silnik
Moderator: Kosiarz
-
-
Re: silnik
tak jest to ten sam gówniany silnikwaldus11 pisze:Czy silnik 2,8td w patrolu k260 jest taki sam jak w gr y60?

Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
czyli mogę od k260 wmontować do gr'a? 

Skoro to ten sam silnik to możesz czy nie
Wsadź 3.3 turbo razem ze skrzynią i będziesz Pan zadowolony.

W160
PajeroLong SS
PajeroLong SS
-
-
te !pojara90 pisze:Skoro to ten sam silnik to możesz czy nie![]()
nie słyszałeś przysłowia że świniom pereł się nie rzuca ?

Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Ale plug&play to on nie jestpojara90 pisze:Skoro to ten sam silnik to możesz czy nie![]()

y60 autobus, czerwony.
- janusz k160
-
Nie, dlatego 2.8TD jest lepsiejszym rozwiązaniem. Sugeruję od razu wywalić zakamienioną starą chłodnicę i w to miejsce wstawić Nissensa nówkę sztukę:)2
Paranoja to znajomość wszystkich faktów.William S.Borroughs
k1603.3TD,Y612.8TDIC,Qashqai+2 1.6dci
k1603.3TD,Y612.8TDIC,Qashqai+2 1.6dci
pytałem czysto hipotetycznie <- nie wiem czy to dobrze napisane ;p
-
- jestem tu nowy...
Witam,pozwolę sobie w temacie silników zadac pytanie-jakie silniki benzynowe były oryginalnie montowane w PATROLACH i jakie macie z nimi doświadczenia-?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Niby też RD28T, ale w Hiszpanach sie gorzej kręciły.waldus11 pisze:Czy silnik 2,8td w patrolu k260 jest taki sam jak w gr y60?
Może to jest wina pompy. Choć pompa też jest taka sama.
Generalnie "Hiszpan" się kręci do 4000 -4500 rpm a GRa możesz rozkręcić do 6000 rpm.
- BENGI
- Kontaktowanie:
znajomy ma K260 i GR i jest zupełnie na odwrót

Uaz, Uaz, Nissan Szakal, 2xNissan Patrol K160, W160, Nissan Strzała, Y60 long
pzdr Mati
pzdr Mati

Zapewne wystarczy odpowiednio pokręcić śrubkami.

tez zauwazylem ze w gracie lepiej ciagnie 

-
Aż tak mocno gówniany nie jest... Jak ktoś pałuje to i KAMAZA zamęczy
Fakt, demon to to nie jest ale podoba mi się jego glang, jak na szóstkę spoko 

PATROL Y61 V8 LONG TURYSTYK
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
L28, RB30 - acz patrole z tym silnikiem to białe kruki w europie, TB42s - na gaźniku, TB42e - na wtrysku, TB45, TB48.Andrzej Rumiński pisze:Witam,pozwolę sobie w temacie silników zadac pytanie-jakie silniki benzynowe były oryginalnie montowane w PATROLACH i jakie macie z nimi doświadczenia-?
Pozdrawiam
Ogólnie silniki benzynowe cieszą się dobrymi opiniami, mocy mają odpowiednio dużo, apetytu na paliwo też

y60 autobus, czerwony.
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
e no nie mów że L 28 to jakiś rarytas , jest ich troszkę na rynku wturnym , ja osobiście już 4 sztuki przeszedłem ,
co do silnika to na własnej dupie wiem że można go usmażyć , do jechać ok 30 km beż wody , pozwolić mu ostygnąć zalać na nowo i chula beż większego problemu , jest problem związany z gaźnikami u nas popularne takie z elektryką coś ja boli ale jeżdżą , pod dzwon skrzyni podchodzi silnik z 280 ZX L 28 turbo o mocy od 200 koni i to jest ''biały kruk'' u nas ale w angoli dość popularny za 500 funciaków można dawce wytargać , Wocash ma namiary na stronką jak zakuć taki silnik do pojemności 3,2 i mocy coś ok 280 kucy posiałem gdzieś linka
uważam że jest to fajny silnik ekonomiczny do 20 litrów lpg na 32'' malatestach , części dostępne w ASO często gęst taniej niż podróbki w osiedlowych sklepach ,
co do 4,2 ben można z angli przywieść gr z przebiegiem do 100 tyś mil , coś tam jest z wypadającym zapłonem , w automacie pali ok 25 litrów beny w longu ale mocy przybywaj w każdym momencie trakim może przejechałem ok 200 km ale silnik chodzi ładnie jak z awaryjnością nie wiem
co do silnika to na własnej dupie wiem że można go usmażyć , do jechać ok 30 km beż wody , pozwolić mu ostygnąć zalać na nowo i chula beż większego problemu , jest problem związany z gaźnikami u nas popularne takie z elektryką coś ja boli ale jeżdżą , pod dzwon skrzyni podchodzi silnik z 280 ZX L 28 turbo o mocy od 200 koni i to jest ''biały kruk'' u nas ale w angoli dość popularny za 500 funciaków można dawce wytargać , Wocash ma namiary na stronką jak zakuć taki silnik do pojemności 3,2 i mocy coś ok 280 kucy posiałem gdzieś linka
uważam że jest to fajny silnik ekonomiczny do 20 litrów lpg na 32'' malatestach , części dostępne w ASO często gęst taniej niż podróbki w osiedlowych sklepach ,
co do 4,2 ben można z angli przywieść gr z przebiegiem do 100 tyś mil , coś tam jest z wypadającym zapłonem , w automacie pali ok 25 litrów beny w longu ale mocy przybywaj w każdym momencie trakim może przejechałem ok 200 km ale silnik chodzi ładnie jak z awaryjnością nie wiem
Super parchatek Super y60 

- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
no właśnie też mi się tak wydawało , ale to tak samo jak i z 4,5 i 4,8 u arabów są u nas nie ma

co do zakucia to przesylam link...zeby nie trzebabylo szukac:
http://www.thezstore.com/page/TZS/CTGY/PFFC-A
jest wszystko,,,tylko ceny wesole
sam chetnie wrzucilbym duzy gaznik webera ale nie wiem jak to w terenie bedzie robic
pozdr.
http://www.thezstore.com/page/TZS/CTGY/PFFC-A
jest wszystko,,,tylko ceny wesole
sam chetnie wrzucilbym duzy gaznik webera ale nie wiem jak to w terenie bedzie robic

pozdr.
moj GG 5147138
woocash
woocash
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
no na szybko licząc wychodzi ok 4 tysi usd za kompletny zestaw , ale zastanawia mnie jedna rzecz , a mianowicie są tam uszczelki pod głowiecę i są rożne grubości od 0,6 do 2 mm
zastanawia mnie czemu skoro i tak tłoki są ok 5 mm od góry bloku a co za tym idzie zawory nie powinny mieć kolizji w razie ''W'' z tłokiem
ale zestawy mają fajne szkoda że ceny nie są w złowtówkach
zastanawia mnie czemu skoro i tak tłoki są ok 5 mm od góry bloku a co za tym idzie zawory nie powinny mieć kolizji w razie ''W'' z tłokiem

a no drogo...mi wystarczylby taki zestaw:pawel abramczyk pisze:no na szybko licząc wychodzi ok 4 tysi usd za kompletny zestaw , ale zastanawia mnie jedna rzecz , a mianowicie są tam uszczelki pod głowiecę i są rożne grubości od 0,6 do 2 mm
http://www.thezstore.com/page/TZS/PROD/PFFC03/11-2990
tylko jak podpiac filtr powietrza i snorkel pod to

i jak dziala w terenie..na 35kach
PS
chetnie nabede dobra pompe oleju...bo moja sie troszke rozciekla

moj GG 5147138
woocash
woocash
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
jak nie wywaliłem to powinienem mieć , ale trzeba aż śniegi stopnieją bo nie mogę do garażu sie dostać , a z takim gaźnikiem to raczej lipa w teren ,
jak w wakacje będę w angolii to się rozglądne za takim dawcą L 28 turbo ,
jak w wakacje będę w angolii to się rozglądne za takim dawcą L 28 turbo ,