Gaz 66 i pytanie?
Moderator: Pasza
-
- jestem tu nowy...
Gaz 66 i pytanie?
Witam
Panowie a pytanie jest takie,czy Gaz 66 posiada centralny mechanizm różnicowy chodzi mi o to czy można jeździć z włączonym napędem na obie osie po asfalcie.Dziękuję
Panowie a pytanie jest takie,czy Gaz 66 posiada centralny mechanizm różnicowy chodzi mi o to czy można jeździć z włączonym napędem na obie osie po asfalcie.Dziękuję
-
- jestem tu nowy...
Re: Gaz 66 i pytanie?
slavi30 pisze:Witam
Naprawdę nikt nie wie co w tym aucie siedzi? ja akurat nie jestem właścicielem auta tylko podzespołów w innym pojeździe.
przeciez napisalem,ze nie mozna po asfalcie
ALE JAKIS DEBIL TO PEWNIE WYKASOWAL
ALE JAKIS DEBIL TO PEWNIE WYKASOWAL

-
- jestem tu nowy...
Pewnie chciał ktoś mi zaszkodzić z tą wykasowaną informacją,dzięki wielkie za odpowiedz i pozdrawiam.
Gaz nie ma centralne mechanizmu roznicowego ale ma za to centralny uklad pompowania kol
Natomiast po asfalcie mozna jezdzic z napedem na 4 kola, tylko po co. Zle sie prowadzi, nie chce skrecac a i opony zuzywaja sie w przciagu tygodnia. Poza tym szkoda blokad w mostach.

FORTITUDINE VINCIMUS
Gaz 66 nie posiada międzyosiowego mech.różnicowego.Więc jazda po asfalcie z włączonym przednim napędem będzie powodowała duże naprężenia skręcające na walach pędnych w skrzyni biegów,reduktorze oraz półosiach a także znaczne zużycie opon.
Gdzie w Gazie 66 znajduję się tabliczka oraz nr ramy i czy jest on nabity numeratorem,ewentualnie tz.malowany.Szukam równierz instrukcji ale tylko po polsku. Mam gaza z silnikiem Mana bez turba z gołą ramą potrzebuję równierz zabudowę. Swieży zakup.