Duże koła...
Moderator: Pasza
Duże koła...
Obejrzałem łazika w którym było o żołtym merolu G na ramie i mostach od unimoga. Właściciel miał fajne ruskie oponki, jak przyznał od urala. Coś mi tylko nie gra.... mianowicie Ural ma felgi 20 cali, a typ twierdził, że ma felgi od stara66 - star 66 ma felgi 18 cali...
Wiecie coś o tym? bo gaz66 ma podobno taki sam rozstaw śrub i pasują felgi od stara66 jak ulal i chętnie bym sobie takie oponki sprawił - bo moje i tak do wymiany idą, a prześwit kiepski dają...
Wiecie coś o tym? bo gaz66 ma podobno taki sam rozstaw śrub i pasują felgi od stara66 jak ulal i chętnie bym sobie takie oponki sprawił - bo moje i tak do wymiany idą, a prześwit kiepski dają...
Rosyjska myśl techniczna rules!
Che, no to jest i zonk, bo tak właśnie na zdjęciach wygląda, że star ma osiem śrób. Ale z drugiej strony na alegro był gaz66 z przerobioną budą patrola, który miał felgi skręcane z dwuch części tak jak ma star 66. A gaz66 ma felgi jednoczęściowe.
Czy może jest jakiś samochód który ma mocowania takie jak gaz 66 (czyli sześć śrób ), a felgi 20 cali?
Pozatym czy na pewno star 66 i 660 miały tyle samo śrób?
Czy może jest jakiś samochód który ma mocowania takie jak gaz 66 (czyli sześć śrób ), a felgi 20 cali?
moze twoj ma felgi jednoczesciowe ale byly tez gazy 66 z felgami skrecanymi na 14 srub, star ma skrecana na 16Tomb pisze:Che, no to jest i zonk, bo tak właśnie na zdjęciach wygląda, że star ma osiem śrób. Ale z drugiej strony na alegro był gaz66 z przerobioną budą patrola, który miał felgi skręcane z dwuch części tak jak ma star 66. A gaz66 ma felgi jednoczęściowe.
"typ" tez mowil ze felgi byly spawane i toczone wiec co to naprade jest to ciezko stwierdzicTomb pisze:Obejrzałem łazika w którym było o żołtym merolu G na ramie i mostach od unimoga. Właściciel miał fajne ruskie oponki, jak przyznał od urala. Coś mi tylko nie gra.... mianowicie Ural ma felgi 20 cali, a typ twierdził, że ma felgi od stara66 - star 66 ma felgi 18 cali...
A skoro juz sie tak zapatrujesz w lazika to zobacz sobie pare odcinkow wstecz, byl unimog "big-unimoga"

rowniez ma opony rosyjski chyba nawet takie same jak w uralu, felgi ma z unimoga ( czyli 6 srub ), moim zdaniem powinny podjesc do gaza
star 66(poza prototypem), 660 i 266 maja tyle samo srub spajajacych polowki felgi ( 16 ) jaki i mocujacych ją ( 8 )Tomb pisze:
ZG 5.2 96r.
-
-
Silnik przecież wymieniac bede, a felgi chcę 12"-20" z oponami od stara 266. Moje mają 100cm, a planuje ok 110, bo pod wielgachną obudową mechanizmu różnicowego jest prześwit niczym z gaza 69.Big-Unimog pisze:Tomb felga 20" i oponka 14x20 tak zwana Ural.
Nie będzie robiła tobie w Gazie z tym motorem co maszsorry za słaby
![]()
Na czarnym to jeszcze jako tako ale po za to
Czy to zaspawywanie otworów i robienie nowych wytrzyma z takimi dużymi kołami?
-
-
Tak wytrzymaTomb pisze:Silnik przecież wymieniac bede, a felgi chcę 12"-20" z oponami od stara 266. Moje mają 100cm, a planuje ok 110, bo pod wielgachną obudową mechanizmu różnicowego jest prześwit niczym z gaza 69.Big-Unimog pisze:Tomb felga 20" i oponka 14x20 tak zwana Ural.
![]()
Czy to zaspawywanie otworów i robienie nowych wytrzyma z takimi dużymi kołami?

były /są na alegro po 500pln nowe . zajebista okazja
Czesław ! ty wiesz ze jestes O.K
Suzkałem, ale ich chyba już nie ma... natomiast jak na złomie byłem ostatnio, mnustwo samochodzików stało z oponkami jak ze sklepu, ani śladu sparciałej gumy, wystające z bieznika "cycki". Pewno tam coś wybiore, bo odrazu z felami wezme.Big-Unimog pisze:Tak wytrzymaTomb pisze:Silnik przecież wymieniac bede, a felgi chcę 12"-20" z oponami od stara 266. Moje mają 100cm, a planuje ok 110, bo pod wielgachną obudową mechanizmu różnicowego jest prześwit niczym z gaza 69.Big-Unimog pisze:Tomb felga 20" i oponka 14x20 tak zwana Ural.
![]()
Czy to zaspawywanie otworów i robienie nowych wytrzyma z takimi dużymi kołami?a felgi rozumiem ze chodzi tobie o 20" a oponki 1200/20 stomil Poznan.
były /są na alegro po 500pln nowe . zajebista okazja
Nie wiem jak wyglądają te stomil Poznań, ale mi chodzi o takie jodełki, tylko, że z kostek - możliwe że Ruskie są.
-
-
-
-
Jeżus Tomb...Tomb pisze: Suzkałem, ale ich chyba już nie ma... natomiast jak na złomie byłem ostatnio, mnustwo samochodzików stało z oponkami jak ze sklepu, ani śladu sparciałej gumy, wystające z bieznika "cycki". Pewno tam coś wybiore, bo odrazu z felami wezme.

P2, M10, K175, 69M
Remont Miska
Remont Miska
-
-
TombJaFuzz pisze:Jeżus Tomb...Tomb pisze: Suzkałem, ale ich chyba już nie ma... natomiast jak na złomie byłem ostatnio, mnustwo samochodzików stało z oponkami jak ze sklepu, ani śladu sparciałej gumy, wystające z bieznika "cycki". Pewno tam coś wybiore, bo odrazu z felami wezme.gdzie ty masz taki złomiec w okolicy 3 miasta
na te co ja śmigam to same szajsy.... i tylko plaskacze... nie udało mi się jeszcze zlokalizować złomu coby większe zabawki stały ...
podziel się info

-
-
jesstem ciekaw ile kosztuje wysylka kurierem takich oponekBig-Unimog pisze:Sąhttp://motoaukcja.interia.pl/show_item. ... m=41958158

-
-
A po co wysyłaćDrako pisze:jesstem ciekaw ile kosztuje wysylka kurierem takich oponekBig-Unimog pisze:Sąhttp://motoaukcja.interia.pl/show_item. ... m=41958158

Do mnie hienowozem sami przyjechali z kołami