Stacyjka SJ413 - jak wymontować?
Moderator: Albert_N
Stacyjka SJ413 - jak wymontować?
Witam,
Niestety stało się... zgubiłem ostatni znany mi kluczyk i niestety stoję przed dylematem co dalej...?
Na drodze do odkrecenia stacyji stoją "nemożne" do odkrecenia śruby mocujące ją do kolumny kier. - wyglada jakby stacyjka została przynitowana bądź tęż przykręcona samozrywalnymi śrubami, w każdym razie "łepek" jest okrągły i nijak nie da się odkręcić...
Czy ktoś z Was miał już taką przygodę? Czy śruby trzeba rozwiercić/zeszlifować?
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi, dziękuję!
Niestety stało się... zgubiłem ostatni znany mi kluczyk i niestety stoję przed dylematem co dalej...?
Na drodze do odkrecenia stacyji stoją "nemożne" do odkrecenia śruby mocujące ją do kolumny kier. - wyglada jakby stacyjka została przynitowana bądź tęż przykręcona samozrywalnymi śrubami, w każdym razie "łepek" jest okrągły i nijak nie da się odkręcić...
Czy ktoś z Was miał już taką przygodę? Czy śruby trzeba rozwiercić/zeszlifować?
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi, dziękuję!
Re: Stacyjka SJ413 - jak wymontować?
Jak udowodnisz, że to Twój samochód to powiem Ci jak to zrobić 

kombinerki i kręć tymi śrubami
Kiedyś zgubiłem kluczyki w bagnie
i w warunkach polowych dało radę odkręcić 

Kiedyś zgubiłem kluczyki w bagnie

Szukam drugiej połówki... (może być 0,7l
)

wątek się powinien nazywać "panowie pomóżcie jak ukraść samuraja? 

był: SJ500, 1988
jest: jimniak, 2001
jest: jimniak, 2001
Większośc samochodów ma tak zamontowane stacyjki. Jeśli nie uda się kombinerkami pozostaje rozwiercanie śrub.
Ten wątek chyba powienien polecieć w kosmos 

Suzuki Samurai & BMW & Opel & Ford in progress...
Osoby zainteresowane proszę na PW, mogę podać pełne dane, swego czasu regularnie pojawiałem się na kamienistych trasach (miejsc konkretnych nie podam z oczywistych względów
)
Jestem z Bielska, autko widywało więc min. warsztat Daniela w Komorowicach.
Postaram się podzielić z Wami wynikami pracy z kombinerkami.
pozdrawiam serdecznie
Przemek
>> SJ413 kolor oliwka/zielony mat, białe felgi, biała plandeka i przycięty zdeżak pochący z Kozuni MiśkaBielsko
<<

Osoby zainteresowane proszę na PW, mogę podać pełne dane, swego czasu regularnie pojawiałem się na kamienistych trasach (miejsc konkretnych nie podam z oczywistych względów

Jestem z Bielska, autko widywało więc min. warsztat Daniela w Komorowicach.
Postaram się podzielić z Wami wynikami pracy z kombinerkami.
pozdrawiam serdecznie
Przemek
>> SJ413 kolor oliwka/zielony mat, białe felgi, biała plandeka i przycięty zdeżak pochący z Kozuni MiśkaBielsko