj o kosztach utrzymania Patrola :wink: koszty w przypadku ravki to to samo co jakaś osobówka, a Patrol wyjdzie 3 razy drożej jak nie lepiej :wink: ( i nie jestem tu złośliwy, tylko bardzo niewiele osób zdaję sobie z tego z sprawę przed zakupem) a o zderzakach i bagażniku dachowym to już nie będę się wypowiadał, bo o tym to można wiele pisać :wink: ale jak coś to pytaj :wink:
Własnie tu też byłem ciekaw jak to finansowo wygląda ja wiem że sa to monety wywalane w " błoto " ( drogie częscie , koszty paliwa , filtry opny 4 razy kosztowniejsze niz do rav ) :) ale z 2giej strony to monetami tymi trumny sobie nie wyscielimy :)

Awatar użytkownika
alibia1112

Post autor: alibia1112 » ndz lut 26, 2012 3:03 pm

sztigar pisze:
zagaj1 pisze:Aha i pamiętaj o kosztach utrzymania Patrola :wink: koszty w przypadku ravki to to samo co jakaś osobówka, a Patrol wyjdzie 3 razy drożej jak nie lepiej :wink: ( i nie jestem tu złośliwy, tylko bardzo niewiele osób zdaję sobie z tego z sprawę przed zakupem) a o zderzakach i bagażniku dachowym to już nie będę się wypowiadał, bo o tym to można wiele pisać :wink: ale jak coś to pytaj :wink:
Własnie tu też byłem ciekaw jak to finansowo wygląda ja wiem że sa to monety wywalane w " błoto " ( drogie częscie , koszty paliwa , filtry opny 4 razy kosztowniejsze niz do rav ) :) ale z 2giej strony to monetami tymi trumny sobie nie wyscielimy :)

Z takim podejściem kupuj Parcha :)21

A później to już tylko szukaj no i pytaj jak nie znajdziesz
CARPE DIEM
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było

Awatar użytkownika
poreb

Kontaktowanie:

Post autor: poreb » ndz lut 26, 2012 3:54 pm

jesli sie wdupi kurnik na dach
wdupiles jak dzik w sosne :)21
biedny inżynier :)21
"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"

Awatar użytkownika
Ba
Kontaktowanie:

Post autor: Ba » ndz lut 26, 2012 5:46 pm

Co ja pacze?
Chwila miłości dla ułomnych?
Wpada typ - gramatyka z dupy, ortografii nie ma,od razu nowy wątek odpala, na który pizdylion razy było klepane a tu takie miłe przyjęcie... Ehh. :)
tel: 600298546

sztigar
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sztigar » ndz lut 26, 2012 6:13 pm

Ba pisze:Co ja pacze?
Chwila miłości dla ułomnych?
Wpada typ - gramatyka z dupy, ortografii nie ma,od razu nowy wątek odpala, na który pizdylion razy było klepane a tu takie miłe przyjęcie... Ehh. :)
Czy to coś złego że miłe przyjęcie bo nie rozumiem ?? To że pan " Ba " jest z natury jakis wredny i najlepiej nowego wdeptać w błoto to chyba wszyscy wiedzą czytajac poprzednie twoje posty, objawy hipochondrycyzmu przykre że swoją złośc przelewasz w internecie .
Ale ok nie oto chodzi ,jestem nowy więc pytam to chyba nic złego ?

Awatar użytkownika
Wowos

Kontaktowanie:

Post autor: Wowos » ndz lut 26, 2012 6:28 pm

No właśnie Ba, ogarnij się :)20 :)21
y60 autobus, czerwony.

Awatar użytkownika
BENGI
Kontaktowanie:

Post autor: BENGI » ndz lut 26, 2012 7:33 pm

ale Cię świeżak pojechał :)21

a żeby nie było tak różowo to kolego poczytaj forum a wszystkiego się dowiesz bo to już czasami jest nudne klepać to samo co dwa dni... :roll:
Uaz, Uaz, Nissan Szakal, 2xNissan Patrol K160, W160, Nissan Strzała, Y60 long
pzdr Mati ;)

Awatar użytkownika
Ba
Kontaktowanie:

Post autor: Ba » ndz lut 26, 2012 8:24 pm

Tera się mówi że się hejtuje :P
tel: 600298546

Awatar użytkownika
OldAdler

Post autor: OldAdler » ndz lut 26, 2012 8:31 pm

BENGI pisze: to już czasami jest nudne klepać to samo co dwa dni... :roll:
To po co w ogole klepac?

Zeby byc zlosliwym!?

Awatar użytkownika
grzes

Kontaktowanie:

Post autor: grzes » ndz lut 26, 2012 8:42 pm

zagaj1 pisze:To prawda że się nie remontuję :) , jak się zadba to jeździ i daję nawet radę, fakt że pracuje nieco jak Transit :)21 ja mam już 4 rok, zrobiłem koło 100 tyś.km, teraz ma 210 tyś.km przebiegu, narazie wszystko OK i jeszcze parę kilometrów nim zrobię. Miałem ostatnio kłopot z przepływomierzem, ale to się w sumie w każdym może trafić, no chyba że go nie ma :)21
P.S ja tam jeżdżę 3,0 wszystkim na złość, bo mi działa i nie narzekam, a wszelkie złośliwości o wybuchu i takie tam mam w dupie :)21 (dlatego pewnie jeszcze jeździ :lol: ) a jak padnie to się wtedy będę zastanawiał nad czymś innym :wink:
:)2 :)2 :)2
popieram Cie w 100%

jezdze i jezdzic bede...
jak padnie to sie bede martwil.

jak widze na wlasnym przykladzie i nie tylko , niezjebliwych aut juz nie ma... wyginely w latach 90...

Awatar użytkownika
Igor V8

Post autor: Igor V8 » ndz lut 26, 2012 9:02 pm

OLEK40 pisze: To po co w ogole klepac?

Zeby byc zlosliwym!?
To już nora forumowych kozaków
Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... :)21

sztigar
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sztigar » ndz lut 26, 2012 9:26 pm

grzes pisze:
zagaj1 pisze:To prawda że się nie remontuję :) , jak się zadba to jeździ i daję nawet radę, fakt że pracuje nieco jak Transit :)21 ja mam już 4 rok, zrobiłem koło 100 tyś.km, teraz ma 210 tyś.km przebiegu, narazie wszystko OK i jeszcze parę kilometrów nim zrobię. Miałem ostatnio kłopot z przepływomierzem, ale to się w sumie w każdym może trafić, no chyba że go nie ma :)21
popieram Cie w 100%

jezdze i jezdzic bede...

jak widze na wlasnym przykladzie i nie tylko , niezjebliwych aut juz nie ma... wyginely w latach 90...
Więc reasumując dbając o auto i o jednostkę napędową powinno być ok w zasadzie jak z większoscią silników // niezniszczalnych nie ma :) //a jego żywota można przedłużyć do maximum . A wracając do kosztów może ktoś się wypowie jak by to wygladało biorąc pod uwage rocznik 2003-04

sztigar
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: sztigar » ndz lut 26, 2012 9:26 pm

sztigar pisze:
grzes pisze:
popieram Cie w 100%

jezdze i jezdzic bede...

Więc reasumując dbając o auto i o jednostkę napędową powinno być ok w zasadzie jak z większoscią silników // niezniszczalnych nie ma :) //a jego żywota można przedłużyć do maximum . A wracając do kosztów może ktoś się wypowie jak by to wygladało biorąc pod uwage rocznik 2003-04

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”