viatoll sratoll
Moderator: Pasza
Re: viatoll sratoll
podobnie większosć parchów itd..
gdzieś jeszcze to badziewie obowiązuje? podtekst pytania - czy już nadszedł czas aby swoje podatki zostawiać mądrzejszym?
gdzieś jeszcze to badziewie obowiązuje? podtekst pytania - czy już nadszedł czas aby swoje podatki zostawiać mądrzejszym?
za coś trzeba te kolektory dla A.F. sfinansować..Mroczny pisze:podtekst pytania - czy już nadszedł czas aby swoje podatki zostawiać mądrzejszym?

'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'
raczej zwolnienie z podatków dla jednej, wysoce przedsiębiorczej i równie kryminogennej, grupy zawodowej
i bardzo wpływowej, skoro wszyscy politycy się jej boją..
ma ktos juz moze jakas potwierdzona interpretacje tego co tak naprawde wiekosc z nas najbardziej interesuje
- terenowka z laweta/przyczepa
slyszalem juz 5-6 wersji.
lacznie z jakimis tam winietkami, ktore maja byc dla "amatorow"
wszystko kieruje do tego - ze najprosciej jest to gowno poprostu kupic ( bo wypozyczalnie to fikcja- nigdzie tego nie ma , nie bedzie jeszcze dlugo)
niezly undegrund sie robi.
dzisiaj rano chcialem jechac z laweta na kotlarnie...
dobrze ze leje, bo mi sie odechcialo "prawo lamac"
ogolnie zenua
myslalem ze przepisy b+e c+e i temu pochodne sa popierdolone. ( co czym mozna przewiesc) a przy tym wszystkim wydaja sie jasne
- terenowka z laweta/przyczepa
slyszalem juz 5-6 wersji.
lacznie z jakimis tam winietkami, ktore maja byc dla "amatorow"
wszystko kieruje do tego - ze najprosciej jest to gowno poprostu kupic ( bo wypozyczalnie to fikcja- nigdzie tego nie ma , nie bedzie jeszcze dlugo)
niezly undegrund sie robi.
dzisiaj rano chcialem jechac z laweta na kotlarnie...
dobrze ze leje, bo mi sie odechcialo "prawo lamac"
ogolnie zenua
myslalem ze przepisy b+e c+e i temu pochodne sa popierdolone. ( co czym mozna przewiesc) a przy tym wszystkim wydaja sie jasne
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
radca od sratuli nam to pięknie teraz wytłumaczyłczesław&jarząbek pisze:ależ to elementarne panie radco.
dmc holownika+dmc lawety>3.5t=sratul

Jimny 

"W przypadku pojazdów, które podlegają opłacie tylko wtedy, gdy ciągną przyczepę oraz pojazdów, które ciągnąc przyczepę podlegają innej stawce opłat (gdy dopuszczalna masa całkowita zestawu przekracza 12 ton) przytrzymanie przycisku przez ponad 2 sekundy umożliwi przejście urządzenia w tryb „ pojazd z przyczepą”, co zostanie potwierdzone pojedynczym sygnałem świetlnym diody „ 2”. Kolejne przytrzymanie przycisku spowoduje, że viaBOX wróci do trybu „ pojazd bez przyczepy”, a przełączenie zostanie potwierdzone pojedynczym sygnałem świetlnym diody „ X”. "
i nikt mnie nie przekona ze białe jest białe a czarne jest czarne
A pojęcie przyczepy lekkiej 750kg ciągniętej na kat. B podpiętej do busa (DMC 3000 kg)?
bo się robi nieciekawie...
Pajero 2,8TD LWB, bodylift 2'' i MT 33x12,5''
Piękna sprawa z tym sratollem. Załatwiałem przed końcem lipca te ustrojstwa i co się uśmiałem to moje.
Owe mistyczne pole w formularzu "identyfikator liczby osi" też mnie trochę zbiło z tropu. Zadzwoniłem więc do wielce pomocnego (naprawde!) helpcentra. Co ciekawe na 4 nawiązane połączenia, wszystkie odbyłem z osobami pochodzenia wschodniego. Przypuszczalnie Ukraińcy.
Ale wracając. Konsultantka spytana o sens i logikę tego pola stwierdziła, że nie ma pojęcia o co chodzi z tym opisem, ale może mi podpowiedzieć, że właściwa dla mnie cyferka to 5
Miła Pani raczyła to ustalić na podstawie tego iż w mojej firmie zatrudniamy powyżej 9 osób.
Spytana o resztę cyferek wyliczyła np, że 1 dotyczy spółek skarbu państwa.
Na umówione spotkanie w wybranym terminie posłałem ojca z zapasem kanapek. Zajęło mu to tylko 6 godzin w oficjalnym mazowieckim punkcie obsługi frajera. System komputerowy mają tak przeciążony, że można zapomnieć o szybkim załatwieniu przez jeden z punktów na stacjach benzynowych. Czas operacyjny około 50 minut na 1 auto jak dobrze idzie.
Kończąc, smutna obserwacja.
Pojedynczy przejazd samochodu z naczepą (akurat u mnie ze żwirkiem) na trasie Przasnysz-Kielce-Przasnysz wyssa ze skarbonki sratolla około 250zł. Kto za to płaci? Tak jest....
Owe mistyczne pole w formularzu "identyfikator liczby osi" też mnie trochę zbiło z tropu. Zadzwoniłem więc do wielce pomocnego (naprawde!) helpcentra. Co ciekawe na 4 nawiązane połączenia, wszystkie odbyłem z osobami pochodzenia wschodniego. Przypuszczalnie Ukraińcy.
Ale wracając. Konsultantka spytana o sens i logikę tego pola stwierdziła, że nie ma pojęcia o co chodzi z tym opisem, ale może mi podpowiedzieć, że właściwa dla mnie cyferka to 5

Miła Pani raczyła to ustalić na podstawie tego iż w mojej firmie zatrudniamy powyżej 9 osób.

Na umówione spotkanie w wybranym terminie posłałem ojca z zapasem kanapek. Zajęło mu to tylko 6 godzin w oficjalnym mazowieckim punkcie obsługi frajera. System komputerowy mają tak przeciążony, że można zapomnieć o szybkim załatwieniu przez jeden z punktów na stacjach benzynowych. Czas operacyjny około 50 minut na 1 auto jak dobrze idzie.

Kończąc, smutna obserwacja.
Pojedynczy przejazd samochodu z naczepą (akurat u mnie ze żwirkiem) na trasie Przasnysz-Kielce-Przasnysz wyssa ze skarbonki sratolla około 250zł. Kto za to płaci? Tak jest....
tiry na tory!!
kłerwa!!
kłerwa!!

tylko torów nie ma..gruszkin pisze:tiry na tory!!
kłerwa!!
łojtam łojtam. szczegół.TomaszRT pisze:tylko torów nie ma..gruszkin pisze:tiry na tory!!
kłerwa!!
ale wiem sratul na bagaże o gabarytach większych niż torba na laptopa 15" i cięższych niż 2kg i zaraz tory będą
- wojtek_kom
-
Płacisz i płaczesz...kacper44 pisze:A pojęcie przyczepy lekkiej 750kg ciągniętej na kat. B podpiętej do busa (DMC 3000 kg)?
Nissan-y
Jasnowidz kurnaczesław&jarząbek pisze:generalnie jak patrzyłem to z katowic nie da się wyjechać nie wpadając na bramownicę. można ćwiczyć przez jakieś zadupia ale pewnie to uszczelnią zaraz zakazami tonażowymi.

Miejsce na Twoją reklamę.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
to jakaś karwa kosmiczna ściema jest ten cały system.
u nas w gop'ie najebane tych bramek po kilka w każdym mieście a wczoraj jadąc z katowic do łodzi na odcinku od roździenia do wylotu z łodzi na gdańsk naliczyłem sztuk...jeden.
na tym odcinku niby autostrady.
o co karwa chodzi?
teoretycznie mogę swobodnie przewozić dowolną ilość ładunków przez pół polski za zupełną darmochę.
u nas w gop'ie najebane tych bramek po kilka w każdym mieście a wczoraj jadąc z katowic do łodzi na odcinku od roździenia do wylotu z łodzi na gdańsk naliczyłem sztuk...jeden.
o co karwa chodzi?
teoretycznie mogę swobodnie przewozić dowolną ilość ładunków przez pół polski za zupełną darmochę.
#noichuj
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
aaaa...i jeden taki dziwny wóz z kamerami widziałem.
białe, nieoznakowane t5 z sześcioma albo ośmioma kamerami na dachu.
#noichuj
a ja juz widziałem naklejke zamist viaboxa
kierowca tłumaczył ze szef nie zdazył wykupic urzadzenia a jezdzic trzeba 

czesław&jarząbek pisze:to jakaś karwa kosmiczna ściema jest ten cały system.
o co karwa chodzi?
może o ten szmalec za urządzenia
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
A jesteś pewien, że to auto do sprawdzania viatoli? Bo po Chorzowie też taki krąży, tylko, że na Vito.czesław&jarząbek pisze:aaaa...i jeden taki dziwny wóz z kamerami widziałem.
Uaz and GR Y61
Raczej Automapa jakaś albo google robi mapy ulic.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
wszystko wskazuje na to, że masz rację.bert pisze:czesław&jarząbek pisze: co karwa chodzi?
może o ten szmalec za urządzenia
#noichuj
a dokładnie google street view ,prawdopodobnie 

KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4