dymiaca suzi
Moderator: Albert_N
dymiaca suzi
koledzy mam problem moja suzi nie zawsze ale od czasu do czaqsu kopci na niebiesko.
jesli wiecie co to moze byc to napiszcie prosze.
pozdrawiam
pozdrawiam
Edi
- orzelowski
- jestem tu nowy...
Re: dymiaca suzi
jakie dokładnie auto?
suzuki samurai 1.3 47kw.rok 1990
tylko jest to bardzo dziwne bo wlasnie bylem pojezdzic i teraz nie dymi i juz niewiem czym moze byc to spowodowane
tylko jest to bardzo dziwne bo wlasnie bylem pojezdzic i teraz nie dymi i juz niewiem czym moze byc to spowodowane
Edi
a ubywa oleju ? może skład mieszanki zły, błędy wywala ?
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
pierścienie tłokowe bądź uszczelniacze zaworowe do wymiany, jak kopci na zimnym to obstawiam uszczelniacze, do sprawdzenia kompresja, luzy zaworowe.
Co do świecy, pali na wszystkie cylindry ?
Co do świecy, pali na wszystkie cylindry ?
wiesz na zimnym silniku wlasnie ze nie kopci tylko jak sie troszke wstawi.
a co do rownej pracy silnika to nie bardzo ale zastanawiam sie czy nie powinienem wymienic przewodow.
tylko jest jeszcze jedna sprawa jak kupilem suzi to wymienialem glowice poniewaz poprzedni wlasciciel wlal zimnej wody na goracy silnik i wszystko jest pozakladane nowe
a co do rownej pracy silnika to nie bardzo ale zastanawiam sie czy nie powinienem wymienic przewodow.
tylko jest jeszcze jedna sprawa jak kupilem suzi to wymienialem glowice poniewaz poprzedni wlasciciel wlal zimnej wody na goracy silnik i wszystko jest pozakladane nowe
Edi
- plastic666
- jestem tu nowy...
Tak mi się wydaję, ale chyba wszystko w porządku z Twoja suzią:) zawsze mnie uczono ze jak na niebiesko to jest dobrze:)
ciekawa szkoła, jak dymi na niebiesko i ubywa oleju to jest dobrze 

Oczywiście,że dobrzeslavok pisze:ciekawa szkoła, jak dymi na niebiesko i ubywa oleju to jest dobrze

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
U mnie przepalało olej, jak benzyna sie do niego dostawała przez cieknący wtryskiwacz.
No to od początku
Normalnie chyba zepsuty siakiśqwai pisze:a mój nie dymi![]()
to zły objaw![]()

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Witam w klubie - ja naprawię to wymieniając engine na 1,6 8Vcarat pisze:koledzy mam problem moja suzi nie zawsze ale od czasu do czaqsu kopci na niebiesko.
pozdrawiam

Suzi '86 + M/T + lift IM +50mm + Lock Right tył + ......
Africa Twin 7a na kostkach
LR Disco 300Tdi
LR Disco 300Tdi
o widzisz najlepsze rozwiazanie
jakbys chcial to nawet jednego mam na placu to moge ci pscic po kosztach bo lezy i deszcz naniego pada
jakbys chcial to nawet jednego mam na placu to moge ci pscic po kosztach bo lezy i deszcz naniego pada

Cene poprosze na PWmilas pisze:o widzisz najlepsze rozwiazanie

Suzi '86 + M/T + lift IM +50mm + Lock Right tył + ......
LR Disco 300Tdi
LR Disco 300Tdi
Mnie raz spod maski zadymiło na biało jak się woda z chłodnicy wyparowała w parę sekund 

Naczkinz
Człowiek człowiekowi wilkiem a zombi zombi zombi
Człowiek człowiekowi wilkiem a zombi zombi zombi

A mi dymi na biało ale tylko z rana na zimnym silniku, oleju nie ubywa ani nie przybywa, płynu z chłodnicy też nie ubywa. Ponoć ten typ tak ma...
Toyota RAV 4 1998r 2.0 PB
Suzi Vitara Cabrio 1991r 1.6 8V - cudowne wspomnienia
a jezdzisz na krotkich odcinkach czy smigasz nim gdzies dalej 

SJ 416 30',4.16,blokady mostów,na sprężynie
692121109 Kuba
692121109 Kuba
Ja? Zazwyczaj do roboty, hmm może będzie tego z 5km w jedną stronę-jak dojeżdzam na miejsce to akurat wskazówka temperatury silnika dochodzi na te swoje stałe miejsce 
Najlepsze jest to, że nie zawsze rano kopci, lub nie zawsze z tą samą intensywnością.

Najlepsze jest to, że nie zawsze rano kopci, lub nie zawsze z tą samą intensywnością.
Taką nadzieją ciągle żyje i tak to sobie tłumaczeqwai pisze:może to po prostu para wodna

no wiec jak jezdzisz na takich krotkich odcinkach i nie ubywa ci plynu to raczej na pewno para wodna
mozesz to tez sprawdzic odpalajac go rano i zobacz czy z tlumika wylatuja krople wody
mozesz to tez sprawdzic odpalajac go rano i zobacz czy z tlumika wylatuja krople wody
692121109 Kuba
692121109 Kuba
A tak z ciekawości, gdyby to nie była para wodna, to prawdopodobnie byłaby to uszczelka pod głowicą tak? Więc jak długo dałoby się tak jeździć z uszkodzoną uszczelką?
albo peknieta glowica lub blok silnika.a co do uszczelki to az przedmucha ci uszczelke gdzies gdzie olej bedzie mieszal sie z plynem albo bedzie ci zygal olejem na zewnatrz,najlepiej zajac sie tym jak najszybciej
692121109 Kuba
692121109 Kuba