wykupienie AC
Moderator: Albert_N
- konrad1983nr1
- Kontaktowanie:
wykupienie AC
Witam
Kupiłem auto i jest tylko polisa OC + jakieś MINI CAR ASSISTANCE, przerejestrowałem na siebie, ale ubezpieczenia nie zmieniłem, jest na starego właściciela, do listopada. Chciałbym wykupić AC, ale czy muszę wtedy zawierać nową polisę, czy można "doubezpieczyć", Polisa w ALLIANZ
Kupiłem auto i jest tylko polisa OC + jakieś MINI CAR ASSISTANCE, przerejestrowałem na siebie, ale ubezpieczenia nie zmieniłem, jest na starego właściciela, do listopada. Chciałbym wykupić AC, ale czy muszę wtedy zawierać nową polisę, czy można "doubezpieczyć", Polisa w ALLIANZ
UAZ 469B 1980rok, silnik Żuk 2,1L LPG- był
SUZUKI GV II 2006 rok, 2.0 benzin- jest
Re: wykupienie AC
pewnie można doubezpieczyć, AC nie koniecznie musi być w tej samej firmie co OC, a dlaczego nie przegłosisz tej polisy na siebie ?
Suzuki Samurai - samurai.org.pl

nie prościej zadzwonić na hot lajn ?
- konrad1983nr1
- Kontaktowanie:
3 lata temu jak kupiłem UAZ, było w warcie i chciałem przepisać na siebie to mi powiedzieli tysiaka dopłaty
, poczekałem aż sie skończy i poszedłem do normalnej ubezpieczalni. A pisze tu bo sie zadomowiłem 

- konrad1983nr1
- Kontaktowanie:
OC przepisali bez problemu, na polisie jest miejsce, a co do AC to ich pojebawszy do reszty. zwyżka za wiek 40%!! do 29 roku życia. Mam prawko 11 lat, od 5 lat kat. C, ostatni mandat 4 lata temu, a ktoś kto zrobi prawko po 29 roku i bedzie miał ze 20 punktów na koncie zapłaci mniej. Bawi mnie ten kraj coraz bardziej.
Za minicasco w PZU zapłaciłem 210zł (Jimny z 99r.) Ale dotyczy tylko szkody całkowitej. Nie płacą za urwane lusterkokonrad1983nr1 pisze:OC przepisali bez problemu, na polisie jest miejsce, a co do AC to ich pojebawszy do reszty. zwyżka za wiek 40%!! do 29 roku życia. Mam prawko 11 lat, od 5 lat kat. C, ostatni mandat 4 lata temu, a ktoś kto zrobi prawko po 29 roku i bedzie miał ze 20 punktów na koncie zapłaci mniej. Bawi mnie ten kraj coraz bardziej.

Obejmuje kradzież o co mi najbardziej chodziło i jakieś tam zdarzenia losowe w których naprawa przekracza 70% wartości pojazdu. Może to będzie rozwiązanie dla Ciebie?
Bartek
no to uważaj na rekalkulacje i żebyś nie byl zdziwiony ze dopłacisz te 1000 ... jeśli korzystałeś z ubezpieczenia poprzednika a nie miales odpowiedniej zniżki itpmisiu pisze:jakby pytanie dotyczyło poloneza - szukałbyś forum FSO?
nie prościej zadzwonić na hot lajn ?
- konrad1983nr1
- Kontaktowanie:
zniżki mam wszystkie, wkur.. mnie tylko fakt ze niedługo bede do 40 roku życia dopłacał za "młody" wiek kierowcy
, ide do innego ubezpieczyciela, a pojeb.... ich ze zapłace 2.2 tys za samo AC. Na tyg pojeżdże po innych agencjach.

do 40 młody, od 45 stary i stwarza zagrożenie na drodze i musi przechodzić badania psychofizyczne by zatrzymać zniżki 

Suzuki Samurai - samurai.org.pl