nie ... standardowo w tylnej lampieKSikorski pisze:Odpowietrzenia mostów masz wyciągnięte do kabiny?

Moderator: Albert_N
nie ... standardowo w tylnej lampieKSikorski pisze:Odpowietrzenia mostów masz wyciągnięte do kabiny?
Nie mieszam - nie mam na razie żadnego 4x4 i nadal szukam, a sj do remontu ma użytkownik Moldzio - faktycznie trochę podobne nick'idaro 16v pisze:Ze tak zapytam masz juz swoja terenowke czy mieszasz ludziom w glowach na forum?
Ciagle piszesz ze szukasz terenowki na wiosne pozniej ze masz sj i chcesz go remontowac....jakies resory kupic a teraz znowu pytasz o vitare ,jak to jest bo sie juz w tym nie lapie?
Jeśli dobrze pamiętam, to 108,4 (na aukcjach często podają 110).RagnarTheRed pisze:Proszę o jednoznaczną i pewną odpowiedź: jaka jest średnica otworu centralnego w fabrycznej stalówce Suzuki Jimny? W ilu źródłach sprawdzam, tyle znajduję odpowiedzi.
Stąd też i moje pytanie, jestem na kupnie a nie chcę kupić i nowych roztaczać, jakby się okazały za małe.punix pisze: Jeśli dobrze pamiętam, to 108,4 (na aukcjach często podają 110).
Średnica piast ta sama co w Vitce i GV I czyli 108,4mm a 110 ma większość felg nie fabrycznych, sam mam dotz dakar o otworze 110, fela centruje się na szpilkachRagnarTheRed pisze:Stąd też i moje pytanie, jestem na kupnie a nie chcę kupić i nowych roztaczać, jakby się okazały za małe.punix pisze: Jeśli dobrze pamiętam, to 108,4 (na aukcjach często podają 110).
nie bardzo rozumiem pojęcie felga niefabryczna- ktoś sobie wydziergał taką felgę gdzieś w garażumarirus pisze: 110 ma większość felg nie fabrycznych, sam mam dotz dakar o otworze 110, fela centruje się na szpilkach
innymi słowy nie montowana seryjnie w samochodach tylko jako np. zmiennik lub na pokazokino pisze: nie bardzo rozumiem pojęcie felga niefabryczna- ktoś sobie wydziergał taką felgę gdzieś w garażu![]()
![]()
Dzięki.marirus pisze: Średnica piast ta sama co w Vitce i GV I czyli 108,4mm a 110 ma większość felg nie fabrycznych, sam mam dotz dakar o otworze 110, fela centruje się na szpilkach
Miałem podobne podejście wyniesione z "osobówek" ... jednak nie wiem jak u Ciebie, ale w moim Jimny nie ma żadnego rantu, żadnej osi na którą "nadziewałoby się" felgę ... one fabrycznie mocowane są jedynie na szpilkach.okino pisze: centrowanie na samych szpilkach jakoś mnie nie przekonuje.
Z tego co się orientuję to w większości albo nawet we wszystkich samochodach terenowych felgi są centrowane na szpilkach w GV I oryginalne stalówki też i podejrzewam że w samim teżokino pisze: centrowanie na samych szpilkach jakoś mnie nie przekonuje.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości