nie wytrzymuje reduktor
Moderator: Albert_N
nie wytrzymuje reduktor
Witam Panowie mam do was pytanie orientujecie się może jaki reduktor by pasował do samuraia? calmini nie wytrzymuje wiec chyba musze zaadoptować od innego samochodu ale jakiego?
PREZES
Re: nie wytrzymuje reduktor
to znaczy w jakim sensie nie wytrzymuje, przecież to ledwo 100 koni...
GMS Team Chełm
www.gmsteam.pl
www.gmsteam.pl
nie wiem po prostu już któryś raz sie psuje i już nie chce dalej go trzymać tylko wymienić na coś innego... więc macie jakieś propozycje?
PREZES
4.16l2772252 pisze:silnik 1,6 vitary reduktor 4,16

Vitara1.6 8v 90r.Zawiecha +4", bodylift +2", KL-71 31", 4.24, LockRight-tyl, cdn.
- szerokimost
wszystko;p strasznie jęczy po rajdzie wszystko wymieniałem i jestem pewien że nie wytrzymuje... i na 100% chce zmienić reduktor bez żadnych przeróbek kolejnego reduktora. Wiecie jaki reduktor jest napędzany wałkiem jak w samuraju, a nie ze bezpośrednio przykręcany do skrzyni?
PREZES
dziwna sprawa z tym reduktorem, może jakoś ciulato złożony albo wałek krzywy, bo pierwszy raz się spotykam z tym by ktoś na samuraiowy reduktor a raczej jego bebechy narzekał.
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Ja po rajdzie też jęczę i jestem pewien, że już nie wytrzymuję. A potem jadę na następnyl2772252 pisze:wszystko;p strasznie jęczy po rajdzie wszystko wymieniałem i jestem pewien że nie wytrzymuje... i na 100% chce zmienić reduktor bez żadnych przeróbek kolejnego reduktora. Wiecie jaki reduktor jest napędzany wałkiem jak w samuraju, a nie ze bezpośrednio przykręcany do skrzyni?

Daj głośniej radio.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
to już lepiej z defa albo z pajeromatchbox pisze:Weź reduktor z Robura
zrób zdjęcia, opisz dokładnie bo temat dość unikatowy
o pękających obudowach i jednorazowych pęknięciach koła słyszałem ale żeby za każdym razem

o pękających obudowach i jednorazowych pęknięciach koła słyszałem ale żeby za każdym razem

Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
od pajero jest łączony ze skrzynią a w suzuce wychodzi wałek ze skrzyni do reduktora...slavok pisze:to już lepiej z defa albo z pajeromatchbox pisze:Weź reduktor z Robura
PREZES
a deff ? albo któraś tam stara toyota miała pancerny reduktor podobno...
honker 

parch 3.3 też neizajobliwy, kolego jak chcesz mieć pancerne to musisz motać hehe, ciężko będzie znaleźć rozwiązanie plug&play 

ja sie zastanawiam co trzeba robić żeby nie wytrzymywał 

dam Ci przepis, duży simex, spiek, 2gi bieg pełna pyta i strzał ze sprzęgła w mocnym błocie i tak w kółko - coś musi pierdzielnąć ale zazwyczaj to sa mosty a nie reduktor 

skoro cały czas zdycha red to musi być cały czas źle składany od pierwszej przekładki calminiego , ja mam 4.16 tez calminiego i zdycha wszystko tylko nie red (odpukac tak jest przez 2 lata)
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

no dobrze panowie ale reduktor składany jest na pewno dobrze, na początku wszystko chodzi elegancko ale po trudniejszym rajdzie za każdym razem zdycha wiec musi być zasłaby i tyle... wcześniej nie miałem takich problemów, dopiero teraz jak go przebudowałem ale w ramie zmieniło sie tylko to ze zawiecha jest na sprężynach... mosty oczywiście wzmacniane pół osie też bardzo mocne, opony simex 31 cali.... macie jeszcze jakieś propozycje innych reduktorów poza roburem,pajero, toyota i deff? chyba wszystkie poza roburem są montowane bezpośrednio do skrzyni...
PREZES
To ze sa montowane do skrzyni nie powinno az tak przeszkadzac, do calego motania z zamocowaniem trzeba tylko dodac motanie dekla z uszczelnieneim i walka laczacego ze skrzynia. Wiekszym problemem bedzie raczej zmieszczenie w jakis sensowny sposob reduktora i walow.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
sj 425 606468554
ąz mi się nie chce wierzyć że dobrze złożonu red z prostymi osiami o kołami zębatymi może takie psikusy wyczyniac coś tu jest nie teges
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Zamontuj Atlasa.
Jak go zabijesz, to pokażą cię w telewizji.
Jak go zabijesz, to pokażą cię w telewizji.

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.