Wspomaganie w Samuraiu
Moderator: Albert_N
Wspomaganie w Samuraiu
Witajcie koledzy ! Jak macie rozwiązane wspomaganie w Swoich Samuraiach ? Nie wchodzi tu w rachube przekładnia z Vitary, czy jimnego. Bardziej chodzi mi o Omege, czy Poldka. Ma ktoś jakieś zdjęcia z montażu czy cuś ? Bo tak powoli się przygotowuje do montażu wspomagania 

4x4 Tczew
Re: Wspomaganie w Samuraiu
vitara anglik
Odwiedź stronę Danielsa gdzieś tam na dole jest "wspomaganie od opla w SJ/samurai" Jest tam spora ilość zdjęć mi spokojnie wystarczyła do wykonania i już kilka lat elegancko lata 

jimny anglik (przekladnia jest z drugiej strony ramy) tanie rozwiazanie...
No właśnie pierwszym adresem, który odwiedziłem była stronka Daniel'sa ale takie rozwiązanie co jest tam opisane to jest trochę za kruche. Wydaje mi się, że nie przetrwałoby to u mnie. Wyczaruje coś sam 

4x4 Tczew
Kruche to na pewno nie jest sama przekładnia z omegi waży tyle co cały zestaw z pompą z vitary
Jedynym słabym punktem jest wąs ale u mnie w aucie wyłącznie do rajdów od kilku lat nic się nie dzieje. A ostatnio trafiłem na ukryty kamień w koleinie dostało się feldze, resorowi i drążki też już były prostowane a przekładnia z wąsem cała. Ale dzisiaj pewnie zakładał bym coś lżejszego bo to naprawdę klamot straszny jest.

Aby Ci ciśnienie na ten temat podnieść to ja za zestaw z angola dałem 250zł ... z allegroŁeLeK pisze:Tylko skąd wyczarować przekładnie od angola

Bartek
Mi ktoś chciał sprzedać z anglika vitary za stówkę, ale droga mi się wydała...
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Bartex pisze:Aby Ci ciśnienie na ten temat podnieść to ja za zestaw z angola dałem 250zł ... z allegroŁeLeK pisze:Tylko skąd wyczarować przekładnie od angola
a mi dorzucili gratis do silnika

w sensie, kazałem im dołożyć

Napisz do Paweł-250 . Chłopak własnie montuje wspomaganie Vitarowe w swoim Samuraju . Przekładnia anglik . Juz prawie gotowe