Y60 oświetlenie deski
Moderator: Kosiarz
Y60 oświetlenie deski
Zdarza mi się że nie z tego ni z owego zgasnie mi całkowicie oświetlenie całej deski. Wskaźniki działają, ale ciemno jak w d... Co ciekawego w tym samym czasie znikają światła pozycyjne. Wjadę na trochę dziur i wszystko wraca. Gdzie i czego szukac????
Tam gdzie zaczynają sie kabelki tam kończy się moja wiedza...
Tam gdzie zaczynają sie kabelki tam kończy się moja wiedza...
Bierz życie tak by na Twoim pogrzebie nawet grabarz płakał...
Re: Y60 oświetlenie deski
wymień bezpiecznik,miałem dobry acz przegrzany i przerywał,w y61 jest pod maską.
PATROL
SAMURAI
GEKON
SAMURAI
GEKON
- Sawa GR
- Kontaktowanie:
Miałem podobnie + dyskoteka z przodu, jak powypalały mi się styki we włączniku zespolonym.
Kiedyś na początku posiadania auta, przerwane kable wchodzące do oryginalnego zderzaka z tyłu, ale tu nie pamiętam czy deska świrowała.
Sprawdź styk bezpiecznika, na początek.
Kiedyś na początku posiadania auta, przerwane kable wchodzące do oryginalnego zderzaka z tyłu, ale tu nie pamiętam czy deska świrowała.
Sprawdź styk bezpiecznika, na początek.
Patrol Y60 2,8TD 1992 - Jest
Niva 1,9D 1990 - Była
Pathfinder 2,5TD automat 2008 - On road
Niva 1,9D 1990 - Była
Strzał w dychę. W gniazdach bezpieczników zielono... Wyczyszczone, wypsikane ISOLEM wymienione bezpieczniki. Wszystko bangla jak powinno.
W moim starym hiszpanie za takie zaciemnienie odpowiadały zaśniedziałe styki włącznika świateł pozycyjnych
- Sawa GR
- Kontaktowanie:
Isol jest dobry bo gryzie, tylko jak pogryzie nalot robi się jeszcze szybciej i za 2mc będziesz miał to samo. Ja po isolu daję pastę miedzianą co spowalnia proces śniedzenia...
Patrol Y60 2,8TD 1992 - Jest
Niva 1,9D 1990 - Była
Niva 1,9D 1990 - Była
Niegłupi pomysł niegłupi aczkolwiek o wiele prostszym jest po isolu za pare dni popsikać jakimś szuwaksem typu wd40 cx80 itp. Zawsze tak robię i nigdy problem jeszcze nie wrócił... w tym samym miejscu