zbiornik paliwa
Moderator: Albert_N
zbiornik paliwa
czeszko,koledzy czy ktoś wkładał do Samuraja inny zbiornik paliwa niz orginalny?stary sie nie nadaje do niczego,dzięki za pomoc pozdro
jeep zj 4,0
Re: zbiornik paliwa
Daniels opisał wszczep z malca, ale sprawdza się tylko w przypadku zagazowania bo ma małą pojemność 23 l.Kris2010 pisze:czeszko,koledzy czy ktoś wkładał do Samuraja inny zbiornik paliwa niz orginalny?stary sie nie nadaje do niczego,dzięki za pomoc pozdro
Ja mam dorabiany ale też wyszedł około 20 l.
LJ-80 - FUN
LJ-81 jeszcze lepsza
LJ-81 jeszcze lepsza

Wstaw używkę , ominiesz parę problemów np. z zamocowaniem pompki paliwowej
samurai blaszanka 93
tyle że ja mam gażnik i nie potrzbuje pompki paliwa w baku,złykły byle był płaski:)
jeep zj 4,0
A zagazowany? U mnie na pace obok butli mieszka karnister 5l do odpalania.Kris2010 pisze:tyle że ja mam gażnik i nie potrzbuje pompki paliwa w baku,złykły byle był płaski:)
Bartek
no co ty żadnego gazu ...masakra
potrzebuje normalny bak,najlepiej jak najbardziej płaski na np.30L.samochodowy z działającym pływakiem żebym gdzieś nie stanoł zdziwiony że nie mam benzynki...
pozdro

potrzebuje normalny bak,najlepiej jak najbardziej płaski na np.30L.samochodowy z działającym pływakiem żebym gdzieś nie stanoł zdziwiony że nie mam benzynki...
pozdro
jeep zj 4,0
Kolego przerabiałem nie dawno podobny problem, tyle że z mocowaniem pompki paliwa. Moim zdaniem najlepiej szukać używki.
Panowie pytanko... Zewnętrzna pompke paliwa z poldka montuje się pionowo czy poziomo??? 

1.6 16V Vitara
1.3 8V Samurai
2.8 TD-6 Patrol
1.3 16V Jimny 2004 jest
1.3 8V Samurai
2.8 TD-6 Patrol
1.3 16V Jimny 2004 jest
bez znaczenia ale montowane sa poziomo
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

płaski zbiornik będzie lipnie robił na przechyłach.
Można pojechać do ludzi co spawają zbiorniki do tirów i za ok 700zł masz zbiornik ok 40-50ltr z przegrodami i specjalną "studnią" w której sie montuje pompe.
Można pojechać do ludzi co spawają zbiorniki do tirów i za ok 700zł masz zbiornik ok 40-50ltr z przegrodami i specjalną "studnią" w której sie montuje pompe.
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
panowie ,nie ma pompy paliwa w silniku gaznikowym....jest tylko pływak
jeep zj 4,0
u mnie w garażu leży zbiornik 83L z nierdzewki made by twardy z przegrodami studnią5l i wyjściem na pompę zewnętrzną jak co to daj info na priw oddam po dobrej cenie
irytują się szlachetnie urodzeni ja się po prostu wk----am