Filmik z wypadku navary
Moderator: Kosiarz
Filmik z wypadku navary
Wrzucam tylko inormacyjnie, na mnie robi wrazenie:
http://www.youtube.com/watch?v=4h0fqjA1QKo
zmienilem link bo poprzedni zostal skasowany.
http://www.youtube.com/watch?v=4h0fqjA1QKo
zmienilem link bo poprzedni zostal skasowany.
Ostatnio zmieniony wt mar 06, 2012 8:55 pm przez bigi, łącznie zmieniany 1 raz.
TOITOI J95 D4D 2002
-
- alibia1112
Re: Filmik z wypadku navary
Tragedia
Nie dostosowanie prędkości do istniejących warunków drogowych i taki zonk
Nie dostosowanie prędkości do istniejących warunków drogowych i taki zonk

CARPE DIEM
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
PAHero III LONG nie seria
CLUBMan żółty
PAHERO II LONG 33 było
czemu ona sie rozpadla, jakby z plastiku byla

Ale miazga
jak to niewiele trzeba, 5 sekund i po Tobie 

W160
PajeroLong SS
PajeroLong SS
- brodafidela
-
A czemu orzeszek włoski sie rozpada po strzale z precyzora ?redzik pisze:czemu ona sie rozpadla, jakby z plastiku byla![]()

II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
- tkocy20
zawsze myślałem, że takie scenki w amerykańskich filmach to ściema
miałem navarę i między innymi dlatego się jej pozbyłem. W takich warunkach jeździłem zawsze spiętym na sztywno napędem. Tak odciążony tył to masakra, zero kontroli.
w połączeniu z pechem wychodzi piach
miałem navarę i między innymi dlatego się jej pozbyłem. W takich warunkach jeździłem zawsze spiętym na sztywno napędem. Tak odciążony tył to masakra, zero kontroli.
w połączeniu z pechem wychodzi piach

z wiekiem rośnie ilość osób mogących jedynie pocałować mnie w ....
- dziczek
-
navara ma kontrolę trakcji 

Pajero Classic
VW BUS ('72)-odpoczywa
ZRX 1100
VW BUS ('72)-odpoczywa
ZRX 1100
Potężne uderzenie boczne + konstrukcja ramowa, jak widać nie tylko teoretycznie słabsza pod względem bezpieczeństwaredzik pisze:czemu ona sie rozpadla, jakby z plastiku byla![]()

4x4=16
Żaba: zielony parch y60 long
Żaba: zielony parch y60 long

- janusz k160
-
W punkcie spotkania ze 200km/h-nic tego nie przeżyje nie będące czołgiem. Głupota gościa powala-wyprzedza łapiąc śnieg pod koła od strony kierowcy a miejsca sporo na jego pasie....za głupotę zapłacił najwyższą cenę.
Paranoja to znajomość wszystkich faktów.William S.Borroughs
k1603.3TD,Y612.8TDIC,Qashqai+2 1.6dci
Ja raz miałem podobną sytuację, równiez na samym tyle próbowałem wyprzedzić na zaśnieżonej drodze i zaczęło mi dupę bujać.
Na szczęcie nic na pasie z przeciwka nie jechało (a gość przede mną przyspieszył zostawiając mi wolne miejsce na tańce) i kontrując, puszczając i dodawając gazu udało mi się go po kilkuset metrach wyprowadzić.
Od tej pory dużo bardziej uważam i jadąc po zaśnieżonej i oblodzonej drodze zapinam 4H.
Na szczęcie nic na pasie z przeciwka nie jechało (a gość przede mną przyspieszył zostawiając mi wolne miejsce na tańce) i kontrując, puszczając i dodawając gazu udało mi się go po kilkuset metrach wyprowadzić.
Od tej pory dużo bardziej uważam i jadąc po zaśnieżonej i oblodzonej drodze zapinam 4H.
WJ21
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
Prędkości zderzenia się nie sumują .... tu idzie o energię kinetyczną.janusz k160 pisze:W punkcie spotkania ze 200km/h-nic tego nie przeżyje nie będące czołgiem.
Life's Too Short For A Full Time Job
- janusz k160
-
Wiem-w sumie chodziło mi o to, że testy zderzeniowe są w mieruchomą ścianę-tutaj z naprzeciwka walą w siebie pojazdy ze swoimi prędkościami i masami. To dużo inaczej niż w testach w V=50km/hMaqlinka pisze:Prędkości zderzenia się nie sumują .... tu idzie o energię kinetyczną.

Paranoja to znajomość wszystkich faktów.William S.Borroughs
- dziczek
-
to chyba na jedno wychodzi ... Energia kinetyczna jest zależna od prędkości i masy zderzających się pojazdów...Maqlinka pisze:Prędkości zderzenia się nie sumują .... tu idzie o energię kinetyczną.janusz k160 pisze:W punkcie spotkania ze 200km/h-nic tego nie przeżyje nie będące czołgiem.

Pajero Classic
VW BUS ('72)-odpoczywa
ZRX 1100
VW BUS ('72)-odpoczywa
ZRX 1100
Gdyby zderzyły się dwa identyczne auta o tej samej masie jadące naprzeciwko siebie z prędkością 100km/h każdy .... efekt zderzenia byłby taki sam jak przy uderzeniu w przeszkodę nieruchomą z prędkością 100km/h. Wynika to z 3 zasady dynamiki, która mówi o akcji i reakcji.
W przypadku zderzenia navary z tirem jest trochę inaczej ..... zakładając, że oba auta jechały z podobną prędkością energia kinetyczna navary jest sporo mniejsza bo jej masa jest sporo mniejsza od masy tira. Ale nie można do tego mieszać prędkości .... to masa decyduje o wzroście energii.
W przypadku zderzenia navary z tirem jest trochę inaczej ..... zakładając, że oba auta jechały z podobną prędkością energia kinetyczna navary jest sporo mniejsza bo jej masa jest sporo mniejsza od masy tira. Ale nie można do tego mieszać prędkości .... to masa decyduje o wzroście energii.
- dziczek
-
Wystarczy kliknąć i poczytać, aby nie pisać herezji .... http://pl.wikipedia.org/wiki/Energia_kinetyczna
dla kierowcy w zderzeniu czołowym z tirem, nie było pewnie różnicy, czy jedzie navarą czy samurajem... I tak spotkanie z Św.Piotrem... Ale dla fizyki już jest...
dla kierowcy w zderzeniu czołowym z tirem, nie było pewnie różnicy, czy jedzie navarą czy samurajem... I tak spotkanie z Św.Piotrem... Ale dla fizyki już jest...
Pajero Classic
VW BUS ('72)-odpoczywa
ZRX 1100
VW BUS ('72)-odpoczywa
ZRX 1100
A mógłbyś mi tą herezję wskazać palcem konkretnie ? 

- dziczek
-
proszzzz...
Maqlinka pisze:Gdyby zderzyły się dwa identyczne auta o tej samej masie jadące naprzeciwko siebie z prędkością 100km/h każdy .... efekt zderzenia byłby taki sam jak przy uderzeniu w przeszkodę nieruchomą z prędkością 100km/h. Wynika to z 3 zasady dynamiki, która mówi o akcji i reakcji.
Pajero Classic
VW BUS ('72)-odpoczywa
ZRX 1100
VW BUS ('72)-odpoczywa
ZRX 1100
Ok ... zgodzę się, że to zdanie jest nieprecyzyjne ... ale patrz na nie w kontekście tego co napisałem powyżej
.
Energia kinetyczna jednego pojazdu bierze się z jego masy x prędkość do kwadratu / 2 - każdy z pojazdów ma swoją energię kinetyczną ... a skoro wcześniej napisałem, że zakładamy iż oba poruszały się z podobną prędkością to znaczy, że jedyną zmienną jest masa.
Jaśniej ?

Energia kinetyczna jednego pojazdu bierze się z jego masy x prędkość do kwadratu / 2 - każdy z pojazdów ma swoją energię kinetyczną ... a skoro wcześniej napisałem, że zakładamy iż oba poruszały się z podobną prędkością to znaczy, że jedyną zmienną jest masa.
Jaśniej ?

przy kazdym temacie Polak sie pokluci. 

wyebał lecący karaluch w galopującego dinozaura
karalucha trzeba szukać po rowach w zylionie częściach a dinozaur może sobie zęba ukruszył
w moich czasach, zasady dynamiki, wektorów sił to się w siódmej klasie podstawówki uczyłem i tam pani (nawet całkiem całkiem) wyjaśniała co i jak z masa i przyspieszeniem....
ten ktoś miał niezłego pecha i szkoda (ktosia)
karalucha trzeba szukać po rowach w zylionie częściach a dinozaur może sobie zęba ukruszył
w moich czasach, zasady dynamiki, wektorów sił to się w siódmej klasie podstawówki uczyłem i tam pani (nawet całkiem całkiem) wyjaśniała co i jak z masa i przyspieszeniem....
ten ktoś miał niezłego pecha i szkoda (ktosia)
- dziczek
-
ja tam jasności nie potrzebuję ...
Ten dinozaur to nie tylko zęba stracił, pewnie szczękę całą.. Ciekawe jak kierowca tira?

Ten dinozaur to nie tylko zęba stracił, pewnie szczękę całą.. Ciekawe jak kierowca tira?
Pajero Classic
VW BUS ('72)-odpoczywa
ZRX 1100
VW BUS ('72)-odpoczywa
ZRX 1100
Normalnie... telewizor poprawił na swoje miejsce, inne szpeja też i wylazł w klapkach zobaczyć co sie porobiło.....
a tak o tak, to też miał niezłą schizę łamiąc zestaw
co tu pisać też miał niewesoło bądź co bądź
a tak o tak, to też miał niezłą schizę łamiąc zestaw
co tu pisać też miał niewesoło bądź co bądź
- mazurkas007
-
E=m(c*c)
proszę, nie piszcie, że masa jest bez znaczenia bo tego, to w podstawówce uczyli.
Polak zna sie na wszystkim - każdy jest najlepszym lekarzem, pilotem, kierowcą, spawaczem, mechanikiem, papieżem ... każdy
proszę, nie piszcie, że masa jest bez znaczenia bo tego, to w podstawówce uczyli.
Polak zna sie na wszystkim - każdy jest najlepszym lekarzem, pilotem, kierowcą, spawaczem, mechanikiem, papieżem ... każdy

Jest 4x4 - rusza wyścig zbrojeń
im większa zmota - tym dalej trzeba iść po traktor
im większa zmota - tym dalej trzeba iść po traktor