Dodatkowe gniazdo zapalniczki.
Moderator: Kosiarz
Dodatkowe gniazdo zapalniczki.
Witam. Jak najlepiej podłączyć dodatkowe gniazda zapalniczek? Może są jakieś wolne kostki pod łokciem lub w bagażniku? (terrano II) Wiem że niektóre osobówki mają lużne kostki z myślą że ktoś kiedyś się podczepi.
Nissan Terrano II 2,7TDI
Re: Dodatkowe gniazdo zapalniczki.
zawsze najlepiej chyba NOWYM kablem od aku...... ew przez przekaźnik, żeby załaczało się przy włączonym zapłonie (ale kwestia pod co to chcemy). im mniej łączeń tym lepiej
PATROLnięty 
~----oo----/ LAWETA (przyczepa) - 2x4,5m, 1800/2500kg -moge sie podzielic

~----oo----/ LAWETA (przyczepa) - 2x4,5m, 1800/2500kg -moge sie podzielic

w bagazniku pod lodówke , w kabinie pod cb lub navi
Nissan Terrano II 2,7TDI
Pod navi itp kup solidny rozdzielacz. A do lodówki kable prosto z aku, w dodatku o słusznym przekroju, bezpiecznik na plusie.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
kabel bezpośrednio do aku - tylko boje się czy zostawiona lodowa na kilka godzin nie rozładuje aku.
Nissan Terrano II 2,7TDI
Ja mam w bagażniku 2 gniazda po 2 wejścia i w kabinie 3 gniazda po 3 wejścia - wszystkie nowymi kablami do drugiego aku...
U mnie zostawiona lodówka na całą noc nie rozładowała drugiego → T-Max co prawda nie pokazywał już żadnych lampek - ale lodówka chodziła, a po opaleniu drugi aku ładnie się doładował do pełna.
U mnie zostawiona lodówka na całą noc nie rozładowała drugiego → T-Max co prawda nie pokazywał już żadnych lampek - ale lodówka chodziła, a po opaleniu drugi aku ładnie się doładował do pełna.
WJ21
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
Państwowa dziwka, flądra w jedwabiu i złocie. Chcą za nią tren nieść, duszę włócząc w błocie
nissterr jak masz rozwiązane ładowanie 2 aku w aucie?
Nissan Terrano II 2,7TDI
Sprawdź, czy w okolicach podłokietnika nie masz kostek do ogrzewania foteli. W Y60 są i wystarczy bezpiecznik włożyć, by "sztrum" poleciał. Jeśli są, powinieneś mieć po dwie kostki na stronę - jedna to napięcie do włącznika, druga to podłączenie kostki od foteli. podłączasz oczywiście do tej pierwszej.
Fundacja Trzeba Marzyć
Spełniamy marzenia ciężko chorych dzieci.
www.trzebamarzyc.org
Spełniamy marzenia ciężko chorych dzieci.
www.trzebamarzyc.org
Kupiłem w nw firmie wersję z woltomierzem...fotokora pisze:nissterr jak masz rozwiązane ładowanie 2 aku w aucie?
http://www.rideon.pl/katalog911.php
WJ21
a dlugo juz ci sluzy ten sterownik ladowania dwoch aku?
Rocsta>W460>WK>GU4+LC76
no i czy alternator pozostaje ten sam? jakiej mocy masz akumulatory? czy to dobre rozwiązanie pod wyciągarke?
Nissan Terrano II 2,7TDI
a ja bede bardziej zlosliwy - poszukaj dobrze w necie powinienes tego Tmaxa wyrwac taniej... w Bad Kissingen byl za 82euro do kupienia z voltomierzem.
Mam w Patrolu i dokladnie jak chlopaki tu pisza osobne gniazdo pod lodowke na osobnym kablu, wlaczone niezaleznie od zaplonu.
z wlasnego dosw.
wiem ze lodowka wlaczona pod pierwszy aku , rozladowuje go po 3 dniach niejezdzenia - lodowka dzialala a auto nie odpalalo...
aku to byla varta 95Ah, a lodowka Waeco cdf35
Mam w Patrolu i dokladnie jak chlopaki tu pisza osobne gniazdo pod lodowke na osobnym kablu, wlaczone niezaleznie od zaplonu.
z wlasnego dosw.

aku to byla varta 95Ah, a lodowka Waeco cdf35

Y61 GU4
http://airman.org.pl
http://airman.org.pl
Alternator mam oryginalny.
Aku 1: Varta 95Ah
Aku 2: Norauto 92Ah (tu podłączam wszystkie popierdółki jak telefony, aparat, psp, navi, kamerka, lodówka, lampka, kompresor)
Na razie mam ok. pół roku → jest ok.
Po powrocie z Albanii napiszę jak się sprawuje w codziennym użytkowaniu i maksymalnym obciążeniu.
Aku 1: Varta 95Ah
Aku 2: Norauto 92Ah (tu podłączam wszystkie popierdółki jak telefony, aparat, psp, navi, kamerka, lodówka, lampka, kompresor)
Na razie mam ok. pół roku → jest ok.
Po powrocie z Albanii napiszę jak się sprawuje w codziennym użytkowaniu i maksymalnym obciążeniu.
WJ21