Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Moderator: Albert_N
Re: Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
mogą też być zwichrowane tarcze hamulcowe, ale nierównomierne zużycie opon rzeczywiście wskazuje na geometrię zawieszenia.
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
- ostrokolowo
Jak dobrze trafisz to teraz w tych marketowych serwisach (norauto feuvert itp.) są akcje serwisowe zimowe i może uda Ci się geometrię zrobić za darmo lub mocno promocyjne. Części chyba też nie maja w kosmicznych pieniądzach więc jak Ci zależy na czasie i mieli by końcówki lub cokolwiek innego co Ci sie powybijało to można u nich zrobić.
Jest Vitara 
'90 1.6 8v 235/75/15 +4'' Radzik

'90 1.6 8v 235/75/15 +4'' Radzik
-
-
Geometria jest w porządku, problem jest opisywany w necie jako luzy na drążku panharda. Mają one powstawać na kumach i końcówkach drążków i jest to podobno do wyregulowania. Nie znam się, więc trudno mi to zweryfikować.
gum się nie da wyregulować... co najwyżej wymienić, jeżeli gumy są wywalone to geometria się rozjeżdża więc nie jest w porządku.
Tak jak wyżej napisano :usunąć wszystkie luzy,przetoczyć lub wymienić tarcze i wesołych oraz zdrowych Świąt Bożego Narodzenia.
Czasem zawias - ogólnie Dziadek
-
-
Dzięki za rady, wesołych świąt!
Cieknie mi płyn chłodzący przy pompie wody. Co tam mogło puścić, jakaś uszczelka pod pompą czy może pompa się skończyła? Zanim rozłożę chciałbym nabyć drogą kupna zestaw do naprawy. Silnik 1,3 na gaźniku.
Samurai 1,6td, 31'Silverstone
Subaru Legacy
Mitsubishi L300 4wd
Subaru Legacy
Mitsubishi L300 4wd
Pompa ma uszczelniacz zabudowany na wałku i jest uszczelka między pompą a blokiem. Pompę z uszczelką kupujesz jako komplet.
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21
Ta uszczelka jest jakaś nietypowa, może da się zastąpić silikonem. Ma to podziałać jeszcze jakiś czas, bo silnik jest już zejściowy i nie chcę w niego inwestować.
Subaru Legacy
Mitsubishi L300 4wd
Subaru Legacy
Mitsubishi L300 4wd
U mnie pompa niestety pękła. Jedna ze śrub mocujacych alternator zerwała się i wypadła, alternator zaczął wyginać pompę aż do pęknięcia. Przy wymianie trzeba ściągnąć pasek rozrządu.
- egonnowicz
-
ogólnie w pompie to masz takie dwie dziurki jedną u góry a drugą na dole weź lusterko jakieś małe odpal silnik i sprawdź czy nie cieknie ci z tej dziurki, są to w pewnym rodzaju bezpieczniki jak się okaże że z tej dziurki to na szybko możesz tam w kleić na epoksyd śrubkę fi 6 na jakiś czas wytrzyma zanim kupisz pompę ja tak miałem u siebie i tak zrobiłem bo na drugi dzień jechałem na rajd a po rajdzie poszła nowa pompa
fuck i love mud
wyspa wolin
suzuki samuraj klatka spoa +2 cale +simex 235/70 plus 100 koni pod maską
wyspa wolin
suzuki samuraj klatka spoa +2 cale +simex 235/70 plus 100 koni pod maską
Podoba mi się ten tok myślenia, bo ma to być rozwiązanie na jakiś czas. Dzisiaj sprawdzę od dołu skąd cieknie.egonnowicz pisze:ogólnie w pompie to masz takie dwie dziurki jedną u góry a drugą na dole weź lusterko jakieś małe odpal silnik i sprawdź czy nie cieknie ci z tej dziurki, są to w pewnym rodzaju bezpieczniki jak się okaże że z tej dziurki to na szybko możesz tam w kleić na epoksyd śrubkę fi 6 na jakiś czas wytrzyma zanim kupisz pompę ja tak miałem u siebie i tak zrobiłem bo na drugi dzień jechałem na rajd a po rajdzie poszła nowa pompa
Subaru Legacy
Mitsubishi L300 4wd
Subaru Legacy
Mitsubishi L300 4wd
Potrzebuję dość pilnie pewnej informacji - poniżej zdjęcie fotela i zbliżenie detalu. Mógłby ktoś sprawdzić czy w tapicerce oparcia od strony mechanizmu regulacyjnego jest taki pasek materiału jak ten zaznaczony na detalu.

Mam przed sobą strzępy tapicerki i ten pasek tylko z jednej strony, nie wiem czy drugi się zgubił czy Japończycy nie zrobili tego symetrycznie.
PS. pytanie dodatkowe - czy zna ktoś patent na zdemontowanie prowadnic zagłówków w tych fotelach?

Mam przed sobą strzępy tapicerki i ten pasek tylko z jednej strony, nie wiem czy drugi się zgubił czy Japończycy nie zrobili tego symetrycznie.
PS. pytanie dodatkowe - czy zna ktoś patent na zdemontowanie prowadnic zagłówków w tych fotelach?
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
SAT4x4 Szczecin & http://www.reconnet.pl
SAT4x4 Szczecin & http://www.reconnet.pl
W Vitarach to było z obu stron.tanto pisze:Potrzebuję dość pilnie pewnej informacji - poniżej zdjęcie fotela i zbliżenie detalu. Mógłby ktoś sprawdzić czy w tapicerce oparcia od strony mechanizmu regulacyjnego jest taki pasek materiału jak ten zaznaczony na detalu.
Futrzak->Vitka '89->Vitka'95 -> GV2000->
Vitka'95 1,6 16V + 0,5T jakiegoś badziewia
Vitka'95 1,6 16V + 0,5T jakiegoś badziewia

Cześć
Wiecie gdzie w Warszawie najlepiej okolice Mokotowa można tanio i dobrze ustawić zbieżność
Pozdrawiam
Wiecie gdzie w Warszawie najlepiej okolice Mokotowa można tanio i dobrze ustawić zbieżność

Pozdrawiam
Fascynaci 4x4
Nie zalegają komuś w garażu zbędne flansze główek mostów 413 ? Jak tak to proszę o kontakt na PW.
Czasem zawias - ogólnie Dziadek
Witam serdecznie. Potrzebuje informacji gdzie zlokalizowany jest w vitarze 1.6 8 v komputer sterujący silnika.
Zielony Hijszpan TEAM SŁAWNO 4X4
nie wiem... ale jeśli tak jak we wszystkich innych suzukach to szukaj pod schowkiem i w jego okolicach.
Nie szukaj w tych okolicach bo nie znajdzieszSalata123 pisze:nie wiem... ale jeśli tak jak we wszystkich innych suzukach to szukaj pod schowkiem i w jego okolicach.

Komputer jest po drugiej stronie tzn. pod glosnikiem tym malym w desce rozdzielczej
Vitara1.6 8v 90r.Zawiecha +4", bodylift +2", KL-71 31", 4.24, LockRight-tyl, cdn.
Jezeli jest tak jak mówisz to bedziem szukać. Dzieki
Zielony Hijszpan TEAM SŁAWNO 4X4
http://img7.imageshack.us/img7/3813/kontrolka1.jpg
od czego to kontrolka - ta po prawej, santana td 2000rok
od czego to kontrolka - ta po prawej, santana td 2000rok
niski poziom chłodziwa
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu
5.12 w mostach itp itd

Pany czy Silverstone MT-117 X-treme 33cale nie za duze do samca.? wiem ze sa zanizone rozmiarowo w porównaniu do nalewek, zna ktos ich realna wysokość?
Auto wyposażone w 4.16 5.12 w mostach wzmocnine przeguby.
pozdro
ps. I jak sie ma Wysokość silverstone 31 do nalewki Kaimana 235/75, aktualnie mam kaimana a chce coś wiekszego a lekkiego wieć nalewka raczej odpada;/
Auto wyposażone w 4.16 5.12 w mostach wzmocnine przeguby.
pozdro
ps. I jak sie ma Wysokość silverstone 31 do nalewki Kaimana 235/75, aktualnie mam kaimana a chce coś wiekszego a lekkiego wieć nalewka raczej odpada;/
33x10,5x15 silverstone działa w samurai'u super, tylko trzeba sporo blachy wyciąć.
Rzeczywiście mają tyle ile podaje producent, czyli 32,7"(832mm).
W terenie można jeździć prawie bez powietrza, nawet na 0,2 bar(z dętkami) niewiele się uginają jak samochód stoi.

Rzeczywiście mają tyle ile podaje producent, czyli 32,7"(832mm).
W terenie można jeździć prawie bez powietrza, nawet na 0,2 bar(z dętkami) niewiele się uginają jak samochód stoi.

Nie wszystkie. Nie polecam zakupu przez internet. Podjechać, omacać, obmierzyć, popatrzyć na datę produkcji, wskazać paluchem i dopiero kupić. W hurtowni widziałem trzy różne rozmiary 33/10,5 i dwa 31/10,5N2O pisze:mają tyle ile podaje producent, czyli 32,7"