STAR 244 kupiłem (było star 266lub244lub744 kupię)
Moderator: Pasza
Re: star 266 lub 244 lub 744 kupie
A pomysł z cztetema silownikami po rogach kontenera.
Pneumatyke przecież masz i w jednym i w drugim.
Mozna też z hydrauliką pomysleć, wystarczy znależć odpowiedni siłownik.
Ostatecznie podpory wysuwane na korbę jak pod naczepą od tira.
Pneumatyke przecież masz i w jednym i w drugim.
Mozna też z hydrauliką pomysleć, wystarczy znależć odpowiedni siłownik.
Ostatecznie podpory wysuwane na korbę jak pod naczepą od tira.
Koncept jakby mi bliski .
Po co musi być kamper w papierach ?
Po co musi być kamper w papierach ?
https://www.youtube.com/watch?v=f_4R5xrpqt4
"Autoktóreniepływajestjakłódkabezskrzydeł"
po to, że za pojazd specjalny nie płacisz
a - podatku drogowego (kupa siana)
b - ubezpieczenie to ca 400 - 600 zyli a za normalny ciężarowy w tysiącach liczysz
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
w nocy wczoraj lub dziś po północy zależy jak patrzeć na rytm doby dotarliśmy do chaty, ja sponiewierany deczko Star patrząc na jego stan zwycięsko (dojechał).
Biedaczysko nie służyło pod ogarniętymi technicznie druchami za to musieli być mocno rozmodleni bo ilość wszelkich tabliczek, pinów i naklejek z wszelkiej maści świętymi KK, tudzież postumentem Maryjki była nader licznie rozlokowana po budzie (zasyfionej takim syfem jak u chłopka co wiechciem drzwi stodoły popiera a psiej miski w życiu nie umyje i innym nie pozwoli). Słowem ilość świętości była wprost proporcjonalna do ilości syfu i niedbałości.
Mam jeszcze do zdrapania z szyby karpia czy tam inna płotkę.
Nb jak już wsadziłem całe to "święte" towarzystwo z kabiny na jakimś letnim parkingu, to Star jakoś odżył i już bez większych scen dowiózł mnie do domu. Może mu się lży zrobiło, wszak ciężar wiary, szczególnie cudzej bywa ciężarem ponad siły
Z scen oczywistych były sceny z filtrami paliwa jakieś 20 km od przejęcia z rąk sprzedawcy, było jeżdżenie drugim autem do Swiecia, szukanie Agromy, wymiana filtrów w warunkach cokolwiek polowych i konstatacja jedna z licznych ale chyba pierwsza, że ktoś musiał się dużo nakombinować by w tym prostym przecież pojeździe pewne rzeczy spierdzielić, w tym przypadku znaleźć dla filtrów paliwa takie miejsce które będzie najmniej dostępne i to oczywiście wszystko przy hektarach wolnej łatwo dostępnej powierzchni w podwoziu.
Wiele zabawy w mechanika przedemna, ale co tu robić w zakowidowanym świecie jak nie bawić się.
Oto ono, imienia jeszcze nie ma choć zapożyczone od Czesława KURWISZCZE pcha się do metryki
http://www.njz.pl/2019/near/garaz/star/244.html
Biedaczysko nie służyło pod ogarniętymi technicznie druchami za to musieli być mocno rozmodleni bo ilość wszelkich tabliczek, pinów i naklejek z wszelkiej maści świętymi KK, tudzież postumentem Maryjki była nader licznie rozlokowana po budzie (zasyfionej takim syfem jak u chłopka co wiechciem drzwi stodoły popiera a psiej miski w życiu nie umyje i innym nie pozwoli). Słowem ilość świętości była wprost proporcjonalna do ilości syfu i niedbałości.
Mam jeszcze do zdrapania z szyby karpia czy tam inna płotkę.
Nb jak już wsadziłem całe to "święte" towarzystwo z kabiny na jakimś letnim parkingu, to Star jakoś odżył i już bez większych scen dowiózł mnie do domu. Może mu się lży zrobiło, wszak ciężar wiary, szczególnie cudzej bywa ciężarem ponad siły

Z scen oczywistych były sceny z filtrami paliwa jakieś 20 km od przejęcia z rąk sprzedawcy, było jeżdżenie drugim autem do Swiecia, szukanie Agromy, wymiana filtrów w warunkach cokolwiek polowych i konstatacja jedna z licznych ale chyba pierwsza, że ktoś musiał się dużo nakombinować by w tym prostym przecież pojeździe pewne rzeczy spierdzielić, w tym przypadku znaleźć dla filtrów paliwa takie miejsce które będzie najmniej dostępne i to oczywiście wszystko przy hektarach wolnej łatwo dostępnej powierzchni w podwoziu.
Wiele zabawy w mechanika przedemna, ale co tu robić w zakowidowanym świecie jak nie bawić się.
Oto ono, imienia jeszcze nie ma choć zapożyczone od Czesława KURWISZCZE pcha się do metryki
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Piękny ma ten "trzepak" z przodu.

Gratuluję zakupu
Mi tam się podobają te drzwi tylne, po co robić dwa rodzaje drzwi do jednego samochodu, bez sensu jak można robić tylko lewe prawe a szybkami w oknach się nadrobi, piękna myśl techniczna

Mi tam się podobają te drzwi tylne, po co robić dwa rodzaje drzwi do jednego samochodu, bez sensu jak można robić tylko lewe prawe a szybkami w oknach się nadrobi, piękna myśl techniczna

4x4 SZCZECIN
Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO
Nissan Patrol GR Y61 RB25DET NEO
Da się bliźniaki wywalić ?
Ale i tak
Ale i tak

da się, bez scen wchodzą fele i opony z 266
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Skontroluj wąsa od przekładni, w L-ce z LOKu dwa pękły, fajnie się jedzie wtedy 

"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
Taki STAR to tania zabawka. Pojechałem do S. do punktu utylizacji pojazdów gdzie kanibalizowano 266 tkę.
Kupiłem sobie 4 koła (fela i opona) za 720 zeta komplet, wziąłem se jeszcze ot tak bo tanio było cały przedni most, kompletny i w bdb stanie za uwaga...
150 zeta
dzisiaj go sobie z nudów rozebrałem. Dwa nowe cylinderki, nowe szczęki. Półosie z przegubami, zwrotnice, zabieraki, piasta stan idealny.
Wymieniłem sobie też (to już w zakupionym 244) cylinderek cieknący w przednim kole, czas operacji z przerwą na obiad 30 minut.
W firmie handlującej manelami do STARA zrobiłem zamówienie na kilkanaście pozycji różnych typu: simeringi, krzyżaki wału, czujnik paliwa, jakieś uszczelki, łożyska, klamki, zamki, klosze lamp itp wycena zamówienie 500 zeta!

można ryrać do upojenia
Kupiłem sobie 4 koła (fela i opona) za 720 zeta komplet, wziąłem se jeszcze ot tak bo tanio było cały przedni most, kompletny i w bdb stanie za uwaga...
150 zeta
dzisiaj go sobie z nudów rozebrałem. Dwa nowe cylinderki, nowe szczęki. Półosie z przegubami, zwrotnice, zabieraki, piasta stan idealny.
Wymieniłem sobie też (to już w zakupionym 244) cylinderek cieknący w przednim kole, czas operacji z przerwą na obiad 30 minut.
W firmie handlującej manelami do STARA zrobiłem zamówienie na kilkanaście pozycji różnych typu: simeringi, krzyżaki wału, czujnik paliwa, jakieś uszczelki, łożyska, klamki, zamki, klosze lamp itp wycena zamówienie 500 zeta!

można ryrać do upojenia
STAR 244 kupiłem (było star 266lub244lub744 kupię)
tytuł wątku zmieniłem
Re: STAR 244 kupiłem (było star 266lub244lub744 kupię)
fajny
czekam na foty na tych kołach z 266
powodzenia
czekam na foty na tych kołach z 266
powodzenia

obawiam się, że dopóki nie zwalę zabudowy (kontenera) pożarniczej to nie zmieszczę we wnękach tylnych kół z 266.
Tzn mogę wywalić błotniki i poszerzyć wnękę ale kontener z wyposażeniem wystawiłem na sprzedaż to go nie będę na razie podcinał.
Zwiozę os wulkanizatora kółka do chaty, będzie dzień bez deszczu to organoleptycznie się okaże co trzeba najpierw.
Fanaberia + Dyliżans / 2 = Fabażans. Lub Dyliberia.
Nie ma za co
Pozdrowienia
Nie ma za co

Pozdrowienia
--
gg 82522, Y61 ląg
gg 82522, Y61 ląg
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Zlituj się i zflexyzuj ten trzepak,
Enyłej bojowo
Enyłej bojowo

on jest na zawiasikach i zostaje (pewnie) jako trzepak na linę (od windy) te grubaśne liny mało ciekawie się zwija i rozwija. Trzepak z łózka jest do tego w sam raz. No i klimat OSP musi być.
Poza tym rozważam właśnie czy dać mu windę z 266, wówczas i zderzak przyjdzie z 266 dla przelotki.
Lampy pójdą do góry (okrągłe) takie jak w 266 na miejscu takim jak w 266.
Poza tym rozważam właśnie czy dać mu windę z 266, wówczas i zderzak przyjdzie z 266 dla przelotki.
Lampy pójdą do góry (okrągłe) takie jak w 266 na miejscu takim jak w 266.
wygląda obiecujaco .bert pisze: ↑czw lis 19, 2020 6:08 pmtak wygląda 244 na kołach od 266
http://www.njz.pl/2019/near/garaz/star/IMG_6857.JPG

Reduktor od Samuraja wrzuć na kołach zębatych .

ha ha ha ależ Ty krejzol jesteś 

- goralski
-
- Kontaktowanie:

Trochę się popycha do przodka
mechanika zrobione
1 - wymiana pompy wtryskowej
2 - sprawdzenie wtrysków
3 - nowa linia paliwowa zbiornik - pompa wtryskowa
4 - nowa pompa wody
5 - nowy wiatrak
6 - nowe podwiesie dla reduktora i uszczelnienie wyjść
7 - krzyżak ten i ów
9- wszystkie węże gumowe silnika
10 rozrusznik
11 nowy zawór pneumat sterowania blokadą tylnego mostu
12 cylinderki hamulcowe przód
13 koła STAR 266
14 nowa linka licznika (przeciołżem se fleksem)
15 domycie kabiny zasyfionej niemożebnie. Na wszystko koncentrat do mycia silników a potem "karczerem"
16 regulacja zaworów i wymiana uszczelek dekli
17 wymiana wszystkich płynów i olejów
do zrobienia
1 - elektryka bo co i rusz coś nie działa
2 - podest ładunkowy
3 - podciąć tył zwis
4 - dopasować drzwi, pozakładać zamki
5 - założyć uszczelnienia kabiny (pedałów, lewarków reduktora i przystawki) są zdobyte
6 - tapicerki kabiny 1 i organizacja wnętrza na "sypialnie"
7 - posadzić kontener
8 - zbiorniki wody czystej i szarej (są do montażu)
Kontener do zrobienia
1 - podramówka (rama pośrednia)
2 - elektryka
3 - uszczelnienie instalacji wodnej (obecnie wersja robocza)
4 - zrobić instalację gazową
5 - dokończyć kibel (selektywny)
6 - osłony kabiny prysznicowej
7 - zamówić materace
8 - zamknąć (obecnie gołą ścianę) przednia (chyba, że zdecyduję o robieniu przejścia)
inne
1- wyciągara
2 - opony balony zamiast jodły
mechanika zrobione
1 - wymiana pompy wtryskowej
2 - sprawdzenie wtrysków
3 - nowa linia paliwowa zbiornik - pompa wtryskowa
4 - nowa pompa wody
5 - nowy wiatrak
6 - nowe podwiesie dla reduktora i uszczelnienie wyjść
7 - krzyżak ten i ów
9- wszystkie węże gumowe silnika
10 rozrusznik
11 nowy zawór pneumat sterowania blokadą tylnego mostu
12 cylinderki hamulcowe przód
13 koła STAR 266
14 nowa linka licznika (przeciołżem se fleksem)
15 domycie kabiny zasyfionej niemożebnie. Na wszystko koncentrat do mycia silników a potem "karczerem"
16 regulacja zaworów i wymiana uszczelek dekli
17 wymiana wszystkich płynów i olejów
do zrobienia
1 - elektryka bo co i rusz coś nie działa
2 - podest ładunkowy
3 - podciąć tył zwis
4 - dopasować drzwi, pozakładać zamki
5 - założyć uszczelnienia kabiny (pedałów, lewarków reduktora i przystawki) są zdobyte
6 - tapicerki kabiny 1 i organizacja wnętrza na "sypialnie"
7 - posadzić kontener
8 - zbiorniki wody czystej i szarej (są do montażu)
Kontener do zrobienia
1 - podramówka (rama pośrednia)
2 - elektryka
3 - uszczelnienie instalacji wodnej (obecnie wersja robocza)
4 - zrobić instalację gazową
5 - dokończyć kibel (selektywny)
6 - osłony kabiny prysznicowej
7 - zamówić materace
8 - zamknąć (obecnie gołą ścianę) przednia (chyba, że zdecyduję o robieniu przejścia)
inne
1- wyciągara
2 - opony balony zamiast jodły
Jak ewolucja maszyny?
A destiny - it's the rising sun
Zawodowo patrzę na ptaki
Zawodowo patrzę na ptaki

Kontener w zasadzie skończony. Poza tapicerkami (materacami) i zasłonami do prysznica i kilkoma pierdółkami typu wieszaczki, rozwojowo jakaś jeszcze półka (może). Teraz muszę zrobić do niego podramówkę i posadzić na ramie stara. A, że sam nie spawam to muszę czekać na czas wolny spawającego kolegi.
Star; tył do końca powycinany. Reszta jak była tak jest.
Pchnie się znów do przodu jak kontener postawię na aucie bo będzie motywacja: pojeździć
Star; tył do końca powycinany. Reszta jak była tak jest.
Pchnie się znów do przodu jak kontener postawię na aucie bo będzie motywacja: pojeździć
- Misiek Cypr
-
A ten Star, to nieodparta chec kolekcjonerstwa, czy cos lepiej od Magirusa?
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044