Regulacja gaźnika Aisan
Moderator: Albert_N
Re: Regulacja gaźnika Aisan
regulacja, uporządkowanie podciśnień, sprawdzenie, regulacja zapłonu (spaliny jak w książce niby) 200pln
Suzi '86 + M/T + lift IM +50mm + Lock Right tył + ......
Africa Twin 7a na kostkach
LR Disco 300Tdi
LR Disco 300Tdi
to gaźnik z pony wychodzi taniej 

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
a ja jestem zadowolony...
LR Disco 300Tdi
LR Disco 300Tdi
do następnego razu...oczywiście nie zapeszając.....
gaznik z pony pasuje bez przeróbek 

Sj 413 szeroki w trakcje montażu
Jeśli ktoś ma filmiki lub chciałby pomóc w st-ce zapraszam

Jeśli ktoś ma filmiki lub chciałby pomóc w st-ce zapraszam

-
-
Znalazłem gaźnik od Pony ale on ma ze trzy wtyczki elektryczne a Aisan tylko jedną
). Jak to jest z tymi wtyczkami czy są nie używane czy to nie ten gaźnik??

Jeep XJ 4.0, 6,5", COOPER STT 33x12,5
GG 5154251
GG 5154251
Re:
Czy ktoś ma i mógłby udostępnić ten plik? Niestety link do rapiada padłn4spd pisze:Co by nie zakładać nowego wątku postanowiłem się tu dokleić. Po zakupie mojego SJ'ta w akcje desperacji , załamując ręce nad gaźnikiem ropocząłem zawzięte tłumaczenie rosyjskiego manuala.
Oto i On
http://rapidshare.com/files/166576296/gaznik.rar.html

Re: Re:
Jak ktos chce, to mam - około 5MB bukwAntałek pisze:Czy ktoś ma i mógłby udostępnić ten plik? Niestety link do rapiada padłn4spd pisze:Co by nie zakładać nowego wątku postanowiłem się tu dokleić. Po zakupie mojego SJ'ta w akcje desperacji , załamując ręce nad gaźnikiem ropocząłem zawzięte tłumaczenie rosyjskiego manuala.
Oto i On
http://rapidshare.com/files/166576296/gaznik.rar.html

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
A przepraszam czy w sowieckim manualu jest coś więcej niż anglo lub niemiecko języcznym?
LR Disco 300Tdi
LR Disco 300Tdi
A masz manual do gaźnika aisin po angielsku?kotara pisze:A przepraszam czy w sowieckim manualu jest coś więcej niż anglo lub niemiecko języcznym?
Ten rosyjski ma 53 strony.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
no ja mam coś takiego holdendrover1985servicemanualqbseries i tam o gaźniku i jego elementach składowych jest ze 25 stron - ale pewnie sami znacie tego manuala. Tylko co więcej oże być potrzebne .... może : http://www.eter-mot.com/default.asp?kat ... pro=328606 lub wizyta w tym sklepie/warsztacie
Zresztą ku mojemu zaskoczeniu w moim gaźniku nie ma nic z tych elementów "dodatkowych" ...
Jak to powiedział Pan gaźnikowiec "ktoś bardzo dużo pracy włożył aby to co tu jest działało i tak to zostawmy"
.... i lata
Zresztą ku mojemu zaskoczeniu w moim gaźniku nie ma nic z tych elementów "dodatkowych" ...
Jak to powiedział Pan gaźnikowiec "ktoś bardzo dużo pracy włożył aby to co tu jest działało i tak to zostawmy"

LR Disco 300Tdi
LR Disco 300Tdi
- tomazzi
- jestem tu nowy...
a czy można gdzieś w Polsce kupić NOWY gaźnik do Samuraia?
Dostałeś już odpowiedź, że się da. Ale i tak nie kupisz 

- jasiu836
- jestem tu nowy...
Kolejnie pytanie co do tego gaźnika
mianowicie do tej pory chodził jak zegareczek i mozna powiedziec że dalej ładnie cyka, pali elegancko, spalanie i obroty też ok,ale no, przy zjazdach albo nie raz jak dłużej stoi na biegu jałowym i jest juz zagrzany to nie raz potrafi zgasnac, oborty spadaja spadaja i gaśnie.. odpali sie i chodzi dalej, czy moze byc przyczyną dysza wolnych obrotów? gdzie ja ewentualnie mozna nabyc??

SJ410-był na stanie
Samurai-był na stanie
Nowa Suza-będzie będzie
Samurai-był na stanie
Nowa Suza-będzie będzie

- tomazzi
- jestem tu nowy...
też mi uciekły wolne obroty :/ zaczynam od świec, bo są jakie są
później gaźnikiem się pobawię.

Zacznij od ssaniatomazzi pisze:też mi uciekły wolne obroty :/ zaczynam od świec, bo są jakie sąpóźniej gaźnikiem się pobawię.

LR Disco 300Tdi
LR Disco 300Tdi
- tomazzi
- jestem tu nowy...
ssanie mam ręczne, przerobione na linkę, odpalam i jesr 1500 obrotów ... 5 sekund i gaśnie, odpalam i to samo ... za 4tym, 5tym razem działa git - trzyma 1000 obrotów, ale zgasze i od nowa zabawa. Dziś powymieniałem wężyki, filtr paliwa z nowego na nowy i jest ciut lepiej, ale obroty pływają na maxa :/kotara pisze:Zacznij od ssaniatomazzi pisze:też mi uciekły wolne obroty :/ zaczynam od świec, bo są jakie sąpóźniej gaźnikiem się pobawię.
Może ma ktoś odsprzedać gaźnik od PONY?
To nie tablica ogłoszeń. Ale dam Ci radę, nie szukaj tu ani na allegro, bo trzymają cenę, lepszą drogą są lokalne szroty i autogiełda papierowa, na pewno znajdziesz w dobrej cenie.tomazzi pisze:ssanie mam ręczne, przerobione na linkę, odpalam i jesr 1500 obrotów ... 5 sekund i gaśnie, odpalam i to samo ... za 4tym, 5tym razem działa git - trzyma 1000 obrotów, ale zgasze i od nowa zabawa. Dziś powymieniałem wężyki, filtr paliwa z nowego na nowy i jest ciut lepiej, ale obroty pływają na maxa :/kotara pisze:Zacznij od ssaniatomazzi pisze:też mi uciekły wolne obroty :/ zaczynam od świec, bo są jakie sąpóźniej gaźnikiem się pobawię.
tel. 504126172
tel. 504126172
A może sprzęgiełko za wcześnie puszczamy - zima jest, oleje gęste i nie ma mocytomazzi pisze:ssanie mam ręczne, przerobione na linkę, odpalam i jesr 1500 obrotów ... 5 sekund i gaśnie, odpalam i to samo ... za 4tym, 5tym razem działa git - trzyma 1000 obrotów, ale zgasze i od nowa zabawa. Dziś powymieniałem wężyki, filtr paliwa z nowego na nowy i jest ciut lepiej, ale obroty pływają na maxa :/kotara pisze:Zacznij od ssaniatomazzi pisze:też mi uciekły wolne obroty :/ zaczynam od świec, bo są jakie sąpóźniej gaźnikiem się pobawię.

W moim SJ też czasem tak się dzieje, że oroty sobie płyawają a jak zgaszę i odpale jest git .... to nie F1

LR Disco 300Tdi
LR Disco 300Tdi
- tomazzi
- jestem tu nowy...
Gaźnik został rozebrany, w dyszy siedział brud, kawałek trawy.
Teraz śmiga pięknie
Jeśli ktoś w dolnośląskim potrzebuje pomocy z gaźnikiem, to polecam:
Mieczysław Szymczak
diagnostyka
tel. 604 - 841 - 860
facet ma pojęcie i odpowiedni sprzęt.
Teraz śmiga pięknie

Jeśli ktoś w dolnośląskim potrzebuje pomocy z gaźnikiem, to polecam:
Mieczysław Szymczak
diagnostyka
tel. 604 - 841 - 860
facet ma pojęcie i odpowiedni sprzęt.
Witam
Dysponuje ktoś może dokładnym, lepszym zdjeciem tego gaznika od strony linki gazu ale ze wszystkimi elementami jak sprężynki, cięgienka itp? rozebrałem i cos mi nie pasuje.. Ktos kto grzebał przy nim wcześniej cos musiał popierniczyc bo obroty sa wysokie a dzwigienka gazu nie dochodzi do sruby regulacyjnej..
Dodatkowo ułamana śruba od regulacji mieszanki ale to inna bajka.
Moze ktoś kto wymienił na poniacza chce sie pozbyc złomu w postaci aisana?
Pozdrawiam
Konrad
Dysponuje ktoś może dokładnym, lepszym zdjeciem tego gaznika od strony linki gazu ale ze wszystkimi elementami jak sprężynki, cięgienka itp? rozebrałem i cos mi nie pasuje.. Ktos kto grzebał przy nim wcześniej cos musiał popierniczyc bo obroty sa wysokie a dzwigienka gazu nie dochodzi do sruby regulacyjnej..
Pozdrawiam
Konrad
Wiesz, mój złom w postaci Aisana wciągnął jakiś gaźnikowiec za 100 na alledrogo... Po co Ci powtórka z rozrywki jak za 150 i taniej można znaleźć gaźnik od pony i cieszyć się jazdą? Poszukaj w śmietnikach dookoła komina, na pewno gdzieś gnije jakieś pony do pocięcia. Ja szukałem gaźnika 2 dni, znalazłem dwie sztuki w promieniu 5 km od domu...kufcio pisze:Witam
Pozdrawiam
Konrad
tel. 504126172
tel. 504126172
jak tylko śnieg zejdzie ruszam po złomach.. choc u mnie malo tego w okolicy. poki co chetnie bym zerknol na fotki..
jaki model te Aisany w samurajach sa? nigdzie nie jest napisane..
kufcio pisze:jak tylko śnieg zejdzie ruszam po złomach.. choc u mnie malo tego w okolicy. poki co chetnie bym zerknol na fotki..
Nie wiem jaki model, wiem, że do niczego się nie nadaje, szkoda zachodu, on jest po prostu koncepcyjnie do dupy a już w szczególności do terenówki. Nota bene w CC700 również jest Aisan, choć nieco inny i równie zachwyceni są jego użytkownicy gdy się weźmie i rozreguluje

tel. 504126172
tel. 504126172