Różnica tłoki
Moderator: Albert_N
Różnica tłoki
Witam! Jaka jest różnica w tłokach z samochodu 1.3 - 1298 cm3, a 1.3 - 1324 cm3?
Nie znalazłem żadnych danych, długość i średnica tłoka jest taka sama, rózne są jednak oznaczenia C1 i C2
Czy można te tłoki stosować wymiennie?
Nie znalazłem żadnych danych, długość i średnica tłoka jest taka sama, rózne są jednak oznaczenia C1 i C2
Czy można te tłoki stosować wymiennie?
Re: Różnica tłoki
Tak. Różnica pojemności wynikała z nieznacznie większego wykorbienia wału w 1324. MOżesz spokojnie stosować zamiennie. Są nadwymiary w dobrych cenach bez problemu. Gorzej z pierścieniami, bo na nadwymiar nie ma Schettle (a to jak wiadomo najlepsze pierścionki w zamienniku, lepsze niż niejeden oryginał).
SJ413 w wersji patent-turystyk
na pierwszy, drugi, i.t.d szlif cylindra.KSikorski pisze:Co to są nadwymiary?
Ambulans High Roof 30" 1.6 4.16
604 083 564 Piotr
604 083 564 Piotr
heheh nie pedz tk bo kolo 10 nie bedzie z czego zbieracPI7er pisze:na pierwszy, drugi, i.t.d szlif cylindra.KSikorski pisze:Co to są nadwymiary?

dzięĸi wielkie - dam znać jak odpali
2 tłoki z jednego silnika, 2 z drugiego, wał z drugiego, głowica z pierwszego. Panewki i pierścionki nówki oczywiście 
Myślę że jak odpali to będzie się nadawał do plebiscytu najtańszych remontów kapitalnych - narazie koszt remontu zamknąłem w 150 PLN wliczając w to pasek rozrządu i silikon

Myślę że jak odpali to będzie się nadawał do plebiscytu najtańszych remontów kapitalnych - narazie koszt remontu zamknąłem w 150 PLN wliczając w to pasek rozrządu i silikon