[sj samurai 1.3 inj.] Do czego ten przekaźnik?
Moderator: Albert_N
[sj samurai 1.3 inj.] Do czego ten przekaźnik?
witam, czy ktos wie do czego sluzy przekaznik ulokowany tuż pod kokpitem od strony kierowcy blisko sciany blotnika, wrecz zwisający spod kokpitu na 3 piny - 3 cewki w niego wchodzą. odlaczyłem nieopatrznie te cewki ale nie zapamietalem ktora w ktory pin szła...no i nie wiem od czego to i jak wazna jest kolejnosc podpiecia
Jak nie off-road, to off-topic
Re: [sj samurai 1.3 inj.] Do czego ten przekaźnik?
Pewnie przerywacz kierunkowskazów.PrzemoCK pisze:witam, czy ktos wie do czego sluzy przekaznik ulokowany tuż pod kokpitem od strony kierowcy blisko sciany blotnika, wrecz zwisający spod kokpitu na 3 piny - 3 cewki w niego wchodzą. odlaczyłem nieopatrznie te cewki ale nie zapamietalem ktora w ktory pin szła...no i nie wiem od czego to i jak wazna jest kolejnosc podpiecia
Niemcy go wyjmują i dają taką śmieszną przejściówkę na kabelkach, żeby była dodatkowa kontrolka - przepisy czy coś...
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
...a ja myślałem, że to u mnie to jakieś resztki alarmu (tyż takiego mam), bo rzeczywiście jest podłączony do kierunków
o ile mnie pamięć nie myli to w niemcowni jest obowiązkowa dodatkowa kontrolka od kierunków przyczepy
człowiek człowiekowi wilkiem a kiwi kiwi kiwi
DokladnieTwardy pisze:o ile mnie pamięć nie myli to w niemcowni jest obowiązkowa dodatkowa kontrolka od kierunków przyczepy

Miejsce na Twoją reklamę.
dzieki za odzew - dokładnie jak mówicie - przekaźnik hella wiec wstawka nieoryginalna a po rozpięciu padły kierunki i awaryjne, po złym spięciu dalej nieżywe, a po zmianie kabelków zahulały
Jak nie off-road, to off-topic