Witam . Mam Problem Z silnikiem w Patrolu Y60 2,8 tdi roczni
Moderator: Kosiarz
Witam . Mam Problem Z silnikiem w Patrolu Y60 2,8 tdi roczni
Witam Czy ktos mial podobny problem w patrolu? po odpaleniu chodzi spoko a po chwili dostaje drgan . po kilku minutach mu to mija jak sie zagrzeje i chodzi ok ale sie muli .wymienilem swieczki bo myslalem ze to jest problemem niestety nic to nie dalo . zalozylem zaworek zwrotny i dalej jest to samo. nie kumam o co tu chodzi . pozdrawiam.
Re: Witam . Mam Problem Z silnikiem w Patrolu Y60 2,8 tdi ro
prawdopodobnie pompa wtryskowa nie podaje jak powinna.. sprawdz czy nie poci sie przy łączeniu dwoch czesci owej pompy
uszczelka w aso kosztuje cale 17 pln ale wymiana dosc upierdliwa - trzeba rozbebeszyc pompe na czynniki pierwsze a pozniej dobrze poskladac i ustawic
gdzies byl temat w ktorym opisywalem podobny problem na moim przykladzie . lecz ja wiedzialem ze winy nie ponosza swiece
uszczelka w aso kosztuje cale 17 pln ale wymiana dosc upierdliwa - trzeba rozbebeszyc pompe na czynniki pierwsze a pozniej dobrze poskladac i ustawic
gdzies byl temat w ktorym opisywalem podobny problem na moim przykladzie . lecz ja wiedzialem ze winy nie ponosza swiece

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
Ciężko tak wróżyć jak z fusów od kawy.
Mogą tez takie objawy dawać padnięte hydrosztosy lub nie odpowiedni olej
przyczyn moze byc wiele
u mnie problemy znikly po wymianie uszczlki pompy wtryskowej
noi zaczal mniej palic znaczy w normie ok.12-13 a nie jak wczesniej 17-19

noi zaczal mniej palic znaczy w normie ok.12-13 a nie jak wczesniej 17-19

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
Przywitalbys się najpierw...
Ile miałeś paliwa i czy to jest zależne?
Ile miałeś paliwa i czy to jest zależne?
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeep
- Sawa GR
- Kontaktowanie:
Zacznij szukać od najprostszego, dogrzewanie chodzi? Świece dałeś nowe NGK czy jakiś inny wynalazek za 20zł...
Patrol Y60 2,8TD 1992 - Jest
Niva 1,9D 1990 - Była
Pathfinder 2,5TD automat 2008 - On road
Niva 1,9D 1990 - Była
ze jeszcze sie patryk nie wypowiedzial i nie sprzedał ZŁOTEJ porady co zrobic, to szok 

PATROLnięty 
~----oo----/ LAWETA (przyczepa) - 2x4,5m, 1800/2500kg -moge sie podzielic

~----oo----/ LAWETA (przyczepa) - 2x4,5m, 1800/2500kg -moge sie podzielic

Też mi się ta myśl nasuneła od razu.Sawa GR pisze:Zacznij szukać od najprostszego, dogrzewanie chodzi? Świece dałeś nowe NGK czy jakiś inny wynalazek za 20zł...
Nissan Patrol
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
jestem za , zacznij od najprostrzej rzeczy wyjeb silnik i wsadź V8 od Igora , skończy się problem z telepaniem 

Super parchatek Super y60 

Telepanie będzie wtedy na stacji ON
tel. 509700949
https://www.escape4x4.pl/
https://www.escape4x4.pl/
witam. Kol. Ramzesa. mam pytanko. czy Ty jak miales ten problem z pompa to tez miales takie objawy ? ze - czasem chodzil jak mul a czasem rwie sie jak wariat. ? nie moge tego rozklinic o co mu chodzi . myslalem ze to wina paliwa. i zaczalem tankowac na innej stacji ale na tym samym paliwie jezdzilem poprzedniego dnia i dalej bylo to samo raz zamulal a raz chodzil jak wariat. narazie wymienie ta uszczelke i obadamy co bedzie. pieknie dziekuje za podpowiedz.ramzes pisze:prawdopodobnie pompa wtryskowa nie podaje jak powinna.. sprawdz czy nie poci sie przy łączeniu dwoch czesci owej pompy

Witam Kol. Sawa GR. Maniek Strzelin z tej strony.Sawa GR pisze:Zacznij szukać od najprostszego, dogrzewanie chodzi? Świece dałeś nowe NGK czy jakiś inny wynalazek za 20zł...

Witam Kol. Piotra M. Maniek Strzelin z tej stronyPiotrek M pisze:Ciężko tak wróżyć jak z fusów od kawy.

Nie muszisz się z każdym z osobna witać, na forum jest kilkadziesiąt tysięcy użytkwników.
Hydrosztosy- hydraluliczne popychacze zaworów.
Te swiece to wszystkie nowe i wszystkie równe czy 3 i 3 ?mariszu pisze:Witam Kol. Sawa GR. Maniek Strzelin z tej strony.Sawa GR pisze:Zacznij szukać od najprostszego, dogrzewanie chodzi? Świece dałeś nowe NGK czy jakiś inny wynalazek za 20zł...Swiece dalem wszystkie nowe NGK . nie testuje tanich podrubek . mam pytanko. o co chodzi z tym dogrzewaniem ? czy masz na mysli przekaznik od swiec ? bo tego akurat nie sprawdzalem jeszcze. pozdrawiam .
Lubię zapierdalać.
Ropa do traktorów.
Ropa do traktorów.
- bodzio-g
- jestem tu nowy...
Filtr powietrza i paliwa bym sprawdzil bo jak pociagnal syf to bedzie brudny . A na cieplym tez zamula jesli tak to swiece odpadaja
GR Y60 2.8
http://www.youtube.com/watch?v=1fcgCz6zqcc
http://www.youtube.com/watch?v=1fcgCz6zqcc
- Sawa GR
- Kontaktowanie:
Najlepiej sprawdzić żaróweczką, na początku świeci normalnie, po odpaleniu przygasa i powinna przez chwilę się żarzyć (6 wolt). Jak nie mruga ci lampka grzania świec to raczej jest ok, choć zaglądnięcie do dużego i małego stycznika zajmuje jakieś 5 min. Dodałeś coś o braku mocy to już na pewno nie wina świec, świece mogą tylko telepać silnikiem jak zimny, na moc wpływu nie mają.mariszu pisze: Swiece dalem wszystkie nowe NGK . nie testuje tanich podrubek . mam pytanko. o co chodzi z tym dogrzewaniem ? czy masz na mysli przekaznik od swiec ? bo tego akurat nie sprawdzalem jeszcze. pozdrawiam .
Patrol Y60 2,8TD 1992 - Jest
Niva 1,9D 1990 - Była
Niva 1,9D 1990 - Była