Patrol +silnik Cherokee Maxima czy co?POMOCY
Moderator: Kosiarz
- lysypiotrek
- jestem tu nowy...
Patrol +silnik Cherokee Maxima czy co?POMOCY
Witam. czy ktos probowal takiego polaczenia silnik,skrzynia biegow Cherokee 4.0 z patrolem?w patrolu padlo turbo silnik sie sypie i mysle zeby moze cos zakombinowac .
Ostatnio zmieniony czw gru 05, 2013 9:40 pm przez lysypiotrek, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Patrol +silnik Cherokee
Przedni dyfer w Patrolu jest z prawej a w Jepie z lewej strony, tak że pierwszy zonk.
W160
PajeroLong SS
PajeroLong SS
Silnik z szerokiego, skrzynia i reduktor z Patrola.
Tak chyba chłopaki z Dragona motali.
Tak chyba chłopaki z Dragona motali.
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Ktos wlasnie tu gdzies fote zapodal ale tam byl adapter pomiedzy skrzynia a reduktorem.
No i chyba to V8 5.2 bylo.
No i chyba to V8 5.2 bylo.
Do skrzyni od 2,8 lepiej nie zakładać nic z dużym momentem.

A bo ja wiem...
Skrzynia ma symbol FS5R30A i to ta sama co w skyline'ie zdaje sie

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Wojtek_W pisze:A bo ja wiem...
user @Tatuś zmotał skyline;a RB25 i podobno lata jak wsciekłe w Gr;ze

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
Nie wiem wlasnie skad mit, ze one jakies slabe. Piatka wyje jak sie cieka szybko i/albo z przyczepami. Oprocz tego nie znam nikogo, kto by mial problemy z nia.
Znajomy z Poznania ma teraz uturbione mocno 2.8 z 220KM i ze skrzynia sie nic nie dzieje
Znajomy z Poznania ma teraz uturbione mocno 2.8 z 220KM i ze skrzynia sie nic nie dzieje
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
Ale skyline robi moc w dużej części obrotami.
RD28T potrafi zmielić tą skrzynię, a co dopiero coś dużej pojemności.

RD28T potrafi zmielić tą skrzynię, a co dopiero coś dużej pojemności.

220 ma albo nie ma,raczej nie ma lub używa co najwyżej połowy tej mocy.Wojtek_W pisze:Nie wiem wlasnie skad mit, ze one jakies slabe. Piatka wyje jak sie cieka szybko i/albo z przyczepami. Oprocz tego nie znam nikogo, kto by mial problemy z nia.
Skrzynia z patrola jest bardzo słaba w y60 i słaba w y61,nie jest to ta sama skrzynia co w skyline.
SKYTROL-RB25DET,37'',2xdiff lock,Warn+Superwinch
Z temperatura byl problem i rozdymaniem intercolera. Geko z Poznania zrobilo "potencjometr" do regulowania mocy.
Niektorzy tu w Maroku byli z tym autem
Z tego co mi wiadomo (acz moge sie mylic) problemow ze skrzynia nie bylo nigdy, a po dlubaniu juz chyba z40 ts przjechalo auto.
Trza by sie Kajetaa zapytac.
Niektorzy tu w Maroku byli z tym autem

Z tego co mi wiadomo (acz moge sie mylic) problemow ze skrzynia nie bylo nigdy, a po dlubaniu juz chyba z40 ts przjechalo auto.
Trza by sie Kajetaa zapytac.
kumpel z brzozowa ma taka zmote w gr czyli 4rke z jeepa,skrzynia i reduktor z tojki lc
Kames i Miśkiler z Nowego Targu mieli taki swap w patrolu.
SKYTROL-RB25DET,37'',2xdiff lock,Warn+Superwinch
Trzeba by Miskillera do tablicy poprosić - na forumie bywa, więc jest szansa się czegoś dowiedzieć.Tatuś pisze:Kames i Miśkiler z Nowego Targu mieli taki swap w patrolu.
pzdr.

Marek (Argus)
W-160 3,3TD + Czapajew
W-160 3,3TD + Czapajew
Mogę podpytać co nieco.
Ostatnio zmieniony pt gru 06, 2013 11:32 am przez pojara90, łącznie zmieniany 1 raz.
W160
PajeroLong SS
PajeroLong SS
dokładnie tak powiem więcej mają 2 patrole z takim połączeniemtomek 79 pisze:kumpel z brzozowa ma taka zmote w gr czyli 4rke z jeepa,skrzynia i reduktor z tojki lc
- lysypiotrek
- jestem tu nowy...
mysle ze moglo by byc calkiem ciekawe polaczenie 5.2 V8 z Patrolem.Nie bede ukrywal ze chodzi tez o koszty -remont 2.8 moze byc porownywalny z wymiana na inny a tu zyskamy przy okazji stadko konikow.Zastanawiam sie jak wiele modyfikacji,przerobek trzeba wprowadzic zeby to wszystko gralo tak jak trzeba
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Aby to mialo sens glebszy to lepiej uzyc skrzyni 4.2/3.0.
A to jakis koszt jest dodatkowy.
A to jakis koszt jest dodatkowy.
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Do skrzyni biegów 2,8 podejdzie bez większych problemów silnik 3,0 benzyna od Maximy (VG30DE)
Takie motorki można wyrwać za marne pieniądze. Było kilka wersji mocy od ok 150 do 200 km w zależności z której wersji Maximy pochodzą. Silniki uznawane za mega trwałe.
Może to jest rozwiązanie dla Ciebie?
Takie motorki można wyrwać za marne pieniądze. Było kilka wersji mocy od ok 150 do 200 km w zależności z której wersji Maximy pochodzą. Silniki uznawane za mega trwałe.
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol "Żuber" 4,2TDI SGX
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Ale trzeba przednia czesc obudowy skrzyni zapodac od Terrano 1 V6 (co oczywiscie nie jest ponoc jakies mega trudne).LSD pisze:Do skrzyni biegów 2,8 podejdzie bez większych problemów silnik 3,0 benzyna od Maximy (VG30DE)
http://www.terenowo.pl/zmoty/2535-pomys ... itary.html
- LSD
-
- Kontaktowanie:
Nie jestem pewien na 100%, ale było chyba kilka takich przeróbek nawet na szaym forum. O ile dobrze pamiętam, to VG30 był montowany bezpośrednio do skrzyni Patrola.
Safari "Gucio" 4,2D
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
Patrol L60 "Dziadek" 4,0
- lysypiotrek
- jestem tu nowy...
silnik VG30DE z maximy delikatna modyfikacja czesci skrzyni i cala elektryka zapewne to wydaje sie ciekawsze i tansze rozwiaznie niz 5.2 V8 z Cherokee.Minimum pracy maximum korzysci o to chodzi!!!Fajnie bylo by jak wypowiedzial by sie jakis uzytkownik takiego wynalazka 

A do czego chcesz ten pojazd używać?
Na dojazdy do pracy, upalania w terenie czy na wyprawy?
Z drugiej strony w mojej opinii skrzynie od patrola sa nie do zabicia. Natomiast Jeepowe padają jak muchy.
Mamy na warsztacie Jeepa Wj-ta i niebawem ruszy swap na patrolowe mosty. zależy co kto lubi
Na dojazdy do pracy, upalania w terenie czy na wyprawy?
Z drugiej strony w mojej opinii skrzynie od patrola sa nie do zabicia. Natomiast Jeepowe padają jak muchy.
Mamy na warsztacie Jeepa Wj-ta i niebawem ruszy swap na patrolowe mosty. zależy co kto lubi

Profesjonalne przygotowanie aut do motorsportu i turystyki.
https://www.facebook.com/CYBUL.eu
https://www.facebook.com/CYBUL.eu
Napisz na PW ile soie liczycie za taka zabawę jak możesz 

Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Tu jest cos takiego:
http://www.wterenie.pl/4x4,jeep-grand-c ... atrola,658
Fajna zmota wyszla ale uklad kierowniczy jest niestety zle zrobiony.
http://www.wterenie.pl/4x4,jeep-grand-c ... atrola,658
Fajna zmota wyszla ale uklad kierowniczy jest niestety zle zrobiony.