vetrieska pisze:A tak na marginesie wiecie dlaczego 266 mialy swiatla nad zderzakiem prawie do konca produkcji i przez to wygladaja starzej a 200 i 244 mialy zawsze w zderzaku?
Powiedz bo zaciekawiłeś mnie

Moderator: Pasza
Pewnie z 3 powodów:vetrieska pisze: .. A tak na marginesie wiecie dlaczego 266 mialy swiatla nad zderzakiem prawie do konca produkcji i przez to wygladaja starzej a 200 i 244 mialy zawsze w zderzaku?
Głębokość brodzenia podana (parę postów wyżej) była dla Stara w wersji "standardowej" czyli z paką krytą opończą. Szczegóły odnośnie parametrów pokonywanych przeszkód w innych wykonaniach nadwozia (na przykład radiostacja R-140) należy szukać w dokumentacjach do tych specjalnych wykonań.kruchmot pisze:Te tematy są jasne. Ale co w przypadku radiostacjii, gdzie są przewody napięciowe, sygnałowe, akumulatory niby w szczelnej i odpowietrzanej komorze. Pracowałem na takim sprzęcie ale nigdy nie pokonywałem żadnych brodów powyżej 50 cm głębokości. Co dalej z pracującym agregatem do zasilania stacji odbiorczej i drugim nadawczej. Co ze szczelnością paneli szyfrujących. Jeżeli wiecie to proszę o wytłumaczenie. Powodem jest fakt posiadania około 20 lat podczas służby i ( mania ) wszystkiego......... :)24
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość