Świadectwo kwalifikacji
Moderator: Pasza
Świadectwo kwalifikacji
Pytanko mam do kolegów ciężarowców: może oprócz off roadu, ktoś pomyka ciężarowym zarobkowo? Chodzi mi o solówkę powyżej 7,5DMC. Co potrzebuję żeby jeździć z ojcem który mnie zatrudnia jako swojego pracownika mająć swoje usługi transportowe? Prawko C, badania zdrowotne, padania psychologiczne i kurs dokształcający na przewóz rzeczy (ten za 750PLN)? Głównie chodzi mi o ten ostatni. Bez tego nie moge legalnie kierować, jeżeli jazda jest zarobkowa, tzn. jeżeli jest fakturowana usługa za transport?
Jak coś, to dzwoń: 609 539 773
Tatuś jako pracodawca musi Cię skierować na badania lekarskie, psychologiczne i kurs w zakresie przewozu rzeczy. Na podstawie tych trzech zaśwadczeń, które pracodawca przechowuje w aktach wystawia Ci zaświadczenie potwierdzające spełnienie wymagań określonych ustawą: że masz ukończone 21 lat, prawo jazdy kat. ........., badania lekarskie ważne do ..........., psychologiczne do ..................., kurs dokształcający nr ........................... .
Tatuś też powinien mieć takie zaświadczenie tylko w jego przypadku to się nazywa oświadczenie.
Tatuś też powinien mieć takie zaświadczenie tylko w jego przypadku to się nazywa oświadczenie.
UAZ 469B 80'