skrzynia automat w samuraiu?

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

pomaj

skrzynia automat w samuraiu?

Post autor: pomaj » sob gru 08, 2012 7:37 pm

Witam mam zamiar zrobić sobie z samuraia auto do błota .Przyszło mi do głowy żeby włożyć do samiego silnik i skrynie automata od vitary, czy może ktoś się do czegoś takiego przymierzał a może już zrobił. Z samim dopiero zaczynam i nie mam wielkiego doświadczenia w tej materii. Najważniejsze pytanie to czy się zmieści :lol: .Co wy na to ??
była 4r było P II 2.5
jest PII 3.0 V6 long LPG butla pod autem
doszedł samurai

meenia

Re: skrzynia automat w samuraiu?

Post autor: meenia » sob gru 22, 2012 8:18 pm

pomaj pisze:Witam mam zamiar zrobić sobie z samuraia auto do błota .Przyszło mi do głowy żeby włożyć do samiego silnik i skrynie automata od vitary, czy może ktoś się do czegoś takiego przymierzał a może już zrobił. Z samim dopiero zaczynam i nie mam wielkiego doświadczenia w tej materii. Najważniejsze pytanie to czy się zmieści :lol: .Co wy na to ??
Amerykanie wkladaja aisina z jakiegos volvo, podobno wystarczy zakrecic do niego kolnierz z samurajowego manuala, http://www.pirate4x4.com/forum/suzuki/7 ... stall.html
sj 425 606468554

pomaj

Post autor: pomaj » sob gru 22, 2012 11:32 pm

Już straciłem nadzieję że ktoś odpowie.Dzięki za namiar jest jakiś punkt zaczepienia :)2
była 4r było P II 2.5
doszedł samurai

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » ndz gru 23, 2012 11:00 pm

meenia pisze:
pomaj pisze:Witam mam zamiar zrobić sobie z samuraia auto do błota .Przyszło mi do głowy żeby włożyć do samiego silnik i skrynie automata od vitary, czy może ktoś się do czegoś takiego przymierzał a może już zrobił. Z samim dopiero zaczynam i nie mam wielkiego doświadczenia w tej materii. Najważniejsze pytanie to czy się zmieści :lol: .Co wy na to ??
Amerykanie wkladaja aisina z jakiegos volvo, podobno wystarczy zakrecic do niego kolnierz z samurajowego manuala, http://www.pirate4x4.com/forum/suzuki/7 ... stall.html
Co to jest "kołnierz z samuraiowego manuala"? :)21
Na tamtym linku jest szczep 1,6 z jakiegoś trackera/sidekicka. W samuraiu nie ma takiej opcji.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

meenia

Post autor: meenia » śr gru 26, 2012 12:09 pm

Kostuch pisze:
meenia pisze:
Co to jest "kołnierz z samuraiowego manuala"? :)21
Na tamtym linku jest szczep 1,6 z jakiegoś trackera/sidekicka. W samuraiu nie ma takiej opcji.
A to przepraszam, nie dopatrzylem, jako ze silnik z vitary da sie przez kawalek blachy polaczyc ze skrzynia od samuraja, to mysle ze i w druga strone nie powinno byc wielkich problemow
sj 425 606468554

Awatar użytkownika
KSikorski

Post autor: KSikorski » śr gru 26, 2012 4:59 pm

Myślę że przeszczep automatu tylko i wyłącznie w postaci kompletu silnik+skrzynia+sterowanie. W przeciwnym razie czuję problemy :D
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21

meenia

Post autor: meenia » śr gru 26, 2012 6:00 pm

KSikorski pisze:Myślę że przeszczep automatu tylko i wyłącznie w postaci kompletu silnik+skrzynia+sterowanie. W przeciwnym razie czuję problemy :D
Taki automat potrzebuje do sterowania podlaczenia liniki gazu, czasem wezyka od podcisneinia i dwoch przewodow kick down, trzeba to bedzie na pewno jakos dograc, ale nie przewiduje wiekszych klopotow
sj 425 606468554

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » śr gru 26, 2012 10:17 pm

meenia pisze:
KSikorski pisze:Myślę że przeszczep automatu tylko i wyłącznie w postaci kompletu silnik+skrzynia+sterowanie. W przeciwnym razie czuję problemy :D
Taki automat potrzebuje do sterowania podlaczenia liniki gazu, czasem wezyka od podcisneinia i dwoch przewodow kick down, trzeba to bedzie na pewno jakos dograc, ale nie przewiduje wiekszych klopotow
Czterobiegowy automat (vitary) miał już komputer chyba :roll:
Takie volvo z linku to pewnie równie popularne jak skrzynia tylnonapędowej vitary. :roll:

Ale chętnie bym zobaczył w akcji samuraia z automatem :)2
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

Awatar użytkownika
KSikorski

Post autor: KSikorski » śr gru 26, 2012 11:42 pm

meenia pisze:
Już chodźby podłączenie linki gazu, linki od kickdowna... niby proste ale żeby zrobić to tak żeby było bezawaryjne przez lata bez 5 poprawek po drodze :D
Jimny M16A
Żuk A161H 4C90 + Eaton TS5-21

meenia

Post autor: meenia » sob gru 29, 2012 10:50 am

KSikorski pisze:
meenia pisze:
Już chodźby podłączenie linki gazu, linki od kickdowna... niby proste ale żeby zrobić to tak żeby było bezawaryjne przez lata bez 5 poprawek po drodze :D
Jeszcze chyba nic nie zrobilem w samuraju bez 5ciu poprawek wiec i tu nie bedzie pewnie inaczej :)21
sj 425 606468554

pomaj

Post autor: pomaj » wt sty 01, 2013 8:46 pm

Panowie idea była taka kupić jakąś vitarę anglika automata za rozsądne pieniądze i przełożyć silnik ze skrzynią. Bałem się kupować samej skrzyni bo tak jak pisaliście sterowania i inne żeby nie szukać. Wiem że jest jakieś stare volvo ze skrzynią bez stopniową prosta jak budowa cepa i też o tym myślałem.Pomysł powstał z chęci pokombinowania inni z zawiechą itp a mi się widzi awtomat w samim . Na razie walczę z przednim mostem wkrótce blacharka i jak znajdę odpowiednie części to awtomat :lol:
była 4r było P II 2.5
doszedł samurai

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”