Gdzie wpuszczą UNIMOGA
Moderator: Pasza
Przyznaje, żem w rozterce (no silnik na pewno wymieniam, ale teraz nie wiem na jaki)... ale śnieg jeszcze nie odpuścił... a jak odpuści to czyszczenie, malowanie i drobniejsze usprawnianie sprzeta... przeszczep serduszka na sam koniec zostawiam... mam nadziej, że wymyśle przez ten czas jakie... (no i znajde!)
Rosyjska myśl techniczna rules!
ja przy swoim mercedesie 1622 mam V sześciogarową i ma moc 220 koni jest bez turba pojemności nie znam ale jest dość duża pewnie kolo 10 litrów coś ale objętościowo wygląda na malutki silniczek i do gaza by napewno pasil ładnie
przy ładowarce (Fadroma) MAM RZĘDOWY 6 garowy silniczek merca z turbiną i ma 170 koni ale jest dość wysoki więc chyba by był kłopot z zamontowaniem
przy ładowarce (Fadroma) MAM RZĘDOWY 6 garowy silniczek merca z turbiną i ma 170 koni ale jest dość wysoki więc chyba by był kłopot z zamontowaniem
Defekter 90 mosty Patrol Worn 8274 i Star
Re: Gdzie wpuszczą UNIMOGA
A wracając do tematu Głównego
Pilnie poszukiwane ciężarówki
na 10-04 do odolanowa (ok 15 km od ostrowa Wlkp.)
więcej patż "ODOLANOWSKA WIOSNA"

RAFGEL pisze:Mam unimoga 404 z 68 roku 2.9 l na gazie , waży 2,2t , chciał bym sie sprawdzić w jakiejś zorganizowanej imprezie bo u siebie wszystko zjeżdziłem. Może ktoś wie gdzie mnie wpuszczą
Pilnie poszukiwane ciężarówki

na 10-04 do odolanowa (ok 15 km od ostrowa Wlkp.)

więcej patż "ODOLANOWSKA WIOSNA"
Re: Gdzie wpuszczą UNIMOGA
RAFGEL pisze:Mam unimoga 404 z 68 roku 2.9 l na gazie , waży 2,2t , chciał bym sie sprawdzić w jakiejś zorganizowanej imprezie bo u siebie wszystko zjeżdziłem. Może ktoś wie gdzie mnie wpuszczą
INFORMACJA WYŻEJ
CHYBA ŻE ZMIENIMY NAGŁÓWEK TEMATU

"GDZIE WPUSZCZĄ UNIMOGA" NA
"CZY UNIMOG CHCE JESZCZE JEŹDZIĆ

-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
sluchaj tundra twoj zmato to taki klamocik widzialem go w chojnicach wtedy ale on walczy sam ze soba i chcialem ci powiedziec ze chlopaki maj dobre fury bo ten twoj to kalmot a ten silnuik co posiadaz to kupa zlomu do tego
ja mam kraza i idzie jak rakieta to jest dopiero fura
TROCHE UAZA,TROCHE PATROLA I MAMY POTWORA -HEHE
honker pisze:sluchaj tundra twoj zmato to taki klamocik widzialem go w chojnicach wtedy ale on walczy sam ze soba i chcialem ci powiedziec ze chlopaki maj dobre fury bo ten twoj to kalmot a ten silnuik co posiadaz to kupa zlomu do tego

a co do honkera to daj se spokój z wozu drabiniastego auta nie wystrugach
NO CHYBA ŻE MA TO TYLKO ŁADNIE WYGLĄDAĆ

A JAZDA SCHODZI NA DRUGI PLAN

AHA CO DO KRAZA TO POWIEM CI ŻE W TERENIE RÓWNIE DOBRZE A MOŻE NAWET LEPIEJ SPISÓJE KILKA AUTEK np.URAL ZIŁ 131,LUB137 .GAZ 66 SĄ MNIEJSZE I ZWROTNIEJSZ I TROSZKĘ MNIE PIJĄ OD URALA

tundra pisze:Jeżeli to ci sami co robili chojnice dwa lata temu to warto byłem tam swoja tundrom i fajnie się bawiłem .Z cięższych chyba tylko ja wyjechałem na trase a jak wtopiłem to mnie uaz-em targali (uaz+wysiągarka z66 i 4 lub 5 do niego doczepionych, ale wytargali) atmosfera była super w zeszłym roku do ostrzyc nie pojechałem wię nie wiem jak było.
To nie był uaz tylko gazik pomalowany w plamy z winchem ze stara i na tobie urwalismy line 12

WARMIŃSKO-MAZURSKA GRUPA OFF ROAD
honker pisze:sluchaj tundra twoj zmato to taki klamocik widzialem go w chojnicach wtedy ale on walczy sam ze soba i chcialem ci powiedziec ze chlopaki maj dobre fury bo ten twoj to kalmot a ten silnuik co posiadaz to kupa zlomu do tego
Ja tez widziałem w chojnicach i fakt faktem silnik dychawica, zreszta tundra wcale tego nie ukrywał ale walczył dzielnie

WARMIŃSKO-MAZURSKA GRUPA OFF ROAD
tundra pisze:CLIMBER pisze:tundra pisze:Jeżeli to ci sami co robili chojnice dwa lata temu to warto byłem tam swoja tundrom i fajnie się bawiłem .Z cięższych chyba tylko ja wyjechałem na trase a jak wtopiłem to mnie uaz-em targali (uaz+wysiągarka z66 i 4 lub 5 do niego doczepionych, ale wytargali) atmosfera była super w zeszłym roku do ostrzyc nie pojechałem wię nie wiem jak było.
To nie był uaz tylko gazik pomalowany w plamy z winchem ze stara i na tobie urwalismy line 12Dopiero po nas wyciągnał cie gosc uazem z wyciągarą własnej roboty
Powinienes pamietac bylismy tam na 2 gaziki jeden czerwony drugi plamiak

przeprasza ale to było dość dawno i troszkę mi się mogła kolejność poprzestawiać ale fakt był gaz i był uaz z czteroma czy pięcioma na doczepkę jako hamulec

jeszcze raz wszystkim biorącym w akcji wyławiania tundry z błota w chojnicach

WIELKIE DZIĘKI

a krazem sie tak nie podniecaj bo pierwsza lepsza suzuka cie objedzie i nawet nie bedziesz wiedział jak gdzie i kiedy
[/quote]
ok kraz chodzi mniejwięcej mojej klasie więc mogę z nim powalczyć
a co suczki a zwłaszcza samuraja to nie tylko mnie objedzie ale w ciężkim terenie większość nawet full wypasów zostawi z tyłu ze względu na swoją wagę i zwrotność przy dobrych gumach tam gdzie większość się utopi to on przejedzie wierzchem

a co suczki a zwłaszcza samuraja to nie tylko mnie objedzie ale w ciężkim terenie większość nawet full wypasów zostawi z tyłu ze względu na swoją wagę i zwrotność przy dobrych gumach tam gdzie większość się utopi to on przejedzie wierzchem

Ty sie zapytaj "najmłodszego gaznikowca" co by Krazem zrobił z suziawupasek pisze:zajebiste porownanie ... niedlugo zaczniecie porownywac rower gorski z wodnym chybaCLIMBER pisze:[..]a krazem sie tak nie podniecaj bo pierwsza lepsza suzuka cie objedzie i nawet nie bedziesz wiedział jak gdzie i kiedy

A co fakt to fakt,ze to to sa skrajnie rózne kategorie wagowe

To ja by dziwic sie czemu Pudzian nie lata jak Małysz

Gaz 69 2,1 1970;
Gaz 12 "ZIM"1955 ;
Dodge WC63 1944;
Żuk 4x4 V8 1992;
Gaz 12 "ZIM"1955 ;
Dodge WC63 1944;
Żuk 4x4 V8 1992;