GAŻNIK CZY WTRYSK ??
Moderator: Albert_N
GAŻNIK CZY WTRYSK ??
Mam jedno pytanie- co lepiej się sprawdza w samuraju-gażnik czy wtrysk....co jest lepsze i dlaczego 

teraz..... GV II - 2,4L/170KM + 2cale(lovels/efs) + cooper discoverer AT3 225/75r16 + LPG pod budą
Re: GAŻNIK CZY WTRYSK ??
Wtrysk.
Gaźnik to kiła i mogiła.

Gaźnik to kiła i mogiła.

gaźnik(nie oryginał) lepszy dół, nie boi sie wody - wolniej się wkręca, wrażliwy na przechyły.
wtrysk ciut mocniejszy, nie bolą go przechyły, szybciej sie wkręca - wrażliwy na wode(komp), więcej elementów do popsucia, gorszy dół
wtrysk ciut mocniejszy, nie bolą go przechyły, szybciej sie wkręca - wrażliwy na wode(komp), więcej elementów do popsucia, gorszy dół
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
jeśli nie zamierzasz zmieniac silnika na coś mocniejszego to bierz wtrysk , ma on jeszcze jedna zalete autko na szprycy jest ciut młodsze
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Ja tam osobiście jestem za gaźnikowym
jakoś lepiej mi się nim jeździ 

4x4 Tczew
odpowiedni gaznik, a najlepiej wiecej niż jeden, wali na łeb fabryczny monowtryskAdam.Ż pisze: wolniej się wkręca, wrażliwy na przechyły.

nie mówiłem tu o przypadkach typu ITB z 4-ma gaźnikami od hondy CBR 

Widzę że różne opinie
...do tej pory myślałem że wtrysk byłby lepszy...ale nie mogę namierzyć czegoś sensownego z wtryskiem
...natomiast dziś trafiłem gościa starszego z niezłym samuraikiem, ale z gażnikiem
...i trochę boję się go kupować bo podobno są z nimi ciągle problemy bo są słabe i awaryjne
....Dlatego pytam WAS - jakie są wasze doświadczenia.. 

teraz..... GV II - 2,4L/170KM + 2cale(lovels/efs) + cooper discoverer AT3 225/75r16 + LPG pod budą
Ja też nie do końca to miałem na myśliAdam.Ż pisze:nie mówiłem tu o przypadkach typu ITB z 4-ma gaźnikami od hondy CBR

rok jeżdżenia na oryginalnym gaźniku, później zmiana na jakiś inny i następne 3 czy 4 lata upalania.cino pisze:Widzę że różne opinie...do tej pory myślałem że wtrysk byłby lepszy...ale nie mogę namierzyć czegoś sensownego z wtryskiem
![]()
![]()
...natomiast dziś trafiłem gościa starszego z niezłym samuraikiem, ale z gażnikiem
...i trochę boję się go kupować bo podobno są z nimi ciągle problemy bo są słabe i awaryjne
....Dlatego pytam WAS - jakie są wasze doświadczenia..
Niech ktoś zapoda zdjęcia silników- z wtryskiem i gażnikiem...i zaznaczy widoczną różnicę między nimi...coby na ogłoszeniach łatwiej mógłbym rozróżnić.... 

-
To patrz na rok ( po '89) oraz moc silnikacino pisze: rozróżnić....

Powiedzmy na to....Czy samuraj z 1994 roku może być z gażnikiem...czy ten rocznik był już tylko z wtryskiem 

Silnik - część eksploatacyjna...cino pisze:Powiedzmy na to....Czy samuraj z 1994 roku może być z gażnikiem...czy ten rocznik był już tylko z wtryskiem
Jak ktoś wymienił w przeszłości, to może być cokolwiek.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
mialem osobiscie koniec 93 z gaznikiem wiec nie tak od razu ze po 89 to juz musi byc trysk kumpel ma a raczej mial 90 r. z rozbudowanym gaźnikiem sterowanym kompem .....takie cos co mialo 2 x wiecej elektryki od wtrysku ...pogmeraj po tematach.... bylo juz opisywane dosyc dokladnie i foto tez bylo dobre i lopatologiczne przedstawionecino pisze:Powiedzmy na to....Czy samuraj z 1994 roku może być z gażnikiem...czy ten rocznik był już tylko z wtryskiem
-
To wspomnijmy jeszcze o wersjach z turbo, compresorem, V6, itp.
Ale to są wyjątki...

Ale to są wyjątki...
Najlepszy będzie ten , który jest najzdrowszy.
Nie patrz się na to czy ma gaźnik czy wtrysk tylko na stan ogólny samochodu i silnika.
Nie patrz się na to czy ma gaźnik czy wtrysk tylko na stan ogólny samochodu i silnika.
Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek

no dobrze....stan ważniejszy niż ...sprawy gażnik-wtrysk
DZIĘKI ZA PORADY 

To jak już w temacie dylemat wtrysk czy gaźnik to co lepiej zamotać jak już ma sie auto a gaźnik nie chce działać
Ja mam narazie gaźnik od poloneza(w sumie prawie identyczny jak weber dedykowany do samuraia
)wszystko niby fajnie ale zużycie paliwa puki silnik sie nie zagrzeje jest okropne a czesto jeżdże bliskie odległości....myślałem nad jakimś gaźnikiem z dwiema gardzielami z jakiegoś japońca albo z jakiegoś porsche starego czy czegokolwiek
ma być to kompromis między mocą a oszczędnością z naciskiem na moc
a może wtrysk bosch k-jetronic bardzo łatwy do zamotania i puki co myśle najkonkretniej nad nim ale czy miał ktoś coś takiego już zamotane
był też plan na gaźniki z gsxr`a kumpel już ma za niedługo bedzie jego samurai z tym jeździł to zobaczymy...

Opel Frontera A 2,4i remontomodyfikacje in progress:D SWAP
Suzuki SJ500 gaźnik 2x34mm:D SPRZEDANY:(
Cholera... ciekawi mnie ten gaźnik z GSXR-a... Ma ktoś jakies informacje na ten temat ?filarm pisze: był też plan na gaźniki z gsxr`a kumpel już ma za niedługo bedzie jego samurai z tym jeździł to zobaczymy...
4x4 Tczew
W USiA takie montują, ponoć wyciąga lekko ponad 100 kucy.
http://bbs.zuwharrie.com/content/topic,70640.75.html
http://bbs.zuwharrie.com/content/topic,70640.75.html
Galloper LWB - turysta
ja w sumie zacząłem myśleć nad wtryskiem k-jetronic ale z samymi przepustnicami z gsxra
ten wtrysk działa podobnie do gaźnika i zaro komputera
gsxry powinny dawać rade na przechyłach
pisałem maile z gościem z usa i dość ciekawie to wygląda jeśli chodzi o moc i zbieranie się ponoć reakcja na dodanie gazu jest świetna a zużycie paliwa chyba wzrasta nie za dużo jak dobrze wyliczylem to o jakies 2 litry na 100
ale k-jetronic mi się wydaje bardziej rozwojowy motał ktoś 

Opel Frontera A 2,4i remontomodyfikacje in progress:D SWAP
z tego co wyczytałem na Amerykańskim forum to wzrost mocy to od 40 do 75 KM <szok>
) Tylko trzeba regulować dawkę, inna pompkę paliwa i jeszcze troche innych rzeczy zrobić 

4x4 Tczew
75 koni samymi gaźnikami 

Świszcząca Suka Stage I

jakoś tak nie bardzo możliwe te 75 km
daj linki bo całego pirate nie bede kopał
daj linki bo całego pirate nie bede kopał
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd