Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Moderator: Albert_N
Re: Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
liniki sprzegła sa takie same we wszystkich modelach SJ??
Potrzebuje do Sj413 z 87r http://allegro.pl/linka-sprzegla-suzuki ... 39512.html czy ta podpasi?:)
Potrzebuje do Sj413 z 87r http://allegro.pl/linka-sprzegla-suzuki ... 39512.html czy ta podpasi?:)
Koledzy,
Samurai, dyfer tylny z LR 1510: Problem z koszem satelitow, jest widoczny luz na otworach gdzie wlaza te bolce (dlugi i dwa ktorkie). Na wyjsciu dyfer/wal luz jest juz dosc duzy (ze cwierc obrotu walem). Ile to wytrzyma? Lr i reszta bebechow nie tknieta, w stanie BDB. Szukac nowego kosza? Moze macie w dobrym stanie?
Z gory dzieki.
Samurai, dyfer tylny z LR 1510: Problem z koszem satelitow, jest widoczny luz na otworach gdzie wlaza te bolce (dlugi i dwa ktorkie). Na wyjsciu dyfer/wal luz jest juz dosc duzy (ze cwierc obrotu walem). Ile to wytrzyma? Lr i reszta bebechow nie tknieta, w stanie BDB. Szukac nowego kosza? Moze macie w dobrym stanie?
Z gory dzieki.
Witam
jaki wymiar ma uszczelniacz pochwy przedniego mostu w santanie
czy ten bedzie dobry? 26/38/8 (wymiary od danielsa)

jaki wymiar ma uszczelniacz pochwy przedniego mostu w santanie
czy ten bedzie dobry? 26/38/8 (wymiary od danielsa)

SAMURAI
Będzie dobry - ja nie mogłem znaleźć i zgodnie z zaleceniami danielsa kupiłem 25/38/8 - przestało cieknąć 

'95 Samurai 1,3
235/75r15
235/75r15
wielkie dziękipunix pisze:Będzie dobry - ja nie mogłem znaleźć i zgodnie z zaleceniami danielsa kupiłem 25/38/8 - przestało cieknąć
musze sobie to wymienic bo zaczeło lać
pozdr
ps. a gdzie to kupiłeś?? w IC pytałeś
SAMURAI
Kupiłem w sklepie z łożyskami/uszczelniaczami na Kuźnicy Kołłątajowskiej, dokładnego numeru nie pamiętam - jadąc od 29 Listopada po prawej, mniej więcej w połowie ulicy 

'95 Samurai 1,3
235/75r15
235/75r15
Dziękipunix pisze:Kupiłem w sklepie z łożyskami/uszczelniaczami na Kuźnicy Kołłątajowskiej, dokładnego numeru nie pamiętam - jadąc od 29 Listopada po prawej, mniej więcej w połowie ulicy

pozdr
SAMURAI
Mam problem z tylnym mostem. Podczas przyspieszania na niskich obrotach most strasznie hałasuje i drga. Przy wyższych obrotach to ustaje. Co może być tego przyczyną?
Sj 413 prawie seria(w trakcie mozolnie trwających przeróbek)opony:kopia Sahary 195/80 

- szerokimost
Moldzio pisze:Mam problem z tylnym mostem. Podczas przyspieszania na niskich obrotach most strasznie hałasuje i drga. Przy wyższych obrotach to ustaje. Co może być tego przyczyną?
sprawdź czy dokręcona jest nakrętka na ataku.
Samiec
ok dzisiaj to sprawdze. Jeszcze mam pytanie. Czy jak robię SPOA to muszę zmienić amortyzatory na dłuższe? Kupiłem resory od mazura "leśnik" . Chce dobrać amortyzator do tego. Zastanawiam sie też nad SPOA ( auto mam na odwróconych felgach+ dystans0,5cm) I nie wiem co by pasowało? Jesli polonez to z jakiego rocznika. Jeśli Sprinter to też z którego roku? i czy trzeba coś przerabiać?
Sj 413 prawie seria(w trakcie mozolnie trwających przeróbek)opony:kopia Sahary 195/80 

- PITSJ413:)
-
jak masz resory od mazura to SPOA sobie odpusc bo sami bedzie stal za wysoko i strach bedzie nim jezdzic. Roboty jest z tym tez sporo a i waly napedowe zrobia sie za krotkieMoldzio pisze:ok dzisiaj to sprawdze. Jeszcze mam pytanie. Czy jak robię SPOA to muszę zmienić amortyzatory na dłuższe? Kupiłem resory od mazura "leśnik" . Chce dobrać amortyzator do tego. Zastanawiam sie też nad SPOA ( auto mam na odwróconych felgach+ dystans0,5cm) I nie wiem co by pasowało? Jesli polonez to z jakiego rocznika. Jeśli Sprinter to też z którego roku? i czy trzeba coś przerabiać?

BYŁ SUZUKI SJ413 '85,SPOA,PERSISHINI 225/70/15
JEST SAMURAI 1.3i '92, SIMEX 195/80/15
Leśniki co są zdaje się te +2cm, także aż tak strasznie wysoko nie będzie - chociaż osobiście przy nowych resorach też bym się w spoa nie pchał 

'95 Samurai 1,3
235/75r15
235/75r15
Tylko pytałem:-) SPOA faktycznie dużo roboty. Może kiedys. Dzisiaj auto stoi już na nowym zawiasie i w porównaniu do tego co było to super. Sporo wyższe a przede wszystkim lepszy komfort:-)
Tak czy siak dalej mam hałas w tylnym moscie.
Tak czy siak dalej mam hałas w tylnym moscie.

- PITSJ413:)
-
prawdopodobnie lozyska na walku atakujacym koncza swoj zywotMoldzio pisze: Tak czy siak dalej mam hałas w tylnym moscie.

w agromie dobierzesz komplet za 50 zl

BYŁ SUZUKI SJ413 '85,SPOA,PERSISHINI 225/70/15
no i jeszcze tulejka rozporowa tam dochodzi "tylko" 100zł w aso suzuki 

Suzuki Samurai - samurai.org.pl
Jakies pomysly?moto_X pisze:Koledzy,
Z gory dzieki.
Mam oryginalny i odkrywczy pomysł - wymień kosz satelitówmoto_X pisze:Jakies pomysly?moto_X pisze:Koledzy,
Z gory dzieki.

Musiałbyś mieć tam lochę na dodatkowy centymetr, żeby był luz na ćwierć obrotu wału. A jaki jest ustawiony 'backlash'?
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
'luz' jest ponoc ustawiony dobrze, wymienic kosz - faktycznie, nie wpdalem na to.... 

Napisałbym, że chyba mam taki kosz w Zapasach Nienaruszalnych, ale nie jestem hiena, więc tego nie napiszęmoto_X pisze:'luz' jest ponoc ustawiony dobrze, wymienic kosz - faktycznie, nie wpdalem na to....

Pierwszy lepszy z brzegu: http://moto.allegro.pl/samurai-samuraj- ... 98960.html
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Jasne ze sa na aledrogo, ale jaki on bedzie? Tego nie wie nikt. A taki od Ciebie napewno bylby idealny....Kostuch pisze:Napisałbym, że chyba mam taki kosz w Zapasach Nienaruszalnych, ale nie jestem hiena, więc tego nie napiszęmoto_X pisze:'luz' jest ponoc ustawiony dobrze, wymienic kosz - faktycznie, nie wpdalem na to....
Pierwszy lepszy z brzegu: http://moto.allegro.pl/samurai-samuraj- ... 98960.html

- miodzio_1985
Rozglądam się aktualnie za fotelami z CRXa (88-92) z myślą o swoim Samuraiu... ale generalnie od miesiąca niczego ciekawego na allegro nie ma... pojawiają się za to fotele z crxa del sol - ktoś z Was może montował je u siebie
Z tego co wiem fotele ze starego crxa pasują plug'n'play do samuraiowych szyn (tylko 2 nowe dziury na śruby są potrzebne) - jak wyglądałaby sprawa z tymi nowszymi fotelami

Z tego co wiem fotele ze starego crxa pasują plug'n'play do samuraiowych szyn (tylko 2 nowe dziury na śruby są potrzebne) - jak wyglądałaby sprawa z tymi nowszymi fotelami

on-road: Lancia Lybra SW
off-road: Samurai 1,3i Cabrio '94 (album)
off-road: Samurai 1,3i Cabrio '94 (album)
czasami warto popatrzec na rozne fora golfikow i innych tuningowych smieci. Ta czasami sprzedaja kubelki w rozsadnych pieniadzach.miodzio_1985 pisze:Rozglądam się aktualnie za fotelami z CRXa (88-92) z myślą o swoim Samuraiu... ale generalnie od miesiąca niczego ciekawego na allegro nie ma... pojawiają się za to fotele z crxa del sol - ktoś z Was może montował je u siebie![]()
Vitara 30''
Jimny DDIS
GV 2.0 HDI A/T
Jimny DDIS
GV 2.0 HDI A/T
Cześć,nie działa mi przełącznik wycieraczek przy kierownicy. Na początku nie działały tylko spryskiwacze szyb teraz nie działają też wycieraczki. Gdzie szukać przyczyny ?
Suzuki Samurai ofcourse