Most Terrano
Moderator: Kosiarz
Most Terrano
Drogie Bravo, mam problem...
Tylny most w moim Terrano niestety się kończy i tu rodzą się pytania czy most z II pasuje do I. Z wierzchu wyglądają tak samo, tylko pytanie czy przełożenia takie same. (nówkę sztukę dyfer za 1500 wyczaiłem) a może zna ktoś zdolniache w wawie lub okolicach co potrafi most takowy zregenerować?
Tylny most w moim Terrano niestety się kończy i tu rodzą się pytania czy most z II pasuje do I. Z wierzchu wyglądają tak samo, tylko pytanie czy przełożenia takie same. (nówkę sztukę dyfer za 1500 wyczaiłem) a może zna ktoś zdolniache w wawie lub okolicach co potrafi most takowy zregenerować?
Bo bez blota to nie robota 
Terrano 2.7TD 1990...

Terrano 2.7TD 1990...
Re: Most Terrano
jesli chodzi o przelozenia, to 2,7TD do 1996r i benzyny 2,4 maja to samo co T1 2,7td. Jesli chodzi o mocowania wahaczy, amortyzatorow, panharda to nie wiem.
Dzięki, to akurat łatwiej sprawdzić, miarka i jedziemy, a w razie czego bedzie można zmienić sam dyfer.
Terrano 2.7TD 1990...

Terrano 2.7TD 1990...
Jak by to kogoś interesowało to do TI 2,7 z TII 2,7 do 96r pasuje most plug and play, części nawzajem nie są zamienne.
Dyfer jest troszkę większy w tII a półosie w TI są dłuższe,w TII za to mają lepsze łożyska (podwójne lub jak kto woli dwubierzniowe) nie reguluje sie ich żadnymi posr...i podkładkami i półoś niema luzu wzdłużnego co przy zmianie na hamulce z bębnów na tarcze jest dość istotne. A po zatym most jest cholernie ciężki i samemu trudno jest go zmienić (9 godzin
i rozbita głowa o hak)
Wielkie dzięki Fazi i Gebels za pomoc
Dyfer jest troszkę większy w tII a półosie w TI są dłuższe,w TII za to mają lepsze łożyska (podwójne lub jak kto woli dwubierzniowe) nie reguluje sie ich żadnymi posr...i podkładkami i półoś niema luzu wzdłużnego co przy zmianie na hamulce z bębnów na tarcze jest dość istotne. A po zatym most jest cholernie ciężki i samemu trudno jest go zmienić (9 godzin

Wielkie dzięki Fazi i Gebels za pomoc
Terrano 2.7TD 1990...

Terrano 2.7TD 1990...
Dyfer większy, tzn?
Jak możesz to rozbierz stary dyfer napisz jakie tam są łożyska ataku i na ile śrub jest mocowany talerz, może da radę zaszczepić 4,625 do 160-ki

Jak możesz to rozbierz stary dyfer napisz jakie tam są łożyska ataku i na ile śrub jest mocowany talerz, może da radę zaszczepić 4,625 do 160-ki

Rozbiorę bo i tak chciałem zobaczyć co rozsypało sie w starym. Większy mam na myśli mierzony w przelocie tam gdzie wchodzą półosie 11mm a oba z lsd. Tylko w nowym tak działa że na jednym kole w górze zjechał mi z podnosnika 

Terrano 2.7TD 1990...

Terrano 2.7TD 1990...
Znaczy prawidłowo działa.

Tylko właściwy olej do LSD zalej.
Patrol G-60 3,5D '75 => prawdopodobnie jedyny w PL 

z 260 sobie załózN2O pisze:Dyfer większy, tzn?

Myke pisze:Rozbiorę bo i tak chciałem zobaczyć co rozsypało sie w starym. Większy mam na myśli mierzony w przelocie tam gdzie wchodzą półosie 11mm a oba z lsd. Tylko w nowym tak działa że na jednym kole w górze zjechał mi z podnosnika
na 100% blokadzie tez by w takiej sytuacji zjechal.