Patrol Y60 wyciek oleju przy ręcznym
Moderator: Kosiarz
Patrol Y60 wyciek oleju przy ręcznym
Witam,
parę dni temu zauważyłem, że przy ręcznym hamulcu pod autem kapie mi olej... skąd on tam się bierze? Czy to może jakieś uszczelniacze ze skrzyni poszły?
Z góry dzięki za odpowiedź.
parę dni temu zauważyłem, że przy ręcznym hamulcu pod autem kapie mi olej... skąd on tam się bierze? Czy to może jakieś uszczelniacze ze skrzyni poszły?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Y60 +3" 35" Simex silverstone 2.8TD - w trakcie motania
Re: Patrol Y60 wyciek oleju przy ręcznym
Po pierwsze - jest dział, gdzie wypada się przywitać.
Po drugie - jak się nie ogarnia które to skrzynia, które to reduktor, skąd się bierze tam olej itp itd, to jedziemy do mechanika, który wie, naprawi, weźmie pieniądze i da gwarancję.
No.

Po drugie - jak się nie ogarnia które to skrzynia, które to reduktor, skąd się bierze tam olej itp itd, to jedziemy do mechanika, który wie, naprawi, weźmie pieniądze i da gwarancję.
No.

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
Racja nie przywitałem się, ale to dlatego, że to moje nowe konto... Tak więc witam wszystkich forumowiczów a zwłaszcza patrolowców
)
odnośnie tego co jest za czym, to wydawało mi się oczywiste, że ręczny nie znajduje się między reduktorem a skrzyniom tylko na samym końcu całego mechanizmu a pytanie moje zadałem z powodów czysto ciekawskich, aby wiedzieć coś więcej na temat samochodu którym się poruszam....

odnośnie tego co jest za czym, to wydawało mi się oczywiste, że ręczny nie znajduje się między reduktorem a skrzyniom tylko na samym końcu całego mechanizmu a pytanie moje zadałem z powodów czysto ciekawskich, aby wiedzieć coś więcej na temat samochodu którym się poruszam....
czyli gdzie wedlug ciebie znajduje sie ręczny w patrolu

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
na wale.
a ktorys waż olejowy sie nie zestarzal poprostu i spod niego wycieka .. lecac w dol po calym aucie
czemu od razu w skrzyni szukasz problemu... popatrz no w komore silnika czy sucha calkowicie ..

czemu od razu w skrzyni szukasz problemu... popatrz no w komore silnika czy sucha calkowicie ..
era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
to już sprawdzałem, nawet umyłem wszystko aby zobaczyć czy to właśnie nie z silnika... niestety kapie olej dokładnie z obudowy ręcznego i wszystko jest tam czarne... 

Znaczy simmering na wyjściu z reduktora. Wymienić, poza tym sprawdzić, czy gładź na flanszy wyjściowej nie sponiewierana - jeśli tak, tez poprawić.
1,5 godz. roboty mało upierdliwej.
przyjemnosci
1,5 godz. roboty mało upierdliwej.
przyjemnosci

Marek (Argus)
W-160 3,3TD + Czapajew
W-160 3,3TD + Czapajew
Śliczne dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam!

Pozdrawiam!