Vitara anglik
Moderator: Albert_N
Vitara anglik
Panowie przymierzam sie do przekładki vitary anglika z 1998r 1.6 16v stara buda nowa deska i tak sie zastanawiam czy nie założyć starej deski (lidcznika itp.) Nowa wersja jest o ok.1000zł droższa,a i do wyboru na allegro tylko dwie szt i w poznaniu. I tu następujące pytania:
-Czy części ze starszego modelu tj.do 95r. będą pasować do przejściówki 98 ?
-Czy przekładnia kierownicza jest taka sama w starych wersjach do 96 i do 98 ?
-Czy lepiej dołożyć tys. i nie kombinować?
-Czy części ze starszego modelu tj.do 95r. będą pasować do przejściówki 98 ?
-Czy przekładnia kierownicza jest taka sama w starych wersjach do 96 i do 98 ?
-Czy lepiej dołożyć tys. i nie kombinować?
Re: Vitara anglik
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Albert_N pisze:http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=7&t=28311

Czytałem!

Ja miałem vitkę taką sama jak ty po lifcie z nowa deska.
Kolumna kierownicza pasuje i jest taka sama niezależnie od rocznika tylko liczy się czy z wspomaganiem czy bez.
Nagrzewnica pasuje jeśli w swoim masz sterowanie linkowe jeśli elektryczne to będzie trzeba przerobić
Największy problem przy zakładaniu części z przed liftu jest z licznikiem i resztą elektryki która nie pasuje do starszej wersji (znaczy są inne kostki do podłączenia)
Ja wahałem się co zrobić ale w końcu dopadłem samą deskę z nowej wersji zrobiłem auto tak jak miało być. Jeśli masz pytania odnośnie przekładki to pisz bo przerobiłem już nie jedno auto (vitary, kilka Gv patrol y61 i sporą ilość osobówek) to postaram się ci pomóc.
Kolumna kierownicza pasuje i jest taka sama niezależnie od rocznika tylko liczy się czy z wspomaganiem czy bez.
Nagrzewnica pasuje jeśli w swoim masz sterowanie linkowe jeśli elektryczne to będzie trzeba przerobić
Największy problem przy zakładaniu części z przed liftu jest z licznikiem i resztą elektryki która nie pasuje do starszej wersji (znaczy są inne kostki do podłączenia)
Ja wahałem się co zrobić ale w końcu dopadłem samą deskę z nowej wersji zrobiłem auto tak jak miało być. Jeśli masz pytania odnośnie przekładki to pisz bo przerobiłem już nie jedno auto (vitary, kilka Gv patrol y61 i sporą ilość osobówek) to postaram się ci pomóc.
Była Vitara Cabrio 1997 1.6 16v
Jest Grand Vitara 2005 2.0 HDI 3d
I Samurai Cabrio 1.3 1989

Dzięki kolego za rady,napewno skorzystam. Szkoda tylko że teraz napisałeś
bo włąśnie przyszła do mnie przekładka nowy model za 2150zł
z przesyłką(bez lusterek i lamp). No i
przewody od przekładni kierowniczej gdzieś zgineły. Narazie sprzedający szuka 

Jeśli możesz pomoc to bede wdziczny za info o przekadce rav4 1 wersji odnosnie teg ak bardoz narusza się konstrukcję, ceny, sensowności przedsięwzięcia itd. Dzięki
sorki że tak późno ale nie miałem czasu wejść na forumbzyku666 pisze: Dzięki kolego za rady,napewno skorzystam. Szkoda tylko że teraz napisałeśbo włąśnie przyszła do mnie przekładka nowy model za 2150zł
z przesyłką(bez lusterek i lamp). No i
![]()
![]()
przewody od przekładni kierowniczej gdzieś zgineły. Narazie sprzedający szuka
![]()
Jeśli będziesz potrzebował jakieś rady przy przekładce bij do mnie śmiało chętnie pomogę
Rav4 nie robiłem ale z tego co wiem to do wymiany jest ściana grodziowa temat mało opłacalny bo angielskie auta stosunkowo drogie a i dużo roboty i kosztów z przekładką, zamiast przekłądać można ładną ravkę w podobnych pieniądzach kupićAntosław pisze:Jeśli możesz pomoc to bede wdziczny za info o przekadce rav4 1 wersji odnosnie teg ak bardoz narusza się konstrukcję, ceny, sensowności przedsięwzięcia itd. Dzięki
Była Vitara Cabrio 1997 1.6 16v