Witam wszystkich serdecznie

Mam na imię Konrad i mam 19 lat. Powiedzmy, że jestem "posiadaczem" Suzuki Jimny'ego od... tygodnia. Ma przejechane mniej niż 400km. Offroad'em, tudzież terenówkami, przyznam się szczerze, nie interesowałem się do tej pory, lecz po przejechaniu się po "terenie" (g*wno nie teren szczerze mówiąc, ale jak dla takiego laika jak ja, to już coś

) zaczęło mi się podobać i "chcę więcej"!:D Przede wszystkim prosiłbym o pomoc we wprowadzeniu w tematy offroad'owe... Jestem KOMPLETNIE zielony

dzisiaj, np. się dowiedziałem co to jest snorkel... Chciałbym zażyć nieco jazdy terenowej, żeby nie powiedzieć ostro offroad'owej. Jimny jest nowy, a ja nie mam żadnego doświadczenia i nie wiem gdzie mogę wjechać nie robiąc nic złego Jimniakowi, ani sobie, gdzie mogę po prostu pojeździć po wjazdach i zjazdach, błocie, czy jakichś pagórkach, żeby mieć frajdę, nabrać doświadczenia i przy okazji nic nie popsuć
P.S. Jestem z Kielc, a więc góry świętokrzyskie ^^
Pozdrawiam, Kendet =]
P.S2. Prosiłbym również o napisanie bardziej doświadczonych forumowiczów jak wasze Jimniaki się sprawują w terenie. Czy ten pojazd dobrze sobie radzi w terenie trudnym, lub bardzo trudnym, czy raczej unikać tego typu zabaw i ewentualnie wybierać się w bardziej "lajtowy" teren?