gdzie kupić pierścienie nominalne do silnika SJ 410?
Moderator: Albert_N
gdzie kupić pierścienie nominalne do silnika SJ 410?
Doradzcie proszę, bo już mi się pomysły skończyły.
Re: gdzie kupić pierścienie nominalne do silnika SJ 410?
Nie powinieneś mieć żadnych problemów. Od JC-Auto przez różne inne hurtownie po warsztaty zajmujące się remontami silników. W zeszłym roku za komplet płaciłem 140 zeta i pewnie przepłaciłem
Są dostępne. Przy rozmiarze nominalnym podchodzą też żeliwne z fiata, z silnika 800 II szlif. Mają tą zaletę że olejowe są żeliwne i nie są tak wrażliwe na przegrzanie.

Są dostępne. Przy rozmiarze nominalnym podchodzą też żeliwne z fiata, z silnika 800 II szlif. Mają tą zaletę że olejowe są żeliwne i nie są tak wrażliwe na przegrzanie.
LJ-80 - FUN
LJ-81 jeszcze lepsza
LJ-81 jeszcze lepsza

Można np. tu http://www.hipol.pl/pl/czesci_samochodowe/
LJ-80 - FUN
LJ-81 jeszcze lepsza
LJ-81 jeszcze lepsza

jc nie mają, intercars (to chyba ta sama firma) nie mają, czescionline.pl, mimo, że są w katalogu na stronie to też ich nie mają (dzwoniłem).
Znajomy mechanik szukał po hurtowniach w których się zaopatruje w Warszawie, Olsztynie i Ostrołęce i stwierdził, że tego nie da się kupić.
Gdzie kupiłeś te "przepłacone" ?
Z jakiego fiata 800 ?
Znajomy mechanik szukał po hurtowniach w których się zaopatruje w Warszawie, Olsztynie i Ostrołęce i stwierdził, że tego nie da się kupić.
Gdzie kupiłeś te "przepłacone" ?
Z jakiego fiata 800 ?
nie szukaj po modelu auta tylko po średnicy cylindra i szerokosci rowków tłoka. ja tak dobrałem pierscienie do motocykla. W dobrym sklepie znajda w 2 minuty.
jak walczyłem z poprzednią litrówką w mojej 410 to bez problemu dostałem pierścienie w sklepie z częściami do japońców w Koszalinie.
Mogę poszukać nr telefonu i zadzwonić, albo zapytać w Poznaniu - mam po drodze na uczelnie jakiś sklep z częściami chyba do japońców właśnie.
Mogę poszukać nr telefonu i zadzwonić, albo zapytać w Poznaniu - mam po drodze na uczelnie jakiś sklep z częściami chyba do japońców właśnie.
Sj410, trochę liftu itd.
- ostrokolowo
Wielu mechaników (tych w Łodzi) odsyła ludzi pod ten adres http://sklep.fpt-prima.com.pl/index.php?z=1#start wyszukiwarka znajduje tylko samuraja (nie wiem jak się średnice mają do sj410) ale może jak zadzwonisz to coś dopasują.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Jest Vitara 
'90 1.6 8v 235/75/15 +4'' Radzik

'90 1.6 8v 235/75/15 +4'' Radzik
Kupowałem dwa razy, raz w hipolu, wszystko załatwiłem na telefon i przesyłka przyszła w dwa dni. Jako że to były typowe dla japońców pierścienie czyli olejowe były blaszkowe, to za drugim razem szukałem żeliwnych. Nie udało mi się dopasować bo mam zrobiony szlif, ale na nominał podchodzi nadwymiar z silnika fiatowskiego 800 ccm.
Do silnika 1,0 czyli F10A nie tylko Suzuki SJ-410 ale również Carry1,0S, nominalny wymiar 65,5 grubości 1,5x1,5x2,8.
Do silnika 1,0 czyli F10A nie tylko Suzuki SJ-410 ale również Carry1,0S, nominalny wymiar 65,5 grubości 1,5x1,5x2,8.
LJ-80 - FUN
LJ-81 jeszcze lepsza
LJ-81 jeszcze lepsza

Dziękuje bardzo