Przeczytałem na forum że sprzęgło należy odpowietrzyć u góry przy pompie i u dołu przy wysprzęgliku.
W jaki zatem sposób odpowietrza się u góry - przy pompie bowiem nie ma tam żadnego odpowietrznika. Instrukcja serwisowa też milczy na ten temat?
Czy spotkał się ktoś (jeżeli tak to gdzie) z reparaturkami do pompy sprzęgła i wysprzęglika do Y61? Czy są takie same jak do Y60?
Y61 odpowietrzenie sprzęgła
Moderator: Kosiarz
- bonzo74
- Kontaktowanie:
Re: Y61 odpowietrzenie sprzęgła
niewoyboy pisze: Czy są takie same jak do Y60?
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
nie ma sensu regenerować gdyż albowiem ceny części nowych są porównywalne z reperaturkami a przy regeneracji zachodzi jeszcze możliwość że mogą być jakieś uszkodzenia wewnętrzne i zestaw naprawczy można sobie do śmietnika dać
nie ma problemu z odpowietrzeniem układu sprzęgłowego zalewasz od góry równocześnie mając otwarą kalamitkę na dole w widaomym celu , po przelaniu płynem wszysko powinno być ok
przynajmniej ja tak robiłem i zawsze było ok
nie ma problemu z odpowietrzeniem układu sprzęgłowego zalewasz od góry równocześnie mając otwarą kalamitkę na dole w widaomym celu , po przelaniu płynem wszysko powinno być ok
przynajmniej ja tak robiłem i zawsze było ok
Super parchatek Super y60 

Na odpowietrznik zakładasz ciasno pasowany przeźroczysty przewód, końcówkę wkładasz do jakiejś przeźroczystej butelki z płynem(nawet starym), luzujesz odpowietrznik, pilnujesz stanu płynu w zbiorniczku pompki i jak w przewodzie nie będą się pojawiać już nowe bąbelki to zakręcasz odpowietrznik. Czasem może być konieczność przepompowania płynu metodą taką jak się odpowietrza hamulce.

pompa sprzęgła od y 60 pasuje do y61 ... mam takowy patent zamontowany u siebie i juz drugi rok hula bez problemu... do 60tki sa zastawy naprawcze za grosze natomiast do 61nki problematyczny temat jak wspomnieli przedmówcy...
P.S ja w czwśniej przepłukałem przewody denaturatem ...
miałem takowy problem poczytaj.. http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=6&t=86480
P.S ja w czwśniej przepłukałem przewody denaturatem ...
miałem takowy problem poczytaj.. http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=6&t=86480
Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki