viatoll sratoll
Moderator: Pasza
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: viatoll sratoll
e tam. w cudzym mieście, obcym autem..."a niech sobie chodzi bo ja tu nie mieszkam" 

#noichuj
Samochody do kontroli sratuli to nowe VW transportery oflagowane ITD. Nie muszą nikogo zatrzymywać do kontroli bo mogą to robić bezprzewodowo w czasie jazdy. Tak się przynajmniej chwalili w telejajku.
Prawda jest jak dupa, każdy ma swoją.
najbardziej wkurza takich niedzielnych kierowcow przyczep jak ja , ze nie mozna tego gowna oddac.
Placac kaucje ( niby zwrotna ) trzeba wplacic 120zl "zaliczki" gdy oddam urzadzenie (odzyskujac niby kaucje ) trace cala "zaliczke".
takie kurestwo jak parkomaty nie wydajace reszty
jeszcze jeden kwiatek.
ciekawe jak beda podchodzic do tematu "skradzionych " viatolli
ktos mi ukradnie urzadzenie i zrobi sobie 3-4 dni tras z laweta.\
ciekawe ile bedzie trwalo wyjasnianie z "viatollem " sprawy ....
Placac kaucje ( niby zwrotna ) trzeba wplacic 120zl "zaliczki" gdy oddam urzadzenie (odzyskujac niby kaucje ) trace cala "zaliczke".
jeszcze jeden kwiatek.
niewykorzystana zaliczkę tez oddają. jeśli wpłaciłeś karta to przelewają na kartę a jeśli gotówka to maja wypłacić gotówka. jak będziesz potrzebował to mogę znalesc gdzie to wyczytałem.
viatol jest przypisany do konkretnego samochodu. auto które kontroluje podjeżdża do delikwenta. wklepuje w system nr rejestracyjny i widzi czy masz wykupiony maut. i jak niemasz jesteś odstrzelony.
taka jest teoria.
viatol jest przypisany do konkretnego samochodu. auto które kontroluje podjeżdża do delikwenta. wklepuje w system nr rejestracyjny i widzi czy masz wykupiony maut. i jak niemasz jesteś odstrzelony.
taka jest teoria.
i nikt mnie nie przekona ze białe jest białe a czarne jest czarne
gdzieś wyczytałem, że jeśli ten viabox Ci się zesra to też jest Twój problem...Drako pisze:najbardziej wkurza takich niedzielnych kierowcow przyczep jak ja , ze nie mozna tego gowna oddac.
jeszcze jeden kwiatek.

Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
zepsuc go żeby śladów na nim nie było a nie działał i nie dało się dojść dlaczego się spierniczył to nie problem
nawet NASA nie naprawi
nawet NASA nie naprawi

Czwarte serce 

wykupowal ktos to? chodzi mi czy od tych przedpłat jest jeszcze vat czy stawka "0"?
i nikt mnie nie przekona ze białe jest białe a czarne jest czarne
- wojtek_kom
-
A co będzie gdy bramka, nie ściągnie opłaty?
Krokodyle jadąc, będą widzieć i testować urządzenie?
Krokodyle jadąc, będą widzieć i testować urządzenie?
Nissan-y
czyli jak się viabox zesra i kierowca tego nie wyczuje to w razie kontroli buli 3 tysie.Kary administracyjne nakładane są na kierującego pojazdem i wynoszą:
Kara za przejazd bez uiszczenia opłaty elektronicznej: 3000 złotych
Kara za przejazd bez uiszczenia opłaty w pełnej wysokości: 1500 złotych
Kara za przejazd bez włączonego urządzenia podczas przejazdu po drodze, na której pobiera się opłatę: 3000 złotych
Kara za wprowadzenie do urządzenia nieprawidłowych danych o rodzaju pojazdu, w tym o klasie emisji spalin pojazdu: 1500 złotych
Kara za używanie urządzenia niezgodnie z przeznaczeniem: 3000 złotych
Przypominamy też, że w wypadku stwierdzenia niesprawności urządzenia pokładowego viaBOX, kierujący pojazdem zobowiązany jest do niezwłocznego zjechania z drogi objętej obowiązkiem uiszczenia opłaty elektronicznej. Niezastosowanie się do tego obowiązku skutkować może karą administracyjną w wysokości 3000 złotych.
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
VATu nie ma.
czesław&jarząbek pisze:to jakaś karwa kosmiczna ściema jest ten cały system.
u nas w gop'ie najebane tych bramek po kilka w każdym mieście a wczoraj jadąc z katowic do łodzi na odcinku od roździenia do wylotu z łodzi na gdańsk naliczyłem sztuk...jeden.
na tym odcinku niby autostrady.
o co karwa chodzi?
teoretycznie mogę swobodnie przewozić dowolną ilość ładunków przez pół polski za zupełną darmochę.
No toż to elementarne Watsonie....
Już wyjaśniam: Kapsch czy jak tam sie zwie jest z Austrii tak ?
Konkretnie center ma w Wiedniu. No więc- system w PL miał zacząć działać od 01.07, zgadza się ?
Wiadomo było w branży nieoficjalnie że nie będzie ukończony. Ale... umowa jest, biznes plan tyż... 01.07 derekcja musi zwizytować zaprzyjaźnione (opanowane) terytorium. czyli porusza się trasą Wiedeń - Katowice, do swojego biura w naszym ślicznym mieście. Jedzie jedzie i widzi..... że bramki stoją. Na całej trasie Wien -Kattowitz.
Czyli reszta chyba też jest.... no tak trochę jak drzewiej z okazji 01 maja bywało z malowaniem trawników i pożyczaniem krów do PGR-ów z okazji wizytacji 1-szego sekretarza. Tera jasne ?
Praca na warsztacie jest zdrowa. Spaceruje się w poszukiwaniu narzędzi które przed chwilą tu były...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
przerypane maja ci ktorzy modernizowali flote przechodzac w zeszlym roku na Eu3 (produkowane do 2007), dzis maja wartosc zblizona do eu2 bo roznica na kilometrze 0,06zl ktora zrowna sie z poczatkiem 2013, tak poza dzisiejszymi stawkami warto zauwazyc ze kwota wyjsciowa to 0,46zl a ta ma rosnac, ponadto w czechach i austri juz wprowadzili oplaty zroznicowane na pore dnia w austrii jazda noca 2 razy drozsza i mozliwa tylko dla aut eu5. Jezcze ciekawiej wyglada z wprowadzanymi wlasnie ciezarowkami EU6 -scania okreslila ze koszt takowego ma wzrosnac o 8-12 tys eu (dzis koszt ciagnika to ok 67 tys eu), a ciezar auta wzrosnie o kolejne 200kg w stosunku do eu5(katalizatory itp). Moim zdaniem technologiczny badziew dzieki ktoremu bedziemy mieli prawie tylko nowe ekologicznie sluszne pojazdy (zakladam ze ich trwalosc spadnie do ok. 8-10 lat eksploatacji), zjawisko sie najprawdopodobniej poglebi bo nowe generacje silnikow maja duzo mniejsze pojemnosci - dla eu 2 i 3 z poj. rzedu 12l, dzis przewazaja silniki 10 l, a coraz czesciej mowi sie o 8l.
Ale to akurat zupełnie serio, z 1-szej renki info. Se byłem na małym prive meetingu z 1 firmą co sie w to zaangazowala... Tak se poplotkowaliśmy.czesław&jarząbek pisze:o ho ho...znalazł się...cwaniaczek...
Praca na warsztacie jest zdrowa. Spaceruje się w poszukiwaniu narzędzi które przed chwilą tu były...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
to sie dowiedz czy mozna to ciulstwo jakoś shakierować żeby piniendzy nie ubywało 

#noichuj
- wojtek_kom
-
Można, tylko fotka samochodu z rejestracją zostaje bez opłatyczesław&jarząbek pisze:to sie dowiedz czy mozna to ciulstwo jakoś shakierować żeby piniendzy nie ubywało

Nissan-y
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Na bank istnieje możliwość zablokowania odczytu z bramki a czytelny z pojazdu kontrolującego , niech no kto opisze na jakiej zasadzie to robi , emituje to usrojstwo coś czy na zasadzie transponderaczesław&jarząbek pisze:musi być jakaś luka w systemie...
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Pi=3,14..... - kupiłeś Rangera ?
Skąd Ci to do głowy przyszło?QL pisze:Pi=3,14..... - kupiłeś Rangera ?
Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
erpe_roman
podpis
Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Besiek pisze:Samochody do kontroli sratuli to nowe VW transportery oflagowane ITD. Nie muszą nikogo zatrzymywać do kontroli bo mogą to robić bezprzewodowo w czasie jazdy. Tak się przynajmniej chwalili w telejajku.
dziś już takiego w akcji widziałem
Czwarte serce 

Widziałem takiego na obwodnicy Krakowa na wysokości lotniska w kierunku Chyżne/Rzeszów. Stoi toto na poboczu i miga lampkami niebieskimi groźnie