Smród w kabinie, co robić Terrano 93 II

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

dafvonqpa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Smród w kabinie, co robić Terrano 93 II

Post autor: dafvonqpa » pn mar 03, 2014 10:25 pm

Witajcie.

Walczę ze smrodem, coś jak grzyb. Wywaliłem wykładziny, wysuszyłem środek. Czy ten samochód ma jakiś filtr kabinowy? Szukam nie nie mogę znaleźć ?

Dajcie znać , co może być przyczyną tegoż przykrego zapachu?

Dzięki

Dawid.

Ps. Syf był pod wykładzinami, więc warto sprawdzać, bo jeden sezon i nie ma podłogi.

Awatar użytkownika
Fazi

Re: Smród w kabinie, co robić Terrano 93 II

Post autor: Fazi » wt mar 04, 2014 6:25 am

Ten model nie miał filtra kabinowego. Wysusz, wywietrz. Znajdź przyczynę, że woda była pod dywanikami
Patrol G-60 3,5D '75 => prawdopodobnie jedyny w PL ;-)

dafvonqpa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: dafvonqpa » wt mar 04, 2014 8:14 am

Fazi pisze:Ten model nie miał filtra kabinowego. Wysusz, wywietrz. Znajdź przyczynę, że woda była pod dywanikami

Dzięki,

Wywaliłem wszystko, mam blache i wietrze. Obawiam się, że coś może być w nawiewach. Może ktoś to rozkręcał i wie gdzie szukać

Dawid

Awatar użytkownika
danielski
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: danielski » wt mar 04, 2014 4:34 pm

dafvonqpa pisze:
Fazi pisze:Ten model nie miał filtra kabinowego. Wysusz, wywietrz. Znajdź przyczynę, że woda była pod dywanikami

Dzięki,

Wywaliłem wszystko, mam blache i wietrze. Obawiam się, że coś może być w nawiewach. Może ktoś to rozkręcał i wie gdzie szukać

Dawid
na takie zapachy najlepsze jest ozonowanie. prawie kazdy serwis klimatyzacji przeprowadzi taki zabieg.
Nissan Patrol Y61 2.8 TD , 3D.

Awatar użytkownika
vexx

Post autor: vexx » wt mar 04, 2014 8:10 pm

Czasem problemem też jest zdechły szczur pod siedzeniem kierowcy, albo stare kanapki w schowku na rękawiczki.
Nissan Patrol GR Y60 2.8TD is gone.
Nissan Patrol Y61 arrived!

dafvonqpa
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: dafvonqpa » wt mar 04, 2014 8:32 pm

vexx pisze:Czasem problemem też jest zdechły szczur pod siedzeniem kierowcy, albo stare kanapki w schowku na rękawiczki.
Racja, to juz wywalilem, i wkreconego dzika w nadkolu tez. Warto sprawdzac nadkola. Przez przednie wchodzilo mi bloto i przegnila podloga. Mam jakis syf pod deska rozdzielcza, a nie wiem jak to rozkrecic. Widze, ze na szybie , czesc pod deska sa biale naloty. Gdyby ktos dal mi kilka wskazowek, jak zdemontowac deske, bez niszczenia jej. Zdjalbym wszystko , moze gdzies tam jest jakies bloto, ktore dostaje sie od strony silnika. Moze jest jakis syf w nagrzewnicy, lub gniazdo myszy jak kolega podpowiada. Dla mnie to kosmos, jak ktos wie, to powie od czego zaczynac.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nissan”