Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Moderator: Albert_N
Re: Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Taki numerek powinien być 53402-83040
taki jak tu
http://www.iparts.pl/gfx/iparts/pl/tecd ... 004131.jpg
ale wiesz, katalogi czasami kłamią, wiele zależy od fabryki i poprzednich właścicieli lub druciarzy..
taki jak tu
http://www.iparts.pl/gfx/iparts/pl/tecd ... 004131.jpg
ale wiesz, katalogi czasami kłamią, wiele zależy od fabryki i poprzednich właścicieli lub druciarzy..
zj
Jee, znowu grzeje jak w piekleBrowning pisze:Dokładnie, chodziło mi o rozszczelnienie... Ale zacząłbym od czyszczenia...Wymienić zawsze zdążysz

Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Ma ktos moze zdjecie land rovera z grilem i znaczkiem suzuki - latalo kiedys takie zdjecie po necie i nie moge znalezc.
Moze ktos kojarz badz ma w zasobach swych??
Moze ktos kojarz badz ma w zasobach swych??

U 93 - Prawie oryginał
Joanna Brodzik Edition 

To jest akt rozpaczy
...ktokolwiek z Was jest w stanie pomóc w znalezieniu przekladni kierowniczej ze wspomaganiem do Jimnyego
oczywiście w wersji europejskiej. Na allegro, albo nie ta przekladnia co potrzeba albo cena kosmiczna z kosmosu
Czy to jest na prawde, rzecz nie do dostania za normalne pieniadze 

Stare eskimoskie powiedzanie - " pamietaj, nigdy nie jedz żółtego śniegu "
Taksciba pisze:To jest akt rozpaczy...ktokolwiek z Was jest w stanie pomóc w znalezieniu przekladni kierowniczej ze wspomaganiem do Jimnyego
oczywiście w wersji europejskiej. Na allegro, albo nie ta przekladnia co potrzeba albo cena kosmiczna z kosmosu

Ceny są kosmiczne sam szukałem.Udało mi się kupić za 400zł w zeszłym roku to była szybka, akcja aukcja trwała chyba godzinę.Teraz krzyczą od 700zł do 1200. Tak samo jest ze zwrotnicą ceny z kosmosu.
Może warto powalczyć z Vitarową bo cena jeszcze w miare rozsądna
Pozdrawiam
mogę Ci sprzedać za 18k - gratis dorzucę Jimniegosciba pisze:To jest akt rozpaczy...ktokolwiek z Was jest w stanie pomóc w znalezieniu przekladni kierowniczej ze wspomaganiem do Jimnyego

@łosiowy za 700zł to biorę i jeszcze moge jechac po nia na drugi koniec Polski 
@Czaya nie cwaniakuj to po pierwsze primo, a po drugie…jedziecie na te zamki
p.s nie podoba sie jamnik

@Czaya nie cwaniakuj to po pierwsze primo, a po drugie…jedziecie na te zamki

p.s nie podoba sie jamnik

cwaniakować nie, zamki tak, jimny też 
pw wysyłam.

pw wysyłam.
- gruzin2010
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
rozebrałem samuraia na czynniki pierwsze cały most wszystko .na koszu nie ma luzów żadnych ale jutro podjadę do specjalisty który się na tym zna jedną rzecz co może być uszkodzonego to przegub ale nie wiem wiec zamieszczam link http://www.youtube.com/watch?v=yaBCsSNG1Tk co sądzicie o tym samiKostuch pisze:Rozpadł się przegubgruzin2010 pisze:Witam
mam pytanie czy to normalna oznaka po ściągnięciu sprzęgiełka i pierścienia na końcu wieloklina powinno się tak dziać jak na filmie poniżej
http://www.youtube.com/watch?v=HUJYef_Q5Pk

Czytanie manuala jeszcze nikomu nie zaszkodziłogruzin2010 pisze:...przegub nie ma luzów tylko ta półośka co do niego wchodzi z drugiej strony nie ma takiego luzu jak tu

Uploaded with ImageShack.us
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
- gruzin2010
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
czytałem manuala ale u mnie było luzy 2cm ale nie 1.5mm w końcu wyszło ze została uszkodzona blokada półoski która wchodzi do przegubu .
Czyli ktoś przy zbijaniu przegubu z półosi zmasakrował rowek na segera...gruzin2010 pisze:czytałem manuala ale u mnie było luzy 2cm ale nie 1.5mm w końcu wyszło ze została uszkodzona blokada półoski która wchodzi do przegubu .
I tak nie rozumiem na czym się to trzymało w środku przy ruchu o 2cm

a pierścienie HD miałeś ? pisałeś coś wcześniej, że "firma" ci je zakładała 

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
-
- jestem tu nowy...
Czy w sj410 z 1.0 silnikiem jak założę MT'ki ( teraz założone 195 AT Marshall ) będzie odczuwalny duży spadek mocy?
Rozmiar standard będzie 195, 205 lub 215. Kopia Simex jakaś albo kopia BFG lub Perchini czy tam Sahara.
Rozmiar standard będzie 195, 205 lub 215. Kopia Simex jakaś albo kopia BFG lub Perchini czy tam Sahara.
no to 195 czy 215...bo to zajebista różnica...w szerokości i wysokości
Na 195 będzie śmigac, aż miło...z większymi może byc gorzej
Na 195 będzie śmigac, aż miło...z większymi może byc gorzej

-
- jestem tu nowy...
195 lub 205 raczej to będzie
. Na czarnym też będzie ok?

do litrówki 195/80r15, na czarnym będzie ok, troszkę zmuli ale jak planujesz MT to chyba nie po to by walić samuraiem jakieś trasy, do terenu spokojnie dojedziesz.
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
- gruzin2010
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
tak jasne miałem nawet 4 w zapasieslavok pisze:a pierścienie HD miałeś ? pisałeś coś wcześniej, że "firma" ci je zakładała

Troche kotleta odgrzejeKostuch pisze:Odpowietrzenie podpinasz pod filtr powietrza -> Zaślepiasz rurkę z zaworka BVSV -> Wywalasz zbiornik oparów.kotara pisze:Tylko, że to odpowietrzenie zbiornika jest. Jak paliwko schodzi to wciąga powietrze. Jak się zbiornik ogrzeje, oparów ciśnienie wzrośnie - to sobię tędy "oddycha"... ja bym nie zaślepiał.pinio4x4 pisze:no też myślałem czy to nie wywalić i dać zaślepkę na przepustnicy
w sumie można by zagiąć wężyk i zobaczyć co się dzieje
jak nic to wywalić
Jak miałem zapchany wężyk to się korka nie dało otworzyć - zassany
Dalej jest ekologiczniei bez zbędnych komplikacji.

A nie moznaby podlaczyc odpowietrzenia ze zbiornika nie pod filtr a besposrednio pod ten zawor omijajac zbiornik oparow? Bo nie bardzo wiem po co on tam jest. Po nazwie to zapewne zeby opary zbieral jak sobie autko stoi nieuzywane i benzyna z baku paruje. Ale z drugiej strony to jakby wywalic to bedzie sobie dalej opary w przewodach zbieralo, zbiornik do tego chyba przeciez nie wybuchnie.
Bo jak sie podlaczy pod filtr to nie wiem czy po pewnym czasie nie bedzie benzyna smierdzialo jak opary zaczna przez filtr i snorkel/dojscie powietrza do filtra uciekac.
Miejsce na Twoją reklamę.
Ale ten zaworek otwiera się dopiero po nagrzaniu silnika.szympro pisze: Troche kotleta odgrzeje![]()
A nie moznaby podlaczyc odpowietrzenia ze zbiornika nie pod filtr a besposrednio pod ten zawor omijajac zbiornik oparow? Bo nie bardzo wiem po co on tam jest. Po nazwie to zapewne zeby opary zbieral jak sobie autko stoi nieuzywane i benzyna z baku paruje. Ale z drugiej strony to jakby wywalic to bedzie sobie dalej opary w przewodach zbieralo, zbiornik do tego chyba przeciez nie wybuchnie.
Bo jak sie podlaczy pod filtr to nie wiem czy po pewnym czasie nie bedzie benzyna smierdzialo jak opary zaczna przez filtr i snorkel/dojscie powietrza do filtra uciekac.
Na zimno będzie się w baku robić podciśnienie podczas jazdy i nadciśnienie podczas postoju.
Mam wetknięte w puszkę filtra i nic nie śmierdzi.
SS na gaźniku, zbiornik paliwa mieści / oddaje tylko 25L
ze zbiornika wychodzą 3 rurki + wlew: odpowietrzenie, zasilanie, powrót - wszystkie drożne.
Jednak kiedy leje doń paliwko - zapowietrza się - muszę bardzo wolno lać.
Zbiornik nie podgięty nigdzie.
Miał ktoś coś podobnego? eny ajdijas?
ze zbiornika wychodzą 3 rurki + wlew: odpowietrzenie, zasilanie, powrót - wszystkie drożne.
Jednak kiedy leje doń paliwko - zapowietrza się - muszę bardzo wolno lać.
Zbiornik nie podgięty nigdzie.
Miał ktoś coś podobnego? eny ajdijas?
Mam identyczny problem w passacie b3 i do dzis tego nie ograniam,odpowietrzenia tak samo drożne 

Sj 413 89' [S]pecial werszyn
W pasku przy wlewie powinieneś mieć taki zaworek do odpowietrzania zbiornika. W dieselku nalejesz do odbicia pistoletu, po czym naciskasz ten zaworek i dolejesz jeszcze kilka litrow.Jak dobrze kojarzę to było z lewej strony wlewu.
u mnie na wtrysku identyczny objaw
poradzilem sobie tak ze wyciagnalem odpowietrzenie z baku (to kotre szlo do wlewu) pod dach jakimś większym wężem niż seria
teraz zalewam do pelna
poradzilem sobie tak ze wyciagnalem odpowietrzenie z baku (to kotre szlo do wlewu) pod dach jakimś większym wężem niż seria
teraz zalewam do pelna

biedny inżynier 
"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"

"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"