problem z glowy

Moderator: Albert_N
Dobrze by bylo sie dowiedziec. Wlasnie co zalozylem parabolki na tyl ... tyle lat sie czlowiek meczylRemik pisze:a od jakiego samochodziku te parabole. bo rozumię że takiej samej szerokości co resor suzukiGreenhorn pisze:Do tyłu gościu dołożył mi długie lagi od Lublina, odpowiednio przycięte do szerokości samurajowskiej. Na przód dał krótsze, paraboliczne, jakoś tak to nazwał. Czyli ich grubość zwęża się na końcówkach.
i faktycznie taka różnicamatchbox pisze:Dobrze by bylo sie dowiedziec. Wlasnie co zalozylem parabolki na tyl ... tyle lat sie czlowiek meczylRemik pisze:a od jakiego samochodziku te parabole. bo rozumię że takiej samej szerokości co resor suzukiGreenhorn pisze:Do tyłu gościu dołożył mi długie lagi od Lublina, odpowiednio przycięte do szerokości samurajowskiej. Na przód dał krótsze, paraboliczne, jakoś tak to nazwał. Czyli ich grubość zwęża się na końcówkach.![]()
sam sie sobie dziwiejeszcze tylko przod mi zostal "podskakujacy" ale teraz mam prawdziwa motywacje
Na tyl poszly z ... fiata Pandy rocznik < 86, jednopiorowe, ale pioro szerokie 75/8 mm i trzeba dopasowac mocowania,XEDOSIK pisze:od czego te par5abolki pasuja i czy tylko jeno masz pioro czy wiecej no ijaki koszt..
to Pandy miały resory???matchbox pisze:Na tyl poszly z ... fiata Pandy rocznik < 86, jednopiorowe, ale pioro szerokie 75/8 mm i trzeba dopasowac mocowania,XEDOSIK pisze:od czego te par5abolki pasuja i czy tylko jeno masz pioro czy wiecej no ijaki koszt..
musze dojrzec i potestowac dokladniej jakie sa + i -, tyl wydaje sie moze troche zbyt miekki,
na przod mam dwukrotnie twardsze, z Volvo 340, tez jednopiorowe 60/14 mm.
Z resorami obcuje od dosc dawna, zaczelo sie za mlodu od skody ... octavi tez byla na resorachdziczek pisze: to Pandy miały resory???![]()
Nie przerabialem resorow dlatego ze pekaja, bo mi nie pekalyK-Pax pisze:Nie wiem jak wy to robicie, ale ja mam wiecznie problemy z resorami. Na razie tył zaspokoiłem Wranglerowskimi, jak mi oba oryginalne pekły, ale z przodem wciąz walcze. Klepani starcza na 2 rajdy, a na trzecim już jadę smutny taski jak te resory, albo musiałbym pogiac most. Szkoda, że niezbyt jasno opisałec o dodaniu pióra na prżód. Wszyscy kuple którzy to zrobili, przestali widzieć na oczy w terenie od wstrzasów..Jakie macie skoki zawieszenia po tych przeróbkach? Bo patenty np powiekszenie odbojów i skok 5 cm, to dla Babci na sume się nadaja... Musże szubko coś wymyśleć, zanim pogne przedni most. Tył już prostowałem ostatnio..
A mówią, że te markowe resory, także g.... warte...
Resor był lekko juz wygięty w drugą stronę i most miał ze 3-4 cm do gumowego odboju na ramiematchbox pisze: Co ma kolejne pioro do skoku zawieszenia (...) Jak widac uzyskales spory lift
XEDOSIK pisze:jeszcze raz ...prosze bo niewiem czy dobrze zrozumialem
czy te parabole to masz po jedznym piorku i nic wiecejczy po jednym dodales
zamiast np glownej lagi ?
Jak bym uzytkowal tylko w terenie i do tego ostro to by mi sie nie chcialo kombinowac z resorami parabolicznymi.XEDOSIK pisze:i czy ten samochod w terenie uzytkujesz ostro ?czy raczej tylko tak se i na codzien?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości