Uploaded with ImageShack.us
Moderator: Albert_N
ŁeLeK pisze:Na przyszły rok szykuję się bardzo duża zmiana konstrukcyjna, także chyba dopiero wtedy będę myślał nad poszerzeniem. A propo Marku, pokaż kolegom forumowiczom swoje SuzukiOsobiście mi się bardzo podoba, tylko silniczek trochę mocniejszy by się przydał
gruzin2010 pisze:Witam
czy ktoś z was wymieniał łożysko w główce mostu tylnego tam gdzie przychodzi wał . z manuala widziałem że są tam dwa łożyska ale ja chciałbym jak narazie wymienić jedno to zewnętrzne czy dużo jest pracy przy wymianie i jakieś specjalne ściągacze do łożysk wewnętrznych ? może jakaś inna metoda ?
Akurat dwa tygodnie temu to robiłem.gruzin2010 pisze:Witam
czy ktoś z was wymieniał łożysko w główce mostu tylnego tam gdzie przychodzi wał . z manuala widziałem że są tam dwa łożyska ale ja chciałbym jak narazie wymienić jedno to zewnętrzne czy dużo jest pracy przy wymianie i jakieś specjalne ściągacze do łożysk wewnętrznych ? może jakaś inna metoda ?
Odmawiam składania zeznańslavok pisze:tulejkę rozporową nową kupiłeś ?
Półosie są ok, ale dyfry są rozmiar mniejsze i nie pasują do mostu.ŁeLeK pisze:Koledzy rozumiem, że w mostach od 410 (wąskich) są jakieś korzystniejsze przełożenia, niż w tych z 413... ? ?
Moje pytanie brzmi:
CZy dyfry od 410 będą pasować ilością frezów i grubością półosi do obudów od 413 ?
Jak się dobrze poskłada dyfer (i nie wybuchnie) to jest bezobsługowy.viperecki pisze:Nie dramatyzujcie łożyska jak łożyska jedne idą łatwo inne ciężej , ale każde się da wymienić u mnie dyfry robione są dwa razy do roku
Mój Znajomy ma w Samuraju, a co??IgyPAP pisze:pytanie z innej beczki, ma ktos fotele TYL do samuraia?
nie do końca hobby poprosty strasznie dużo jeździmy w wodzie a oleju co tydzień wymieniać nie będe stąd brak żywotności mostówKostuch pisze:Jak się dobrze poskłada dyfer (i nie wybuchnie) to jest bezobsługowy.viperecki pisze:Nie dramatyzujcie łożyska jak łożyska jedne idą łatwo inne ciężej , ale każde się da wymienić u mnie dyfry robione są dwa razy do roku
Nie wyobrażam sobie rozkładania tego dwa razy w roku. Chyba że to takie hobby
a chce je sprzedac?Browning pisze:Mój Znajomy ma w Samuraju, a co??IgyPAP pisze:pytanie z innej beczki, ma ktos fotele TYL do samuraia?
A nie lepiej zadbać o dobre uszczelnienia/odpowietrzenia?viperecki pisze:nie do końca hobby poprosty strasznie dużo jeździmy w wodzie a oleju co tydzień wymieniać nie będe stąd brak żywotności mostówKostuch pisze:Jak się dobrze poskłada dyfer (i nie wybuchnie) to jest bezobsługowy.viperecki pisze:Nie dramatyzujcie łożyska jak łożyska jedne idą łatwo inne ciężej , ale każde się da wymienić u mnie dyfry robione są dwa razy do roku
Nie wyobrażam sobie rozkładania tego dwa razy w roku. Chyba że to takie hobby
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość