Terrano II Stalowy zderzak
Moderator: Kosiarz
Terrano II Stalowy zderzak
Witam ...
Pare dni temu zostawiłem przed hurtownią auto po 10 minutach wychodzę połowe zderzaka wyrwane, błotnik wgnieciony, nikt nic nie widział ani nie słyszał, brak kamer w okolicy PECH ... Z racji tego iż sam już parę razy go uszkodziłem zapadła decyzja o stalowym zderzaku. Fachman się znalazł zrobi no ale kazał mi ogarnąć jakieś migacze. Niby błahostka ale nie moge znaleść nic płaskiego do przykręcenia ? Fachman robił w sumie same zderzaki do patroli a tam migacze w lampach u góry.
Z racji tego iż pan to robi w super cenie niehce mu kazać się męczyć nad jakimiś wnękami itd aby zamontować oryginały. Niestety przeglądając forum nie znalazłem żadnego tematu gdzie ktoś pokazuje jak robi zderzak z światełkami
Pare dni temu zostawiłem przed hurtownią auto po 10 minutach wychodzę połowe zderzaka wyrwane, błotnik wgnieciony, nikt nic nie widział ani nie słyszał, brak kamer w okolicy PECH ... Z racji tego iż sam już parę razy go uszkodziłem zapadła decyzja o stalowym zderzaku. Fachman się znalazł zrobi no ale kazał mi ogarnąć jakieś migacze. Niby błahostka ale nie moge znaleść nic płaskiego do przykręcenia ? Fachman robił w sumie same zderzaki do patroli a tam migacze w lampach u góry.
Z racji tego iż pan to robi w super cenie niehce mu kazać się męczyć nad jakimiś wnękami itd aby zamontować oryginały. Niestety przeglądając forum nie znalazłem żadnego tematu gdzie ktoś pokazuje jak robi zderzak z światełkami
Ostatnio zmieniony ndz sie 25, 2013 8:00 pm przez Satelita, łącznie zmieniany 1 raz.
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
Re: Terrano II Stalowy zderzak , migacze
golf 2 ze zderzaka , są po 25 zł z żarówką , praktycznie dostępne od kopa i w każdych ilościach
Super parchatek Super y60 

Jak masz T2 bez TDi to mogę Ci zderzak za zgrzewkę browca oddać, nawet chyba kierunki są - choć muszę sprawdzić 

Patrol G-60 3,5D '75 => prawdopodobnie jedyny w PL 

T2 rok 95
z chęcią z chęcią
masz jakieś foto albo coś ... kupie nawet 2 zgrzewki 
Jeśli rzecz jasna jest stalowy

Jeśli rzecz jasna jest stalowy

od starego zuka masz uniwersalne kierunkowskazy. montujesz gdzie chcesz i jak chcesz, zeby bylo zgodne z prawem
Czekam co fazi zaproponuje, nie mam nr do niego. Moze ktos podeslac na prv ? Zakupilem dzis z Golfa 1 tak na wszelki wypadek
mozesz kierunki zamocwac wyzej https://lh6.googleusercontent.com/-nW91 ... 210008.JPG
Saleta - ja mam oryginał (plastikowy). Masz pytania 503 588 503
Patrol G-60 3,5D '75 => prawdopodobnie jedyny w PL 

Plastika nir montuje bo to sensu juz nie ma. Mimo wszystko dzieki 

Wolf niestety w Tyrranie z 95 roku tak się nie da zamontować kierunków bo są inne światła (prostokątne). Chyba, że zrobić jak w mesiu g-klasie 
Ps
Fajny ten Twój sprzęt. Widziałem niedawno w Zakopcu

Ps
Fajny ten Twój sprzęt. Widziałem niedawno w Zakopcu

W teorii nie ma różnicy między teorią a praktyką... Ale w praktyce jest.
Fajnie ze sie podoba. Troszke juz styrany 

A co zrobiłeś z wydechem? Bo raczej nie jest oryginalny 

Satelita pisze:Witam ...

No właśnie tutaj widze problem bo ja miałem jakieś inne migacze :/ widocznie już ktoś coś kiedyś przymotał. W każdym razie kupiłem już z golfa 1 są identyczne jak u Ciebie.
Świetnie to u Ciebie wygląda ... podsunąłeś mi już fajną koncepcję swoim zderzakiem
aczkolwiek chce trochę delikatniejszy . Dużo pracy cię to kosztowało ?
Świetnie to u Ciebie wygląda ... podsunąłeś mi już fajną koncepcję swoim zderzakiem

Prośba,redzik pisze:
masz jakieś foto jak świecą te środkowe pary lamp?

... transporter GV XL7 2.0HDI 6,68l/100km nurza się w zieloność i jak łódka brodzi ...
Co prawda nie mega fachowa praca "ROBIM CO MOŻEM". To na razie opanowany przedni pas, po 18 latach coś znikło.
Trochę przyciąłem przedni pas po bokach na rzecz koncepcji zderzak
Zderzak jak dobrze będzie , będzie jutro bo musiałem ogarnać to przed oddaniem do fachowca ... Jak coś to się fotami podzielę.

Uploaded with ImageShack.us

Zderzak jak dobrze będzie , będzie jutro bo musiałem ogarnać to przed oddaniem do fachowca ... Jak coś to się fotami podzielę.

Co to za wiatraczek? Klime masz? Kurde ze wzgledu na pogode ostatnich tygodni nachodzi mnie mysl dolozenia klimy do mojego TI. Wie ktos, czy graty z TII podejda? O takim pierwotnym z 2.7 TD bez I mowie.
nissan wd21 -> forek sf
GSX 1200 F
i tak dalej...
GSX 1200 F
i tak dalej...
A czym to tak zapaćkałeś na czerwono?Satelita pisze:Co prawda nie mega fachowa praca "ROBIM CO MOŻEM". To na razie opanowany przedni pas, po 18 latach coś znikło.
Jeśli to zwykły podkład to tak naprawdę równie dobrze można było nie malować niczym

Łosiu pisze:Co to za wiatraczek? Klime masz? Kurde ze wzgledu na pogode ostatnich tygodni nachodzi mnie mysl dolozenia klimy do mojego TI. Wie ktos, czy graty z TII podejda? O takim pierwotnym z 2.7 TD bez I mowie.
Wiatraczek od klimy ... działała jakiś czas temu , ale niestety ostatnio chłodnica się rozszczelniła i wypadało by kupić nową. Na razie budżetu na to nie ma.
Myślę żę powinna pasować, musiał by dokładnie pooglądać wersje z klimą T1 i T2 ... co najwyżej wydaje mi się że machnacje z samymi przewodami będą inne.
adaśko pisze:A czym to tak zapaćkałeś na czerwono?Satelita pisze:Co prawda nie mega fachowa praca "ROBIM CO MOŻEM". To na razie opanowany przedni pas, po 18 latach coś znikło.
Jeśli to zwykły podkład to tak naprawdę równie dobrze można było nie malować niczym
Minia okrętowa

Tak to wygląda po dniu pracy 

plyte pod wyciagarke odrazu zmotaj.
Generalnie jest już pod zderzakiem , jak się może kiedyś dorobię to wystarczy tylko zderzak z leksza wyciąć

fajny... dół chłodnicy jak zabudujesz? płyta czy coś perforowanego?
Osobna plyta na sruby, finalnie jest juz gotowy podesle foty wieczorem bo dzis nocka w firmie i nie ma czasu