Autolaweta na kategorię C - jak to ugryźć?
Moderator: Pasza
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: Autolaweta na kategorię C - jak to ugryźć?
znaczy w sensie co, sam siebie dodałeś do ignorowanych?

#noichuj
- goralski
-
- Kontaktowanie:
rypło ci się z czasem pracy i licencją i typem pojazdów i w ogóle źle napisałeś...Wieśmak pisze:Jeżeli powyżej 3,5 T ciężarowy to musi mieć tacho i przestrzegać czasu jazdy. Jesli jedzie właściciel, to nie obowiązuje go czas pracyCo do specjalnego to nawet i one jeżeli wyposażone w tacho obowiązane są do korzystania zeń. Na potrzeby własne nie potrzeba licencji taka różnica
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
-
- Kontaktowanie:
Jak masz ciezarowke do 7,5t i jezdzisz dla siebie to wedlug przepisów nie musisz mieć wogóle tacho a jesli masz to musi byc zalegalizowane i tarczka musi byc ale nie obowiązuje cię czas pracy. Informacje ta mam bezposrednio od Inspektora i udzielił mi jej na kursie na przewóz rzeczy. Dodał również że w niemczech nie beda za bardzo zadowoleni jak zobacza 7 tonowa ciezarowke bez tacho ale ich tez te przepisy obowiązują.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
- flintstone
Może to za małe dla zakładającego ten wątek ale można kupić lub zbudować coś takiego

Dmc< 3,5 tony, maks ładunek 1900kg, osobówka = prawko B, bez sratolla, tacho, itd..., są też robione na Volvo, Audi i innych, dużych przednionapędówkach.

Dmc< 3,5 tony, maks ładunek 1900kg, osobówka = prawko B, bez sratolla, tacho, itd..., są też robione na Volvo, Audi i innych, dużych przednionapędówkach.

Wystarczająco stary, by się nie znać na wszystkim...
Haha
O spoko
Już widzę kontrolę na niemieckiej autobanie 

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
- flintstone
Jeżdżą po całej Europie od lat, część jako prywatne, część jako firmowe,
a niektóre są w Szwecji nawet wynajmowane na niektórych stacjach benzynowych.
Rozmawiałem z diagnostą...
Jeżeli samochód typu SAM już jest zarejestrowany i dopuszczony do ruchu w innym kraju unii, nie powinno być problemu z zarejestrowaniem tu w kraju. Procedura taka sama, jak w przypadku "normalnego" samochodu.
a niektóre są w Szwecji nawet wynajmowane na niektórych stacjach benzynowych.
Rozmawiałem z diagnostą...
Jeżeli samochód typu SAM już jest zarejestrowany i dopuszczony do ruchu w innym kraju unii, nie powinno być problemu z zarejestrowaniem tu w kraju. Procedura taka sama, jak w przypadku "normalnego" samochodu.
Wystarczająco stary, by się nie znać na wszystkim...
Nawet nie spytają o urawnienia i tacho, sprowadzą do rowu i zastrzelą. Bo zbudowane w polsce i już , a do tego wygląda jak kupa. Kiedyś mi się przyczepili do przyczepy zarejestrowanej jako sam, bo Gniotpol jeszcze brendem nie był. Powiedzieli że nie ma marki sam i mam nie dyskutować. I przywalili się do tego włąśnie, a nie do tego że miała dwie hamowane osie, 6 metrów długości, 2,5 tonowy zaczep i dmc 750 kg... Wzięli 100dm ostatecznieernil pisze:HahaO spoko
Już widzę kontrolę na niemieckiej autobanie

Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
Dokładnie. Wezmą na parking, wystawią jakiś list prokuratorski i będziesz się tłumaczył w sądzie, że to bardzo dobra autolaweta jest 

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT