pzdr.

Moderator: Pasza
ok.dzięki, odezwę sie do niego...a tak przy okazji to ten twój stary motor z patrola jeszcze leży, jeśli chcesz go zabrać to ostatni gwizdek bo jakoś po nowym roku zabieram się za porządki na placu.Marek pisze:Spore oświadczenie w ruskich ciężarówach ma kol. Bosman (udziela się w dziale "militarne" głównie), może uderz do Niego na PW. Ma ZIŁ-a 131, jakieś Urale, cosik na gąsienicach też.
pzdr.
266 nie mial przypadkiem mniejszych naciskow na osie, niz 944? to pewnie jeden z powodow...ali1978 pisze:Odgrzeję kotleta bo miałem swojego czasu w monie do czynienia ze wspomnianymi 266 i 944, powiem że frajdy z jazdy w terenie 266 (jeździłem skrzyniowymi więc lżejszymi) sie nie zapomina, natomiast 944 mimo "rasowego" wyglądu, fajnej kabiny już nie był taki fajny, silnik nie miał "dołu" przez co wymagał więcej myślenia przed wjazdem w jakąś przeszkodę. Najprościej mówiąc tam gdzie w 266 naciskałem gaz i jechał to 944 się wklejał. Wyciąganie 266 z 85 roku nowego stara 944 z błota - bezcenne
No właśnieKamel pisze:Podwozie stare, wiec to co dobre jest i zespolone z lepszym motorem i skrzynią. Ciekawe zjawisko.
bandzior pisze:kasa do przyjęcia....8 tysi plus 2,4tyś za transport z warszawki.
http://www.bandzior4x4.pl/index.php?show=warsztat&id=46
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość