a BeeMki 2.8 - 12 litrów gazu przy OSTREJ jeździe.Mroczny pisze:Francio - bo ludzie łżą jak opętani
w necie to passaty palą 4.8, patrole 8.9 a vitatara pewnie 7

Moderator: Albert_N
a BeeMki 2.8 - 12 litrów gazu przy OSTREJ jeździe.Mroczny pisze:Francio - bo ludzie łżą jak opętani
w necie to passaty palą 4.8, patrole 8.9 a vitatara pewnie 7
A co ty w ogóle rozumiesz przez "terenowy wyprawowy"?Francio pisze: Do Grand Vitary dorzuce max 2-3 tysie pylyny, a komfort jazdy bedzie o niebo lepszy.
Też już to Franciowi mówiłem, ale On nie chce słuchaćkozioU pisze:GV 2.0 może być, 3d i 5d szerokość ta sama, serwis ASO to raczej wada niż zaleta.Francio pisze: Takze zdecydowalem sie na GV I (chyba;D). Silnik 1.6 badz 2.0 benzine i zagazowac.
Wersja raczej 4-5d, bo osiagi prawie te same, co w wersji 2-3d, a szersza i dluzsza, wiec wygoda znowu wieksza:).
Bede szukac serwisowanego do konca w aso "malo" bitego rocznik 98-00.
P.S. Mroczny, czemu sprawdzenie poziomu spalania wachy na necie jest hahaha?
...
Jimny diesel tyle pali. Inna sprawa że niesie z sobą inne wydatki...sciba pisze: BTW
Terenówką po mieście na 10L/100kmdoobre
![]()
mało która osobówka tyle żłopie
Kup Skodę YetiFrancio pisze:Kupie raczej opony z odzysku;). GV ma sluzyc do jazdy po miescie do sklepu, do pracy, srednio moze 20km dziennie.
Oprocz tego, jazda w terenie w celach rekracyjnych, na pobliska dzialke, oddalona 25km od miejsca zamieszkania, no i w las pochulac po
sciezkach lesnych etc:P. Przez rzeki czy jakies skalne tereny nie zamierzam sie przeprawiac.
Mieszkam w Gda, a tu gorek z "prawdziwego zdarzenia" raczej malo.
Kompletnie mi nie przeszkadzaja uszkodzone blotniki, zderzaki, zarysowana karoseria, bo i tak to wszystko wkrotce bedzie tak wygladalo
(jak nie gorzej:]).
Chyba trochę przesadziłeś. Mi najsłabszy diesel w zimie w cyklu dojazdowo-leśnym mieści się w 7,5l. Teraz mam 250km i połowę zbiornika, czyli wyjdzie 8l., ale przedwczoraj wogóle go nie gasiłem przez 5 godzin w lesie, rano chodzi minimum 15 minut (łudzę się, że się ogrzeje) Myślę o jakimś webasto, żyć się nie da, nie daj Boże w mokrych łachach do niego wejść.bladyrunner pisze:Jimny diesel tyle pali. Inna sprawa że niesie z sobą inne wydatki...sciba pisze: BTW
Terenówką po mieście na 10L/100kmdoobre
![]()
mało która osobówka tyle żłopie
Temat to jest o GV.sciba pisze:Temat był o benzyniaku
więc chyba nie przesadziłem jednak
Obecnie bardziej ekonomiczne (nawet na benzynie) jest auto z silnikiem 5,7 niż ten piździkAlbert_N pisze:czyli downsizing to slepa uliczka rozwoju motoryzacji
To tyle co moja vitaraKostuch pisze:Macie ekonomiczne auta.
Mi lj80 po mieście w mrozy żre powyżej 16![]()
oddaj wóz na full service a potem się przekonaszFrancio pisze:Czemu serwis ASO to wadal, a nie zaleta?[:?
oddaj do gazownika a on sobie poradziFrancio pisze:Jak zagazowac 3 drzwiowa Grand Vitare 1.6, zeby nie sciagac zadnych kanap/foteli[:?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość