chłodnica wody do hiszpana
Moderator: Albert_N
chłodnica wody do hiszpana
Witam. Szukam nowej chłodnicy wody do samiego wersja santana (silnik 1.3 benzyna) bo starej reanimować się nie da. Nauczony tym że części zamówione niezmierniebardzorzadko pasują do tego modelu pytam kolegów czy znają sklep internetowy w którym rzeczona chłodnica będzie na bank pasować i nie trzeba będzie żmudnej procedury zwrotów wykonywać. Z góry dzięki za pomoc.
Re: chłodnica wody do hiszpana
Do japończyka jest taka sama. Detale różniące (np. kurek spustowy) nie powinny stanowić problemu.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
-
-
- Kontaktowanie:
Czytam, to forum od początku już 3 raz . kilka razy doradzana była chlodnica od TICO . Nie sprawdzałem , choć niedługo pewnie i na to pora przyjdzie ale kilka osób na tym jeździ . Nie wiem tylko dlaczego to piszę . Na czytaniu spędziłem już wiele godzin , a tu podaję na tacy .
Jest Samurai 1,3 '90 , BF Goodrich 235/75R15 KM2 .
Był Wrangler YJ 4,0 HO
Była Vitara
Był Wrangler YJ 4,0 HO

Była Vitara
Dzięki za pomoc.
Skoro od japońca jest niemal taka sama poszukam takiej za rozsądną kasę.
Skoro od japońca jest niemal taka sama poszukam takiej za rozsądną kasę.
a może podpowie ktoś jak podłączyć wiatrak elektryczny, żeby działał w automacie i manualnie 

Ja bym dal zasilanie jedno przez jakis czujnik z przekaznikiem ktory bedzie wlaczal wiatrak gdy bedzie odpowiednia temperatura i wstawilbym rownolegle wlacznik gdzie bedziesz sobie wlaczal wiatrak kiedy bedziesz chcial. Tylko wtedy jak wylaczysz manualne a temparatura bedzie zbyt wysoka to wciaz bedzie dzialal ten z automatu. Jakbys chcial go wylaczyc to by trzeba chyba drugi przelacznik zamontowac. Albo taki dwupozycyjny, masz off, on i auto. Wtedy trzeba tylko troche inaczej podlaczyc. Tak mi sie przynajmniej wydaje 

Miejsce na Twoją reklamę.
Od strony powiedzmy to elektrycznej to mniej więcej wiem, zresztą i tak wykona mi to elektryk.
Bardziej ciekaw jestem gdzie wpiąć czujnik temp i ew. jaki. Szczerze mówiąc nawet nie wiem jak to jest standardowo np. w takim Matizie.
Bardziej ciekaw jestem gdzie wpiąć czujnik temp i ew. jaki. Szczerze mówiąc nawet nie wiem jak to jest standardowo np. w takim Matizie.
Niedawno była dyskusja na ten temat w dziale elektryka.misiu pisze:Od strony powiedzmy to elektrycznej to mniej więcej wiem, zresztą i tak wykona mi to elektryk.
Zdania są jak zwykle podzielone

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Aha..Kostuch pisze: Zdania są jak zwykle podzielone
to sporo wyjaśnia

sam myslałem o "elektryku " ale jak ubiegłej zimy
przez tydzień jeździłem bez wiskozy przy -10st.C i silnik się grzał
to taki elektryk bedzie musiał chodzić cały czas aby nie przegrzewać delikatnego aluminiowego bloku
przez tydzień jeździłem bez wiskozy przy -10st.C i silnik się grzał
to taki elektryk bedzie musiał chodzić cały czas aby nie przegrzewać delikatnego aluminiowego bloku

SUZUKI VITARA wahacze (produkuje je)
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/82e ... 14956.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/82e ... 14956.html