Wiem że macie dość!
Moderator: Albert_N
Wiem że macie dość!
Witam i chyę czoła przed wszystkimi suzuko-maniakami!
Koniec wazeliny teraz konkrety.
Wiem że macie już serdecznie dość, ale jedna spróbuje.
Chciałbym zacząć przygodę z off-road,em. na pojazd się juz zdecydowałem (Samurai soft top) wiem że trzęsie, wiem że w zimie będzie ciężko,wiem że nie ma miejsca na tubę i po zakupie nie będzie mnie stać już na żadne przyjemności (oczywiście poza motaniem syfa czy jak to tam nazywacie,mam już manuala,znam stronę Danielsa i przeczytałem całe to forum, ale jeszcze nie spróbowałem a już się zakochałem. Jednak nie chciałbym przeżyć rozczarowania kupując rzęcha nienadającego się do niczego. I tu pojawia się moja prośba o wasze opinie na temat egzemplarza który wpadł mi w oko, wiem że wygląda jak bulwar, ale mi zależy na złotym środku jakość i cena, zdaje sobie sprawę z pakietu startowego i wkładu jaki trzeba ponieść przy wstępnym przygotowaniu takiego pojazdu do terenu.
Jeszcze raz proszę o opinie.
P.S. Już nie wspomnę o tym że jakby ktoś mieszkał w pobliżu to za oględziny tego auta to kratę ma u mnie z miejsca, ja mam trochę daleko (350KM)
a oto link http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=128204726
Pozdrawiam i życzę połamania resorów.
Chciałbym zacząć przygodę z off-road,em. na pojazd się juz zdecydowałem (Samurai soft top) wiem że trzęsie, wiem że w zimie będzie ciężko,wiem że nie ma miejsca na tubę i po zakupie nie będzie mnie stać już na żadne przyjemności (oczywiście poza motaniem syfa czy jak to tam nazywacie,mam już manuala,znam stronę Danielsa i przeczytałem całe to forum, ale jeszcze nie spróbowałem a już się zakochałem. Jednak nie chciałbym przeżyć rozczarowania kupując rzęcha nienadającego się do niczego. I tu pojawia się moja prośba o wasze opinie na temat egzemplarza który wpadł mi w oko, wiem że wygląda jak bulwar, ale mi zależy na złotym środku jakość i cena, zdaje sobie sprawę z pakietu startowego i wkładu jaki trzeba ponieść przy wstępnym przygotowaniu takiego pojazdu do terenu.
P.S. Już nie wspomnę o tym że jakby ktoś mieszkał w pobliżu to za oględziny tego auta to kratę ma u mnie z miejsca, ja mam trochę daleko (350KM)
wcale nie. jesli stan rzeczywiscie jest niezly i nie byl motany to wg mnie warto dolozyc tysiaka i oszczedzic chocby na remoncie blachy ( przez najblizsze 2 lata bo potem i tak go zezre
) . na zdjeciach wyglada fajnie, ale to tylko zdjecia...

Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
-
Sam mam SJ-ta z '87 roku i ten na fotkach wygląda zachęcająco
Jeżeli mechanicznie ( silnik, napędy, zawieszenie) jest w podobnym stanie jak tapicerka
to pozostaje tylko kwestia trochę wysokiej ceny...
Dla porównania:
kumpel sprzedał kilka dni temu samuraia '92 za 7,0 koła (silnik b. dobry, super opony MT na alusach, wyspawany)
Ale tapicerka była w jednak w nim gorsza...

Jeżeli mechanicznie ( silnik, napędy, zawieszenie) jest w podobnym stanie jak tapicerka

Dla porównania:
kumpel sprzedał kilka dni temu samuraia '92 za 7,0 koła (silnik b. dobry, super opony MT na alusach, wyspawany)
Ale tapicerka była w jednak w nim gorsza...

- miastek
-
- Kontaktowanie:
"Ogladalem" tego samuraia
Nawet go licytowalem w poprzedniej aukcji.
Gosc powiedzial ze odda go za 7200 pln
Wszystko cacy ale silnik padniety
Po uruchomieniu puscil takiego dyma z rury ze zniknaol krajobraz
Cos w nim strasznie grzechotalo.
Oczywiscie tlumaczyl sie ze on go jeszcze nie uruchamial i o tym nie wiedzial
Twierdzil ze poszuka calego silnika i wymieni wiec jesli tak zrobil to moze jest cos wart ale jesli nic z tym nie zrobil to silnik nadaje sie tylko do remontu.

Nawet go licytowalem w poprzedniej aukcji.
Gosc powiedzial ze odda go za 7200 pln
Wszystko cacy ale silnik padniety

Po uruchomieniu puscil takiego dyma z rury ze zniknaol krajobraz

Cos w nim strasznie grzechotalo.
Oczywiscie tlumaczyl sie ze on go jeszcze nie uruchamial i o tym nie wiedzial

Twierdzil ze poszuka calego silnika i wymieni wiec jesli tak zrobil to moze jest cos wart ale jesli nic z tym nie zrobil to silnik nadaje sie tylko do remontu.
http://www.4x4.szczecin.pl/
Vitara->Samurai->GR->GRII
- miastek
-
- Kontaktowanie:
- Michał_1989
- Żona GRUZINA
Re: Wiem że macie dość!
mr.miron pisze:Witam i chyę czoła przed wszystkimi suzuko-maniakami!
Wreszcie konkretne wejście

ps. Ja Ci nie pomogę, bo wszystkie inne auta oprócz mojej suzy sa mi obce

"niedaleko pada z woza... baba w woza konie w smiech"
- cornholio78
prawie pól roku temu równo 8tys zł dałem za zarejestrowany od ponad roku w kraju, z 92 roku, w bdb stanie (poza korozja podpowłokową na nadkolach i metalowych nakładkach nadkoli, które teraz będe musiał zrobić - z robocizną około 500zł). Jeśli jeden z kolegów pisze że silnik był padnięty - ciekawe dlaczego - czyżby auto miało bogata historię, albo ktoś oszczędzał na wymaianch oleju? możliwe że reszta ważnych mechanzimów tez jest na wykończeniu?
Za drogo nawet gdyby auto nie było kombinowane (wymiana lub remont silnika).
Za drogo nawet gdyby auto nie było kombinowane (wymiana lub remont silnika).
fakt, drogo... tym bardziej, że daleko musisz jechać, a jeszcze musisz go jakoś zwieźć na chatę (może masz znajomosci, nie wiem)i tak stówka do stówki... poczekaj, na spokojnie, na pewno coś wypłynie bliżej... i pewnie bedzie lepsze. aczkolwiek jak juz kupisz to i tak pewnie ktoś kupi jeszcze lepsze i tańsze, ale Ty będziesz kochał tylko swojego...
Jak coś, to dzwoń: 609 539 773
- miastek
-
- Kontaktowanie:
Dwa dni po tamtym fakcie znalazlem trzy kilometry za nasza zach. granica 92r 1.3i od starego helmuta na noweczkach oponach i bez sladu korozji.
Po oplatach wyszed 7500 pln
Wiec nie zaluje ze nie wzialem tamtego.
Warto poczekac a napewno cos ciekawego sie pojawi.
Po oplatach wyszed 7500 pln
Wiec nie zaluje ze nie wzialem tamtego.
Warto poczekac a napewno cos ciekawego sie pojawi.
Witaj,
Tak jak piszą inni koledzy szukaj, szukaj aż w końcu coś się trafi. Ja szukałem ponad 3 miesiące. Znalazłem za 7 tys. rocznik 92' zarejstrowany w Polsce.(jak na ten egzemplarz trochę za drogo, ze wszystkim będzie Cię kosztował ponad 10tys. - opłaty, przegląd, opony) Do każdego nawet najbardziej idealnego auta zakupionego od handlarza trzeba dołożyć-pakiet startowy. Zgadzam się że wygląd bulwarowy to zaleta przy zakupie. Tapicerka wg mnie wygląda za ładnie wiec na 100% po renowacji - może po to żeby odwrócić uwage kupującego od np. padniętego silnika. Jeżeli szukasz auta dla siebie to bądź cierpliwy. Zawsze przy aucie w wieku powyżej 10 lat coś się znajdzie co będzie wymagało naprawy - w końcu to nie nowe auto. Cierpliwości i powodzenia w poszukiwaniach
Tak jak piszą inni koledzy szukaj, szukaj aż w końcu coś się trafi. Ja szukałem ponad 3 miesiące. Znalazłem za 7 tys. rocznik 92' zarejstrowany w Polsce.(jak na ten egzemplarz trochę za drogo, ze wszystkim będzie Cię kosztował ponad 10tys. - opłaty, przegląd, opony) Do każdego nawet najbardziej idealnego auta zakupionego od handlarza trzeba dołożyć-pakiet startowy. Zgadzam się że wygląd bulwarowy to zaleta przy zakupie. Tapicerka wg mnie wygląda za ładnie wiec na 100% po renowacji - może po to żeby odwrócić uwage kupującego od np. padniętego silnika. Jeżeli szukasz auta dla siebie to bądź cierpliwy. Zawsze przy aucie w wieku powyżej 10 lat coś się znajdzie co będzie wymagało naprawy - w końcu to nie nowe auto. Cierpliwości i powodzenia w poszukiwaniach
Samurai'92-kilka modyfikacji, jeździ po bezdrożach
Y60 - już nie ma => jest Y61 long
Japan Rulez
Y60 - już nie ma => jest Y61 long
Japan Rulez
grubo powyżej 10 tyś będzie to kosztować. Same oponki 2tyś a gdzie reszta? Rozrząd, filtry, oleje to trzeba zrobić na początku po zakupie a co jeszcze innego wyskoczy w trakcie pierwszej paplaniny? Znam to wiec ... szukaj dalej. Mozna coś za 5 tyś kupić i wtedy w 10 tyś może sie zamkniesz.Roballo44 pisze:Witaj,
Tak jak piszą inni koledzy szukaj, szukaj aż w końcu coś się trafi. Ja szukałem ponad 3 miesiące. Znalazłem za 7 tys. rocznik 92' zarejstrowany w Polsce.(jak na ten egzemplarz trochę za drogo, ze wszystkim będzie Cię kosztował ponad 10tys. - opłaty, przegląd, opony)
Pozdro
Niewiarygodnie piękny lakier, zderzaczki etc (jak na 17 letnie auto)
Nawet jak na auto jeżdżone zagranicą...
Naklejeczki u Niemca można łatwo dostać, więc tym bym się nie sugerował...
Trzebaby zobaczyć, pomacać.
Ja miałem na oku piekną (na zdjęciu) czarną Vitarę.
Po pojechaniu okazało się, że ma wystrzelone poduszki (dekle przyklejone na kropelkę), pod spodem wyłażący czerwony lakier i pękająca szpachlę na masce, drzwiach etc ...
Nawet jak na auto jeżdżone zagranicą...

Naklejeczki u Niemca można łatwo dostać, więc tym bym się nie sugerował...
Trzebaby zobaczyć, pomacać.
Ja miałem na oku piekną (na zdjęciu) czarną Vitarę.
Po pojechaniu okazało się, że ma wystrzelone poduszki (dekle przyklejone na kropelkę), pod spodem wyłażący czerwony lakier i pękająca szpachlę na masce, drzwiach etc ...
Robert
Chevrolet Tracker (Suzuki Vitara Long)
Benzyna 2,5 V6 , Automat
Chevrolet Tracker (Suzuki Vitara Long)
Benzyna 2,5 V6 , Automat
Re: Wiem że macie dość!
O ... sąsiad? Witammr.miron pisze:Chciałbym zacząć przygodę z off-road,em. na pojazd się juz zdecydowałem (Samurai soft top) wiem że trzęsie, wiem że w zimie będzie ciężko,wiem że nie ma miejsca na tubę i po zakupie...

Pomysł dobry o ile przemyślany 2razy ...a po zakupie ...świat już nie będzie taki sam

Troche hektar. Ostatnio z kolegą wieźliśmy z Wrocławia ale od forumowego kolegi (Pozdrawiam) - jechaliśmy po pewniaka więc to inne zakupy. Zalecam sie nie napalac i czekać na okazje - warto. W razie pytań pomysłów i potrzeb pomocy przy zakupie dzwoń pisz - znawcą nie jestem ale chętnie pomoge.mr.miron pisze:Jednak nie chciałbym przeżyć rozczarowania kupując rzęcha nienadającego się do niczego. I tu pojawia się moja prośba o wasze opinie na temat egzemplarza który wpadł mi w oko
Nie dziękuje 3 piórka główne w miesiąc wystarcząmr.miron pisze:życzę połamania resorów.

Bartek
To się nazywa szybka reakcja dla potrzebującego!
Jeszcze raz serdeczne dzięki za wszystkie rady i opinie!
Witam jeszcze raz i dzięki za takie przyjęcie.
Miastek!!! bądź moimi oczami
widziałeś tego sprzęta, dzwoniłem dziś do gościa i sam się przyznał bez ciągnięcia za język że kupił go z padniętym motorem ale wymienił go na inny z rzekomo 105000 km przebiegiem(swoją drogą gdzie on taki silnik znalazł z tak małym przebiegiem) zakładając jednak że silnik jest ok powiedz mi czy kupiłbyś go dla siebie za tą kwotę. Oczywiście zgodnie z zaleceniami szacownego ogółu nie napalam się na tą suzę ale chyba zrobię sobie wycieczkę przynajmniej krajoznawczą!
P.S. Do sąsiada - do zobaczenia w piątek na pasterniku na nocnym OS-sie
Jeszcze raz serdeczne dzięki za wszystkie rady i opinie!
Witam jeszcze raz i dzięki za takie przyjęcie.

Miastek!!! bądź moimi oczami

P.S. Do sąsiada - do zobaczenia w piątek na pasterniku na nocnym OS-sie
Pozdrawiam! mr.miron 509-627-638
Pajero II 2.8TD SS
Pajero II 2.8TD SS
- miastek
-
- Kontaktowanie:
Teraz juz bym go nie kupil bo znalazlem taniej i tez w super stanie.
Ale w tamtym naprawde nie bylo sladu korozji tapicerka jak na zdjeciach, dach jak nowy, opony szosowki jeszcze jeden sezon by wytrzymaly, ale nim nie jechalem bo ten silnik ktory byl w nim wtedy nie dawal takiej mozliwosci.
Sam sobie przekalkuluj czy to warto ja w tej chwili mysle ze nie bo mozna znalezc taniej.
Co do przebiegu to moj mial 98 tys i takl raczej bylo naprawde bo helmut dolaczyl mi faktury za wszystkie przeglady od urodzin auta a ostatni byl rok temu przy 95 tys i wtedy montowal nowe opony z ktorymi go kupilem (jeszcze cycki miały)
Potarguj troche z gosciem moze cos spusci.
Ale w tamtym naprawde nie bylo sladu korozji tapicerka jak na zdjeciach, dach jak nowy, opony szosowki jeszcze jeden sezon by wytrzymaly, ale nim nie jechalem bo ten silnik ktory byl w nim wtedy nie dawal takiej mozliwosci.
Sam sobie przekalkuluj czy to warto ja w tej chwili mysle ze nie bo mozna znalezc taniej.
Co do przebiegu to moj mial 98 tys i takl raczej bylo naprawde bo helmut dolaczyl mi faktury za wszystkie przeglady od urodzin auta a ostatni byl rok temu przy 95 tys i wtedy montowal nowe opony z ktorymi go kupilem (jeszcze cycki miały)
Potarguj troche z gosciem moze cos spusci.
Uspokój grę jak my wszsycy byliśmy napaleni że już i ten. ja po miesiącu dwonienia i kilku nawet nie dalekich wyjazdach tyle się naoglądałem złomu, że prawie ekspertem sie czułem. No i w koncu kupiłem. jak sie podsumowałem to mnie 10000 wyszedł. Teraz wiem że za 8 też bym kupił, ale się napaliłem. I nawet dobry egzemptlaz nabyłem. Odpukać pół roku i tylko sprzęgło spaliłem z własnej winy. a pozatym to wszystko OK. A w lesie pracuje i codziennie to ze 30km po wertepach plus próby jakim go poddaję to jakby był złom to by wylazło.
Rady dla ciebie:
-szukaj do 50km od twojej miejscowości max 100km
-weź kogoś z forum kto ma i sie choc troche zna.
-kup z orginalną blacharką (lepiej widzieć gdzie ma dziury niż je odkrywać co tydzien jak spod szpachli rdza będzie wyłaziła po chusteczkowo zrobionej blacharce.
- stosuj sie do wszystkich dobrych rad jakie są w necie na temat zakupu innych (czytaj normalnych aut)
chyba sie zagalopowałem w filozofowanie wybaczcie
Rady dla ciebie:
-szukaj do 50km od twojej miejscowości max 100km
-weź kogoś z forum kto ma i sie choc troche zna.
-kup z orginalną blacharką (lepiej widzieć gdzie ma dziury niż je odkrywać co tydzien jak spod szpachli rdza będzie wyłaziła po chusteczkowo zrobionej blacharce.
- stosuj sie do wszystkich dobrych rad jakie są w necie na temat zakupu innych (czytaj normalnych aut)
chyba sie zagalopowałem w filozofowanie wybaczcie

Samurai - seria
- na serio 
Pacierza i piwa nie odmawiam!

Pacierza i piwa nie odmawiam!
- cornholio78
Z zewnątrz elegancki ale w tego typu samochodach liczy sie ich serce czyli silnik, skrzynia i całe zawieszenie. Rdzy, porysowań, pogięć nie widać ale to tylko zdjecia. Nie wygląda żeby było nim ciułane w terenie. Cena też dosyć (moim zdaniem).Weź kogoś od silnika niech Ci go sprawdzi i jeśli ok to ... będziesz miał na co wydawać kase.
Dodam jeszcze że 88 to dobry rocznik, jak moja.
Pozdro.

Dodam jeszcze że 88 to dobry rocznik, jak moja.
Pozdro.